|
Příspěvky uživatele - 242.231
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Re: Jak se zbavit starých ořešáků - sousedů?, 7.4.2008 Ahoj, všichni, navrhuju přejmenovat tento řetězec: "jak se zbavit sousedů".
Přečetla jsem to celé a je mi líto toho stromu, který někde za plotem koření, roste, namáhá se a neví, že mu cizí člověk chce sáhnout na život. Je mi z toho... celý příspěvek > |  | jalovec obecný - kde?, 5.4.2008 Tak zpět; v onom zahradnictví mi řekli, že juniperus communis nebo chinensis je totéž, že jalovce jsou jednodomé a communis nemají (na netu v nabídce jo...).
Není nad to svěřit se odborníkům. Tak jsem to vzdala a koupila si místo toho Pernettyi (sem... celý příspěvek > |  |
|  | Jste také fandové do bylinek?, 5.4.2008 Já taky něco přidám: libeček!
Už můžu dávat čerstvě vyrašenou nať do omáček a polévek. Taky do vody při vaření brambor. Dá se sušit na zimu.
A pozor- dostatečně stará rostlina (tak metr a půl na výšku) dává kořen. Ten se rycími vidlemi vykvedlá ze... celý příspěvek > |  | Jaký zvolit plot do jílovité půdy?, 3.4.2008 Ahoj, Arte, zimostráz roste všude, na suchu pooomaaluu, ve stínu rychleji, mám dva mladé v rohu zahrady, jílu požehnaně. Roste. Trooochu rychleji.
A co zimolez- některé jsou mrazuvdorné, kvetou, visí ve plotě... zdobí...
A kolem kmínku by mohla být... celý příspěvek > |  | Co to znamená?, 1.4.2008 Asi tvar plodu.
Máme dva staré ořešáky (toho listí na podzim). Jeden má skořápky oblejší a padají o týden dřív, druhý je pozdnější a skořápky jsou podlouhlé a mají dost ostrou špičku. A jsou úctyhodné a spolehlivé, každý rok celý podzim sbíráme a... celý příspěvek > |  | jalovec obecný - kde?, 1.4.2008 Škoda, Milane z VM (valmez?), mám to daleko, abych si k Vám chodila na bobulky...
A hostu nade děkuju za technickou poznámku, dnes si jdu k zahradníkovi pro jalovce vzpřímené, pokusím se vybrat páreček. To bude idyla, až jim budu trhat děti a cpát... celý příspěvek > |  | Sadové růže neřezat?, 31.3.2008 No toto, zrovna si formuluju popis toho, co mi roste před kuchyňským oknem a asi to bude stará sadová růže. To mě blaží, že s ní zacházím stejně, tedy dobře. Ačkoliv, když jsem před šesti lety začala s "mučením" růží před nově nabytým... celý příspěvek > |  | vlčí bob, 31.3.2008 V knize píšou o jednoletých i vytrvalých vlčích bobech. Oba typy doporučují množit ze semen doma pod sklem a v květnu vysadit na stanoviště. A já dodám: dostala jsem dva semenáčky od kámošky, jeden uhynul, druhý chřadl. Ale žil, tak jsem ho dala... celý příspěvek > |  | jalovec obecný - kde?, 31.3.2008 BIngo, milý hoste!
V blízkém zahradnictví se od loňska apgrejdovali a mají nabídku na netu, včetně kultivovaných jalovců obecných. V přírodě bych nikdy s rýčem neběhala, jen klid. Děkuju.
H. |  | Jak se zbavit mechu, 31.3.2008 Já mám taky mech, většinou s trávou tak 1:1, hlavně že je to zelené.
Ale pod třešní: vrstvy pecek, mech střapatý do žluta a jemné světlé vlásky ubohé travičky... Třešeň jsme zmlazovali již 2x, a to vždy o celé patro, aby šlo slunce na spodní větve,... celý příspěvek > |  |
|  | modřín, 30.3.2008 Myslela jsem, že půdu bude chtít kyselou, ale ouha, má rád zásaditou a hlubší; tak bych mu pro začátek podstrojila trochu humusu a dobře zalila... :-)
H. |  | jalovec obecný - kde?, 30.3.2008 Ahoj všem, moje první otázka: chci mít svůj jalovec a z něj jalovčinky do vaření. Ale u zahradníků mají jen (krásné!) kultivary, samej chinensis... Pár už jich mám u plotu, kde rostou a zdoběj, ale dát ty bobulky do omáčky se bojím (kuře á la bažant... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|