|
pampová tráva, 3.11.2007 Pampová tráva kvete tak 4 rokem "života". Když nekvete ani potom, zkuste ji přihnojit hnojivem na plod a květ. Přes zimu je nutná přikrývka, protože tráva nesnáší přílišné vlhko přes zimu. Většinou se tráva sváže, a pak se může stočit přes trs a... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje?, 31.10.2007  Neví někdo jak se jmenuje tento keřík? Listy jsou dužnaté, střídavé. Zajímavé jsou hlavně pupeny. |
 |
|
 |
Co s orchidejí?, 31.10.2007 Děkuji za odpovědi. Ale asi jsem se špatně vyjádřila. Nehledám informace o pěstování. Spíš by mně zajímalo, jestli měl někdo podobný problém a jak ho řešil. Z původní rostliny, poté co odkvetla, vyrostla nová rostlina s vlastními kořeny. Takže to... celý příspěvek > |
 |
Co s orchidejí?, 29.10.2007  Koupila jsem tuto orchidej (bohužel už nevím jak se jmenuje), jako kvetoucí. Po odkvětu se s ní dlouho nic nedělo, teď vyhnala "druhé patro", které má v této době zase na květ. Co s ní dál? Pokusit se nové rostliny oddělit? |
 |
škůdce na křivoušovi, 14.10.2007 Asi to budou nějaké puklice. Zkuste je postřikat nějakým insekticidem (Calypso, Mospilan) a k postřiku přidejte kapku jaru. Puklice mají voskovou ochranou vrstvičku. |
 |
Vřesovec Erica - přežije zimu na zahradě v 600 m.n.m.?, 9.10.2007 Jestli to nebude tím, že Erica gracilis není schopná přečkat naši zimu. Používá se pouze jako dekorace. |
 |
Psí víno, 9.10.2007 Ochutnávání plodů přísavníků vede k žaludečním potížím. Psali někde na internetu. Tak bych to radši nezkoušela. |
 |
Thuje Brabant, 1.10.2007 Připojuji si k předchozímu názoru. Rostliny prodávané s balem či jako prostokořené musí být skladovány založené v zemi. A ne jak to vidíme v supermarketech - na jedné hromadě. To se pak opravdu velmi lehce zapaří či jim proschne kořenový bal. A to je... celý příspěvek > |
 |
Názvy keřů na fotografii?, 1.10.2007 Keř č. 1 by mohla být Weigela florida variegata a keř č. 2 Hypericum calycinum, nebo nějaký jiný druh třezalky. Vajgélie je vzrůstný "klasický" keř, vysoký i 2 m. Třezalka tak vzrůstná není. Hodí se k nim asi většina keřů, poradí vám spíš v... celý příspěvek > |
 |
Pustoryl věncový a vajgélie, 1.10.2007 Teď už bych je nechala být. Listí jim stejně brzo opadá. A na jaře uvidíte, co nevyraší či překáží ustřihnete. |
 |
|
 |
Jak na nemocnou hlohyni?, 19.9.2007 Proti strupovitosti na čemkoliv je důležité shrabat na podzim napadené části. Houba tam totiž přezimuje. A druhý rok zjara začít stříkat fungicidy, třeba co 14 dní (dle počasí) a střídat aspoň 2 - 3 přípravky. |
 |
Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 9.8.2007 Mně Julie nechutná. Zvlášť letos je nějaká divná. Dužnina bez šťávy nijaké chuti a brzo hnije. Radši bych vysadila Průsvitné letní. Děkuji p. Vysloužilovi za tipy na ty staré letní odrůdy. Zkusím si je někde sehnat. |
 |
Kanadské borůvky a trpkokyselá chuť, 7.8.2007 To chce trochu času. Chuť získají až za pár dnů po vybarveni. |
 |
množení bobkovišně, 17.7.2007 Bobkovišeň lze množit řízkováním. Řízky se odebírají od konce srpna, když už jsou dobře vyzrálé, a klidně až do zámrazu. Větvičky nařezejte na řízky, tak aby měl každý 4 listy. Spodní dva opatrně odstraňte, konec větvičky namočte do... celý příspěvek > |
 |
Přemnožení konvalinek, 7.7.2007 Bofix a Starane jsou selektivní herbicidy na dvouděložné plevele v trávnících. Není konvalinka náhodou, stejně jako tráva, jednoděložná?
Já bych potírala jednotlivé listy štětečkem Roundupem nebo Dominátorem, ona už si to rozvede oddenky i do... celý příspěvek > |
 |