|
Odruda Fuji v Cesku, 26.11.2010 Dobrý den,
já tenhle střih co popisujete viděl při sběru v Kalifornii v USA, ale nevím, jestli je vhodný i pro naše podmínky. |
 |
Odruda Fuji v Cesku, 26.11.2010 Četl jsem, že se tento střih používá na Novém Zélandu.
Stanislav L. |
 |
|
 |
Odruda Fuji v Cesku, 25.11.2010 Pane Warga,
vidím, že tomu opravdu rozumíte, mohl by jste mi prosím poradit něco ohledně vhodnosti a výhodnosti tzv. vertikálních termálních korun u jabloní + co se odrůd k vhodnosti na tento střih týká?
děkuji Stanislav L. |
 |
Reznou nám borovice, čim to je?, 10.10.2008 Patrně se jedná o houbovou chorobu-Sypatka borová.Více o ní o o postřicích: zadejte na internetu do vyhledávače: Sypatka borová. |
 |
Sibiřský cedr (Sibiřská borovice), 9.10.2008 Mladé stromky Limby(Pinus cembra)prodávají např. v Tatranské Lomnici v místní malé botanické zahradě.Blíže k nám je čas od času vypěstuje(a poměrně levně prodává)pěstírna fy.CE Wood v Kladíkově u Moravského Písku.Mluvil jsem s jedním zaměstnancem co... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 8.10.2008 zadejte do vyhledávání: cedry(pak vyberte: CEDRY U NAS) |
 |
cedr v květináči, 7.10.2008 Mám doma vysazený (v zahradnictví zakoupený)cedr libanonský, a mám sním tzto zkušenosti: bydlím na Jižní Moravě (Kyjov)a poslední zimy byly velmi mírné, takže těmito cedry se to vokolí v posledních letech jen hemží-snad i proto, že je zbytečné je sám... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 7.10.2008 Díky za radu, jen otázka: do jaké směsi zeminy jste ta semena v únoru vysel?A při jaké teplotě(asi v únoru ne venku-i když tedˇty zimy jsou dost teplé).Z doporučením dobrých semen u "palma Šenkeříků si bohužel nevím rady.Neznám ten obchod, ani... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 7.10.2008 omlouvá se všem za mystifikaci/ale psal jsem jen "POKUD VIM",a očividně toho vím dost málo, takže bych rád opavil své předešlé tvrzení, že sekvojovec obrovský se nemnoží ze semen.Stale ale nevím, který ze způsobů množení je jednodušší a... celý příspěvek > |
 |
Sekvojovce, 7.10.2008 koupil jsem si v zahradnictví sekvojovec, a na štítku bzlo napsáno: SEKVOJODENDRON RON.Neví náhodou nekdo co to znamená-jestli se prodejce jen upsal(opakování stejné koncovky),nebo jestli je to jiný druh než sekvojovec obrovský?Větvičky jsou skoro... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sekvojovec mamuti - pestovanie, 7.10.2008 Skuste do vyhledávání zadat jen slovo: SEKVOJOVCE |
 |
Sequioadendron giganteum, 7.10.2008 Takže stačí semena stratifikovat MRAZEM?Vím, že nekterá semema, aby vyklíčila musí projít např.zažívacím ústrojím ptáků, některé vyklíčí dokonce jen po teplotách lesních požárů.Kdy tak nejvíc padají ZRALE šišky v Chabáních?-Abych věděl, kdy tam... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 6.10.2008 Procházel jsem si na: Seznam.cz odkazy, a když tam zadáte do vyhledávače: Sekvojovec obrovský, tak vám vyjede tolik odkazů, že je zde ani nemá cenu všechny citovat. Přeju mnoho pěstitelských úspěchů.Richard Molek, Kyjov ,e-mail:... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 5.10.2008 Koho zajímá Sekvojovec v Břestku u Buchlovic, okr.Uherské Hradiště, Jižní Morava, Česká republika, Evropa,Země-třetí obježnice soustavy žlutého trpaslíka, galaxie Mléčná dráha(asi uprostřed mezi středem galaxie a okrajem jejích spirálních ramen),atˇ... celý příspěvek > |
 |
Sekvojovec mamuti - pestovanie, 5.10.2008 zadejte do VYHLEDAVANI(vlevo) pouze slova: Sekvojovec mamutí bez dodatku-pestovanie.Naleznete tam další(SNAD vám)užitečné informace. |
 |