Příspěvky uživatele - 136.16

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jablon do horších půdních podmínek, 7.2.2008
Jestli je to s tou zemí tak špatné jak píše pan Jirka v prvním příspěvku tohoto řetězce,tak bych prolezl křoviska v okolí (tedy pokud jsme je ještě nestačili zabetonovat) a zkusil najít pláňata k přesazení.Když to roste v křoví bez péče,mohlo by to... celý příspěvek >
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 1.2.2008
Jednou jsem viděl babičku, ne mojí, jak seděla na zápraží, překrajovala šípky na poloviny a vyškrabovala z nich semínka a chloupky. Proti tomu je nějaké vypeckování třešní balzámem na nervy. Ohledně šípkového vína, ještě chutnější je prý ze sušených... celý příspěvek >
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 31.1.2008
Podle mne je na třešňovici nejlepší hodně pozdní tmavá chrupka. Když ji necháme přezrát bude prolezlá červíky vrtule třešňové, ti pak působí jako živná sůl pro kvasinky. Bečka s kvasem bude nadskakovat. Pepík
Postřik proti kadeřavosti, 30.1.2008
Podle toho co jsem vyčetl, část je popsána výše, je problém v tom, že při teplotách nad 7st.C se mají začít pohybovat šupinky na listovém pupenu a do vzniklých netěsností se dostávají výtrusy houby, která se dostane až k zárodku listu. V oblastí... celý příspěvek >
Postřik proti kadeřavosti, 30.1.2008
Někde jsem vyčetl následující: Pro houbu jsou důležité teploty nad 7st C. Od 1. ledna hlídat teploty, kdy přesáhnou 7st. C. Sčítat hodiny s teplotami přes 7st. C. (1hodx9st.C + 1hodx12st.C=21 atd), až dosáhneme čísla 150. Jestliže v této době panuje... celý příspěvek >
Borax, 29.1.2008
Následující je z okruhu jedna paní povídala... Slyšel jsem radu, že se má meruňka postříkat boraxem. Je to bílý prášek používaný ke svařování, snad obsahuje bór. Bohužel, nedozvěděl jsem se kdy stříkat, ani koncentraci. Udajně to má pomáhat proti... celý příspěvek >
Zalévat či nezalévat, 15.1.2008
Kde berete podnože? Pepík
Špendlíky či ryngle?, 14.1.2008
To co popisuje "foá" znám ze svého okolí. Je to strom sazený okolo 2. sv. války, přežil likvidaci slivoní v 70. letech kvůli šarce. Majitel zahrady tomu říká mirabelka. Plody jsou chutné, na jídlo, na marmeládu i do knedlíků. Když to uzraje, tak... celý příspěvek >
Rakytník, 14.1.2008
V 80. letech minulého století v NDR prodávali rakytníkový sirup. Ředil se vodou v poměru jako u ostatních sirupů. Měl zvláštní vzhled, jako by na něm plavala mastná oka. Chuť měl příjemně nakyslou a zřejmě to byla vitamínová bomba. Možná jako dnešní... celý příspěvek >
Kanadské borůvky - pěstování, 11.1.2008
Asi kanadské borůvky omezím. Nebydlím na močále, abych jim zajistil pravidelný a velký přísun vody. Pepík
Rakytník, 10.1.2008
Chci osadit do zahrady rakytník, nejlépe jako pás několika odrůd. Někde jsem četl takové výrazy jako: pionýrská rostlina, mohutné odnožování, široký kořenový systém. Jaké s tím máte zkušenosti? Nerad bych opakoval situaci s ostružiníkem, snad odrůdy... celý příspěvek >
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 10.1.2008
Můžete napsat v jakých obchodech se to prodává? Díky. Pepík
Kanadské borůvky - pěstování, 9.1.2008
Nějaké přídavné jméno plus borůvka nese dneska už celá řada keřů s modrými bobulemi. S borůvkama nemají nic společného. Kanadská borůvka z dřívějších dob potřebuje kyselou půdu. Rašelina + písek + hrabanka, nejlépe jehličí zpod borovic. Zasypání... celý příspěvek >
podnož z pecky, 8.1.2008
Před několika lety jsem odkopl u zapadlé silnice s velkou radostí pár špendlíků. Po pročtení tohoto fóra pěstuju určitě myrolabán. Ale stromky jsou zdravé. Chtěl bych se pokusit proniknout do vyšších úrovní pěstování a zkusit také roubování. Před 2... celý příspěvek >
Řezání třešně?, 3.1.2008
Viděl jsem fotografii zvláštního řezu třešní. Větev (slabší) byla vytržena, doslova vykroucena z vidlice, ze které vyrůstala. Místo hladkého větevního kroužku byla ve větvi díra, kolem které trčely třísky dřeva. Snad to bylo děláno proto, že nezůstal... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika