|
vlastní semena, 18.3.2009 Samozřejmě dají, dužnina rajčete se vybere do trochu vody a nechá se zkvasit, tím se od ní oddělí semínka, která se nejlépe na savém papíru usuší. Sama to dělám u koupených rajčat, která mi něčím vyhovují. Ale pozor - dnes se většinou prodávají... celý příspěvek > |
 |
biologická ochrana od Biocontu, 16.3.2009 Pozor - může se stát, že dříve byl použit nějaký postřik, na který vosičky reagují. Možné postřiky jsou uvedeny v zásilce. Moje zkušenosti jsou velmi dobré. |
 |
|
 |
Neplodící josta, 15.3.2009 Josta pro opylení potřebuje jinou odrůdu, pak plodí až moc. Zkuste koupit další, snad nebudou odrůdově stejné. |
 |
mladé stromky, 14.3.2009 podívej se na: http://www.youtube.com/watch?v=OBrwFTYrlc4, je tam toho o řezu hodně. |
 |
Papriky, 14.3.2009 Namoč je na den do teplé vody, potom buď zasaď nebo jestě lépe dej do buničité vaty, namoč a zabal do igelitu. Dej na teplo, tak si 30 st., jakmile udělají klíček, tak je normálně zasaď. Pokud je zasadíš po tom namočení, tak je nesázej... celý příspěvek > |
 |
pěstování lilku, 14.3.2009 Pěstuji jako rajčata, vylamuji zálistky, na rostlině nechávám max 3 plody - tento způsob se mi po letech hledání osvědčil. |
 |
Jak zateplit skleník, 13.3.2009 Zatepluji pomocí PET láhví naplněných vodou. Pokladu je kolem jednotlivých rostlínek, přes den se zahřejí a v noci topí. Teplota vody v láhvích je poměrně vysoká, na papriky a rajčata dostačuje.Ve skleníku délky 300 cm jich mám kolem 60 - 80 kusů. |
 |
Růže z jericha, 10.3.2009  Také naše lonicera - jiná barva |
 |
ochranny postrik, 9.3.2009 Postřiky jsou proti chorobám a škůdcům. Oleoekol - předjarní postřik proti škůdcům, mospilan proti škůdcům při jejich výskytu, clarinet proti houbovým chorobám - rovněž podle potřeby. Delan - postřik by měl zaschnout bez mrazu. |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 5.3.2009 Podle agrobio.cz ne. |
 |
|
 |
Neznámý keř, 4.3.2009  Toto je dřezovec |
 |
Je to vřes nebo něco jiného?, 2.3.2009 Je to dračík - penstemon. Je jich více druhů, liší se výškou a také květy. |
 |
Výsev rajčat, 2.3.2009 V těch foliích jsem před roky taky pěstovala. Možná by se daly použít plastové láhve seříznuté z obou stran. Musel by se najít správný tvar. |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 1.3.2009 Jehnědy jsou správně, teplota min 7 st, kterýkoliv ze jmenovaných přípravků, budeš stříta postupně nejméně 3x a přípravky se mění, použiješ všechny. |
 |
ochranny postrik, 1.3.2009 V nejbližší době broskve proti strupovitosti, jablka a ostatní mají ještě čas. Používám oleoekol při rašení a teplotách kolem 7-10 st. |
 |