|
Papírák s velikánskými plody, 2.10.2008 Ahoj ořešáci! Myslím, že tato odrůda velikánskoplodých vlašáku se jmenuje GOLIÁŠ... |
 |
růže a mulčovací kůra, 25.8.2008 Dobry den,
mulcovaci kuru mam pod ruzemi na dvou mistech a zadny problem jsem neshledal. Dari se jim dobre..
David |
 |
|
 |
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 16.7.2008 Nakonec jsem zakoupil čínskou variantu českého čerpadla ROB 2, čerpané množství vody není velké, tak snad něco vydrží. Servis je zajištěn přímo v obchodě, tak uvidíme. Díky za tipy. |
 |
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 14.7.2008 Děkuji za reakci,
Malyš mne po pročtení diskuze napadl také. Byl jsem se i zeptat v místním obchodě a doporučovali mi čerpadlo ROB II (vyrábí se v Českých Budějovicích) či jeho kopii made in China. Výhoda toho čínského je horní sání a samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 14.7.2008 Prosím o radu, jaké použít čerpadlo pro občasné čerpání vody z řeky vzdálené 40m, s převýšením cca 20m. Jedná se o příležitostní načerpání sudů u chaty vodou na zalévání. Obsah čerpané vody počítám asi 400l / týden. Potřebuji nějakou snadno přenosnou... celý příspěvek > |
 |
Stáleplodící jahody, 28.5.2008 Dobrý den,
jsem zahradnická začátečnice a letos si poprvé pěstuji stáleplodící jahody na balkóně. Poradíte jak na to?
Slyšela jsem, že se první květy mají uštípnout, aby rostlina zesílila, je to tak? A co s rostlinami v zimě? Přežijí na balkóně?... celý příspěvek > |
 |
Keříková rajčata - popelavé listy, 26.5.2008 Dobrý den, prosím poradí mi někdo co znamená šedočerný povlak na listech, jakoby popelavé listy u keříkových rajčat? Pěstuji je na jižním balkóně, dala jsem je ven v sobotu 17.5. a jde o spodní listy rajčat. Může to být teplotní šok? Předtím byly... celý příspěvek > |
 |
Jedle Korejská - napadené šišky, 14.5.2008 Mám stejný problém, který se stupňuje - stromek cca 2,4 m vysoký začíná od vršku usychat. Kromě napadených šišek jsou letorosty pod kůrou vyžrané od housenek. Prodejci radí postřikovat nebo zalévat Krystalonem, což hnojivo, které škůdce nezničí. |
 |
rosa rugosa, 25.4.2008 Skvely napad Lili, s tim vlaknem.:-)
Ja zatim problem se srnkami nemam zato vsak se svou boxerkou. Co neustipne, to roslapne.:-(Jsem z toho casto dost nestastnej, ale co nadelam. Snad casem zmoudri. Zajimave je, ze ta pro zmenu levne(botanicke)... celý příspěvek > |
 |
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Ještě jednou ahoj,
zkuste juknout například na tyto stránky:
http://www.bkg.cz/zmekcovaci-zarizeni.htm
Dodavetelů a výrobců je mnohem víc...
J. |
 |
|
 |
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Ahoj,
tvrdou vodu máme na chalupě v Polabí také. Měřil jsem ji a má cca 30st.německých, což je děs Pokud se ale nevaří, vodní kámen se neusazuje v takové míře). Jediná účinná možnost je katexová kolona. Příslušná kolona pro rodinný domek vyjde... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 25.4.2008 Ahoj, aplikujte ho klidně lokálně. Stačí ho aplikovat neředěný, štětečkem na více místech. Stačí na kmínku rostliny. Stejně spolehlivě se likvidují i nezdolné bezinky, které prorůstají do základů staveb, ale tady navrtám kmínek bezinky šikmo a... celý příspěvek > |
 |
Může bříza pomoci odvlhčení domu?, 25.4.2008 Hezký den.
S úsměvem čtu Váš probém a myšlenku likvidovat vlhkost výsadbou břízy. Podobně jsem uvažoval i já, ale naštěstí jsem zvolil variantu odkopání i když náš rekreační domek je také z kamene a zeď má sílu 90cm. Prostě bývalá zemedělská... celý příspěvek > |
 |
Sázení a pěstování broskvoně, 24.4.2008 Dobrý den, mohu se zeptat jak bych poznal původní orientaci k světovým stranám u zakoupené broskvoně. |
 |
rosa rugosa, 16.4.2008 Diky Lili, informace projdu.:-)
Ja psal o rugose, protoze jsem si vsiml, ze ji par lidi na foru shanelo. Ja osobne mam. Navic jsem cetl, ze sipky rugosy maji velmi vysoky obsah vitaminu C. Jeden z nejvetsich u ruzi. Nevim zda je to uplne pravda, ale... celý příspěvek > |
 |