|
Příspěvky uživatele - 130.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaké tvary stromů?, 17.10.2008 Jsem autorem (tedy "pisatelem") prvního příspěvku, jakési podzimní glosy o souvislosti tvaru zejména nově vysazovaných stromů a mimo jiné i věku pěstitele. Jde samozřejmě jen o pár postřehů, o způsob pohledu na věc, nikoliv o... celý příspěvek > |  | Svářečka x invertor, 16.10.2008 Dovolím si nesouhlasit. Mít doma "dobrej vercajch" a k tomu šrouby, vruty, hřebíky, těsnění, hmoždinky, podložky, nýty a bůhví co ještě, to patří k baráku. Pak když musím, opravím a když chci, tak udělám. Invertor - u kterého předpokládám... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké tvary stromů?, 16.10.2008 Přemýšlel jsem o tom, jak si každý prosazujeme svůj názor a příliš neposloucháme druhé. Přitom není jen jedna pravda. Konkrétně ke tvaru stromů - jde o několik základních faktorů:
1. Poloha a rozloha zahrady a možný výskyt zvěře. Zahrádky v... celý příspěvek > |  | jakou popínavku vybrat?, 14.10.2008 Nebuďme jako politici, osobní útoky sem skutečně nepatří . Všichni víme, že jen latinský název jednoznačně určuje rostlinu, když ale ty české jsou často tak hezké a především pamatovatelné. Píšu to s vědomím, že dokonce stejný název může krajově... celý příspěvek > |  | vistárie, 2.10.2008 Zkusím popsat vlastní řešení. Vistárii tuze svědčí, podívám se po fotkách a dodám.
Postavil jsem něco jako pergolu. Čtyři stojiny do čtverce o hraně asi 2,5 m, trámky asi 10x10cm., výška taky asi 2,5 m.Vždy dvě a dvě se nahoře spojí příčným břevnem,... celý příspěvek > |  | Jak prořezat velmi staré jabloně, 2.10.2008 Ještě snad konkrétně k řezu: Řezal bych to, co vezmou pákové nůžky, tj. asi do 90 mm, řezy svislé nebo vodorovné plochou k zemi, radikálnější řez např. na vrcholu oblouku s využitím vlka pro další zapěstování lze též ale vyprovokuje nadměrné zvlčení... celý příspěvek > |  | Jak prořezat velmi staré jabloně, 2.10.2008 Nejsem si jist, zda až se Vám splní Vaše přání, budete spokojeni. De facto odstraníte dolní části k zemi ohnutých větví až ke vhodné vodorovně či vzhůru rostoucí větvi. To je správné s tím, že by asi byl třeba i detailní průklest plodonosného obrostu... celý příspěvek > |  | Svářečka x invertor, 2.10.2008 Diskuse obsáhlá a často velmi odborná, někdy možná zbytečně agresivní, ale chápu, že odborníka nejvíc rozčílí sebevědomý nedouk.
Domácí svářecí trafo, později i s diodami (asi z lokomotivy), koupené trafo, triodyna a nakonec už před několika... celý příspěvek > |  | elektrická řetězová pila, 2.10.2008 Mám Narexku jen k občasnému, spíše příležitostnému použití - ořez stromů před pokácením, úprava palivového dříví, když je syrové sklopené z náklaďáku, ev. pořezání balíků z pily. Nakupuji ve značkové prodejně, kde mám servis i s kávou (ovšem... celý příspěvek > |  | Patrně stará výborná odrůda - ale která?, 1.10.2008 Určovat jablko je vždycky problém, na dálku ještě větší a z tak mála údajů to nejde vůbec. Ideální popis jako vzor je v pomologiích nebo na Fytos. cz. Z. |  |
|  | termín sklizně, 1.10.2008 Danielo, jen do toho "kecejte", "vědců" je dost a humoru málo. Dlouhá léta jsme se na toto téma přeli s tchánem - on chtěl trhat hodně brzy, já hodně dlouho. Dokonce jsem nosil svoje jablka kamarádovi - jeho tchán také trhal brzy a nešlo to... celý příspěvek > |  | Rozmístění stromků, 30.9.2008 Doporučuji čtvrtkmeny (pokud není nebezpečí srnčí zvěře a pokud jim vytvoříte slušné půdní podmínky). Výběr odrůd je třeba přizpůsobit lokalitě, o tom již bylo hodně psáno. Vzdálenost alespoň 6m. Nesázejte stromů zbytečně mnoho, ať si nepřipravíte... celý příspěvek > |  | Postřik na mšice, 30.9.2008 Hledám velké balení postřiku - něco jako bývalo anthio či metation (myslím množstvím a tekutou formou), nakupování v malém se značně prodražuje.
Nemáte někdo informaci? Děkuji. Z. |  | Hryzec vodní, 30.9.2008 "Já Vám poradím, jak se ho zbavit"
Tu větu nezapomenu. Asi před dvaceti léty nás v Šumavském muzeu v Kašperských Horách provázel pán - no něco mezi hajným a Krakonošem. Zaslechl moji poznámku.. no to sem zvědavej, jestli tady taky mají toho... celý příspěvek > |  | mladé jabloně - okus, 29.9.2008 Sousedovic kočka mi dělá totéž, i když má doma starých kmenů dost. V Kanadě prý pomáhá proti medvědům pravidelné označkování "svého revíru" metodou, kterou používají pejskové, ale zatím jsem to nevyzkoušel, bojím se, aby mne někdo neviděl.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|