|
proč mi nekvete, 2.11.2008 Myslím, že mu prospěla ta chalupa. Mám tentýž kaktus a kvete také na oboje svátky. Daří se mu na okně, které zrovna dobře netěsní a docela to tam chladně profukuje. Podstatně více květů mívá na té "chladné" straně. Vypěstova jsem ho z... celý příspěvek > |
 |
Neznámý strom, 2.11.2008 Mohu potvrdit, že v prvních říjnových dnech se pár těchto plodů válelo pod stromem v lednickém parku. |
 |
|
 |
Zelný salát jako v restauraci, 1.11.2008 Děkuji za recepty, určitě je vyzkouším. |
 |
Zelný salát jako v restauraci, 31.10.2008 Přeji pěkný večer. Prosím o recept na zelný salát. Mám na mysli takový, co bývá v restauracích součástí zeleninové přílohy. Bývá křupavý ale přitom zelí není tvrdé. Pouhým spařením jsem nedosáhla kýženého výsledku. Nebo má... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy ořešáku - Lake, 31.10.2008 Dobrý večer. Mám odrůdu Lake. Strom je starý 14 let, výšku odhaduji na 10 m. Je zasazen vedle potoka v nevelkém údolí a od jihu "chráněný" zdí, zřejmě raší později - u uniká tak mrazíkům. Od roku 2002 (deštivý povodňový... celý příspěvek > |
 |
Krmítko pro ptáčky, 24.10.2008 Kočky opravdu nemají šanci - mimo jiné proto, že celé krmítko je příliš hladké a tvrdé pro kočičí drápy. Jen je potřeba nějakým způsobem zabezpečit, aby se moc nekývalo - klacíkem nebo dalším drátem do očka "na... celý příspěvek > |
 |
Krmítko pro ptáčky, 24.10.2008  Již několik zim používám jednoduché samodosypávací krmítko. Konstrukce je úplně jednoduchá, ptáčkové spokojení. Dalo by se samozřejmě ještě dál vylepšovat, hlavně vzhledově. Veškerý materiál jsou 2 plastové talíře, 2 malé dřevěné hranoly, 1 obal... celý příspěvek > |
 |
Jaky je nazev?, 24.9.2008 Myslím, že se jedná o popenec břečťanovitý - z fotografie není patrné, zda má hranatý stonek a fialový květ. Podívejte se na http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=17. Vaše fotografie je zřejme z poslední doby, zatímco na... celý příspěvek > |
 |
Lze pěstovat mandloně ve 400 m.n.m.?, 16.8.2008 Dobrý večer. Prosím o zkušenosti s pěstováním mandloní v nadm. výšce kolem 400 m.n m. a výše. Jakou odrůdu zvolit? Stačí jedna rostlina? Nalezla jsem mj. informaci o bujném růstu kořenů, což mě odrazuje od výsadby... celý příspěvek > |
 |
černé skvrny na růžích, 23.6.2008 již několik let se mi oběvují černé skvrny na listech růží, přesto že je stříkám proti skvrnitosti.poradˇte co to způsobuje děkuji.Lenka |
 |
|
 |