|
Příspěvky uživatele - 130.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 13.2.2009 Měla babka čtyři jabka... už tady se díky lidovému rýmování stala chyba, k babce patří hrušky. Jedné jsem je kdysi česával, jak ta dokázala chválit mou šikovnost, že jsem nakonec odrbal i ty nejvyšší větve. Ty jsi tak šikovnej, že kdybych měla... celý příspěvek > |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 13.2.2009 Tahle hezká diskuse sice asi nic neobjeví, ale to přirovnání k panici navozuje různé myšlenky a témata nejen ryze zahradnická. Ono vlastně jde o celý životní styl. Za skoroideální bych považoval bydlení na okraji městečka, ve vlastním baráku s... celý příspěvek > |  |
|  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 12.2.2009 Karmínu pěstuji už hezkých pár let. Jeden stromek mi odešel- asi rakovina, zasychání v místě rozvětvení korunky, postihlo postupně všechny větve. Že by to bylo mechanickým namáháním při nadměrných úrodách se mi nechce věřit. Určitě úrodností opravdu... celý příspěvek > |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 11.2.2009 Opál, Luna, Sirius, Goldstar a další - viz např. publikaci p.Suse či stránky Fytosu jsou nové rezistentní odrůdy a zvláště v těch nečervených se jedna podobá druhé. Ocenil bych odrůdu pro běžné podmínky, tj. nejen pro teplé polohy ale i pro 400 mnm.... celý příspěvek > |  | ekonomické využití zahrady, 10.2.2009 Prosím, neberte to jako nezdvořilost, jde spíše o tvrdou pravdu. Zahrada této velikosti Vám v obživě nijak výrazně nepomůže. Je nutné mít normální, stálý zdroj příjmu, nejlépe z profese, kterou umíte nebo pro kterou se můžete rekvalifikovat. I jako... celý příspěvek > |  | Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?, 10.2.2009 Myslím, že je třeba to vzít jinak. V zásadě jde o budoucnost, jak pravil jeden můj kamarád. Když se mu narodila dcera, zakopal na zahradě demižon slivovice s tím, že ji vykope, až se bude vdávat. Když se pak skutečně vdávala, hledal a kopal, leč... celý příspěvek > |  | Úvahy před řezem i po něm, 9.2.2009 Zkusil bych dvě věci:
Vlky vyřezávat za zelena v červenci či srpnu dobrou pilkou co nejvíce s "patkou", tj. neponechávat vůbec žádný zbytek. Lze je samozřejmě jako nevyzrálé v průběhu vegetace vylamovat - jen ta výška... inu radosti... celý příspěvek > |  | Odstranění pařezu, 3.2.2009 Místo dřiny tvořivost. Škoda, že to nejde vždycky, ale v jednom případě, kde to bylo situačně vhodné, jsem si namísto pařezu nechal vytvarovat sedátko i s opěradlem - inu, když už se nechce kopat, je každý důvod dobrý. |  | Založení sadu se sklonem na sever, 3.2.2009 Na Vašem místě bych asi likvidoval Idared, Matčino a Mantet, ale spíš výhledově, nejdříve bych stromy ošetřil a počkal alespoň na první kvalitní sklizeň. Odrůdy byly s ohledem na dobu výsadby zvolené dobře. Plzeňsko (také zde žiji) je pro... celý příspěvek > |  | Skladování česneku naruby, 30.1.2009 T se vezme čtyřlitrová sklenice na okurky. Česnek, usušený i s natí, postavím vedle sklenice a nať ustříhnu asi 20 cm nad okrajem sklenice. Pak skladuji tak, že větší část ponechané natě je ve sklenici a "palice" venku, výsledek je tedy... celý příspěvek > |  |
|  | Úvahy před řezem i po něm, 29.1.2009 Jak se to často stává, povedlo se mi to, co jsem vůbec nechtěl. Původní záměr byl zdůraznit to přemítání o kondici stromu, odrůdě, dosavadním vývoji a rozhodování jak dál, nejen s řezem. A trochu té sklerózy, kdy člověk pro něco jde a zapomene, co... celý příspěvek > |  | Úvahy před řezem i po něm, 29.1.2009 Berte prosím následující řádky trochu s nadhledem. Vžijte se do situace: Je konec března, ostré jarní slunce píchá do očí ale na horách je ještě sníh, což závan větru dovede hezky připomenout. K vysokokmenu jabloně, třeba Boskopského jsem dotáhl... celý příspěvek > |  | Řez systémem Pillar, 28.1.2009 Děkuji za tuto informaci, ty ostatní neprošly, tak jsem kontakt vyřešil registrací. Z.E. |  | Řez systémem Pillar, 28.1.2009 Zdravím paní Libuši a děkuji za hezká slova, snad až příliš lichotivá. Jinak v registraci je i i-adresa. Systém pillar jsem našel popsaný na slovenském internetu a budu ho zkoušet, přednášky, kurzy, schůze a spolky - to není můj šálek čaje, i když... celý příspěvek > |  | Jak prořezat velmi staré jabloně, 28.1.2009 Jedna podstatná maličkost se tu trochu opominula. Pokud chcete "sáhnout do stromu", tím myslím významnější zásah řezem platí (kromě všech uvedených a skutečně dobrých rad), že se tento zásah dělá v květném roce (což bylo vloni) a naopak v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|