|
Příspěvky uživatele - 153.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vypalování trávy, 27.2.2008 Biomasa se v běžných podmínkách jistě rozkládá celá, nevím jestli jste si někdy v lese odhrábl trochu té hrabanky, té je jen několik centimetrů a pod ní je jíl, aspoň u nás v lese. Také na naší zahradě je vrstva, ve které jsou stopy organických... celý příspěvek > |  | Vypalování trávy, 27.2.2008 Pokud kompost při rozkladu někdy nevoní, tak neuvolňuje při rozkladu jen úplně nezávadné látky. Asi mi namítnete, že dobrý kompost nesmrdí, ale nějaký zápach tam vždy je, ale uvolňuje se tak pomalu, že nikoho neobtěžuje. |  |
|  | Vypalování trávy, 27.2.2008 Já myslím, že srovnat hnojivou schopnost humusového kompostu se stopami draslíku a vápníku v troše popílku lze. Prý rostliny stejně neumí využít živiny vázané v organických látkách, takže když ty organické látky spálením převedete na anorganické... celý příspěvek > |  | Vypalování trávy, 27.2.2008 Z hlediska vzniku CO2 je celkem jedno, jestli to spálíte nebo ne, protože i když to nespálíte, tak biomasa je stejně rozložena a CO2 uvolněn. Jen tak hádám jaký je časový horizont tohoto rozkladu, ale vychází mi, že to bude tak 1 rok,... celý příspěvek > |  | Popínavé lsetničky v nádobě?, 27.2.2008 Nám se osvědčuje povijnice. |  | Krokus, 26.2.2008 Těžko říct, jak je to s tím vymrznutím. Cibulky šafránu se sadí tak 5-10 cm hluboko. Pokud mrzne a není sníh, tak zem v těchto hloubkách bývá promrzlá, a šafránům to nijak nevadí. Na tom balkoně by mohly zůstat část zimy, tak třeba do půlky nebo... celý příspěvek > |  | Vypalování trávy, 26.2.2008 Já myslím, že na své zahradě nikdo trávu nevypaluje, když ji celý rok seká, i kdyby ji chtěl vypálit, tak není na jaře co pálit. Vypalovat trávu by snad šlo jedině někde na nějakém úhoru, o který se celý rok nikdo nestará. |  | Stromky, 26.2.2008 Prý je dobrá Bruzovice 100. |  | Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008 Samozřejmě, je to pravda, můžou stromky uschnout, když mají sucho. Já jen nechápu toho co se ptá, proč se nepodívá pod ty svoje stromky, jestli je tam sucho, místo toho, aby vypisoval dotazy na internet. Copak někdo tady ví, jak vlhkou má... celý příspěvek > |  | Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008 Nemusí to být vždy pravda, tůje jsem nezáleval už roky, a neuschly ani v loňském suchém létě. |  |
|  | Vypalování trávy, 26.2.2008 Kdysi jsem četl nějaký článek o tom, jak někdo sledoval výskyt čmeláků na náspu železniční trati. V době, kdy jezdili parní lokomotivy a docházelo k téměř pravidelnému vypalování trávy na náspu, bývalo na daném úseku 10 hnízd čmeláků. Po zrušení... celý příspěvek > |  | Jaký druh?, 25.2.2008 Mě vyráží ty boční výhonky všude samovolně, ale chce to, aby měl dobré životní podmínky, tj. zalévat, hnojit, dost slunce a tepla. Pak vyráží ty výhony i lístky. Ale s tím zaléváním to nesmíte přehnat, přece jen je to suchomilná kytka. |  | Kosačka, montáž ručného plynu, 25.2.2008 Mám sekačku s pojezdem a s plynulou volbou želva - zajíc. Předpokládám, že když zvýším otáčky motoru, tak zvýším současně otáčky nože a rychlost pojezdu. Při volbě želva klesnou otáčky nože i rychlost pojezdu. Takže předpokládám, že při... celý příspěvek > |  | Krokus, 25.2.2008 Když je necháte v tom květináči, tak tam příští jaro zas vykvetou. Chce to ale dát květináč někam ven, třeba na balkon, pokud na květináč nebude pršet, tak to občas zalít, snad by stačilo i jednou za 14 dní nebo za měsíc. |  | Jak vyřešit sušení prádla na zahradě?, 22.2.2008 Jestli máte stromy, tak můžete natáhnout šňůry mezi nimi. |  |
 |
|
|
|