|
Příspěvky uživatele - 130.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zkušenosti s teleskopickými nůžkami, 11.9.2008 Lidi, mějte rozum.
Je to tady sice hezké počtení, ale... Závěsný sedák a voda v botách-fajn, a ještě taky baron Prášil a Burian s padajícími obrázky. To už bych snad mohl věřit i našim politikům, i když se jim od úst stále... celý příspěvek > |  | Mazání latexem po střihu větví, 11.9.2008 Už není mnoho co dodat. Větší rány ošetřit, to ano, u stromku hned po výsadbě a v prvních létech i ty malé. Novým stromkům bych dal balzám či vosk, průklest starších bych z pohodlnosti ošetřil latexem. Ale po pilce je dobře začistit ostrým nožem -... celý příspěvek > |  |
|  | Jestě k šarce, 10.9.2008 Všechny předcházející názory mohu jen potvrdit. Ještě tu ale nezazněl racionální a ekonomický pohled. U tak velkých ploch už nejde o zahrádkaření pro radost. Neznám většinu naprosto podstatných okolností takže uvedu jen nutné předpoklady:
... celý příspěvek > |  | Zkušenosti s pološvestkou Jojo, 10.9.2008 Letos druhý rok. V prvním roce měla asi 3 plody, letos do 10-ti. Přírůstky menší, kolem 30-40 cm, zralost asi v polovině září. Plody ubývají, jak je stále ochutnávám. Nebudou velké (oproti šošovici), ale chutnější, i když šošovica pokud nespadala pro... celý příspěvek > |  | Jak na jabloně?, 10.9.2008 Podpořím pana Vysloužila. 1000 rad jsem poprvé viděl v roce 1969 jako záklaďák v útvarové knihovně a po dohodě s knihovnicí ji získal výměnou za jinou knihu. Cením ji zejména pro všestrannou a rychlou orientaci.
"Moderní zahrada" je jen o... celý příspěvek > |  | Jak na neudržovanou jabloň?, 10.9.2008 Tím, že berete v úvahu můj názor, jste mne potěšil. A zároveň vyprovokoval k dalším poznámkám.
V blízkosti řeky máte sice výhodu ve zdroji vody pro zalévání, ale bude tam vlhko (podporuje strupovitost) a časté přízemní mrazíky s možností poškození... celý příspěvek > |  | Nerostoucí jabloň, 9.9.2008 Tak jsem napsal dlouhou moudrou a poučnou řeč a pak jsem si to omylem smázl.
Už jen stručně. Mám podobnou zkušenost, důvodů může být víc. Není-li to hryzec či choroba, pak nevhodná kombinace podnože a odrůdy a ještě - a to asi nejpravděpodobněji -... celý příspěvek > |  | můžu ještě zachránit staré jabloně?, 9.9.2008 Vážená paní,
můj názor se Vám asi nebude příliš líbit, ale zvažte jej, je podložený vlastními chybami.
Pokud ve starém sadu nemáte odrůdu, bez které nemůžete být, pak bych naplánoval postupnou celkovou obnovu tak, abych nezůstal zcela bez ovoce.... celý příspěvek > |  | Jak na neudržovanou jabloň?, 1.9.2008 Vidím to jako pan Vysloužil, jde zřejmě o planou jabloň. Lze ji přeroubovat, nebo vyhodit.Rozhodnete-li se pro přeroubování, pak bych v únoru seřízl silnější kmen asi 30 cm nad spodní větví jako připravu k přeroubování, následně za mízy rouboval s... celý příspěvek > |  | jakou jabloň do 650m n/m, 1.9.2008 Nevím, zda po roce ještě někdo bude tuto diskusi sledovat. Rady pro Martina mohu z vlastní dlouholeté zkušenosti jen potvrdit. Ale dnes už asi ví, že nejde jen o to, stromek zasadit. Nelze se zaměřit jen na výběr odrůdy, později zase jen na... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůda Rosela, 1.9.2008 Jsem zde poprvé, tak všem dobrý den.
Správný název je Rozela. Ve třetím roce po výsadbě je obalená krásnými plody, i přírůstky jsou pěkné. Myslím, že chuť bude dobrá, sladká, i když ne vynikající. Kratší skladovatelnost, asi do Vánoc. Zatím to vidím... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|