Příspěvky uživatele - 153.130

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
mám na zahradě hady - co s nimi?, 29.4.2008
Ono se asi to hadí (zmijí)uštknutí dost démonizuje, nebude to nic příjemného, ale smrtelně nebezpečné to taky není. I bez nějakého toho hadího séra se zřejmě lidem nic nestane, kromě toho, že to zřejmě napuchne. Teda pokud na to nemají nějakou velkou... celý příspěvek >
Pampelišky, jetel, houby, 29.4.2008
Náš pes to dělá taky, nechápu, že ho včely nebodnou, vlastně se divím, že ještě žije, protože jsem psině mockrát říkal: "Počkej až tě píchne, pak ti nateče čumák tak, že chcípneš." Psina už má šest let a zatím neměla čumák nateklý nikdy.
Pampelišky, jetel, houby, 29.4.2008
Myslím, že na trávníku, kde běhá pes, je mnohem větší riziko, že šlápnu do něčeho, co tam nechá pes, než že šlápnu na včelu, co lítá po pampeliškách, navíc, když pampelišky kvetou hodně, tak dva týdny v roce.
snížení PH v půdě před zasetím nového trávníku, 29.4.2008
Ocet je organická látka, v přírodě nejspíš dlouho nevydrží, pokud ji něco nesežere, tak se nejspíš nějak rozpadne sám. To už by bylo lepší něco jako síran amonný, půdu okyselí a ještě dodá dusík. Je rozpustný tak nevím, jak rychle se vyplaví.
snížení PH v půdě před zasetím nového trávníku, 29.4.2008
pH 7- 8 znamená, že to máte neutrální, pH 5,5-6,5 je mírně mírňoučce kyselé.  Já bych to neřešil. Jestli máte destilovanou vodu, nelijte si trochu do misky, nechte pár minut odstát a změřte si její pH, nejspíš bude vlivem rozpuštěného CO2 ještě... celý příspěvek >
Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 29.4.2008
Míval jsem na zahradě plechové sudy zakopané do země, horní strana v úrovni půdy. Běžně zamrzaly. Nebyly nijak izolované, jen plechové víko. Dával jsem do nich na zimu dřevěný kůl, podle nějaké zahradnické pověry pak voda sud neroztrhne, a... celý příspěvek >
Motorová sekačka Al-ko BR520 Silver, 28.4.2008
Jak naklonit sekačku?... nadzvednete předek, tak aby řídítka byly na zemi. Kde je šroub?... někde přímo pod motorem, tak 10 cm od osy nože, bude tam jediný šroub, takže se nemůžete mýlit. A jak na to?... Připravte si nějakou radši širší nádobku,... celý příspěvek >
Plot z buxusu, kdy stříhat, 28.4.2008
Se mi zdá, že nám krušpánky rostou pěkně hustě od spodu i bez stříhání. A vzhledem k tomu, že přírustají tak 10 cm za rok je i škoda je stříhat. Uděláte šmik šmik a bude trvat měsíce či léta než se keřík dostane na... celý příspěvek >
Sekačka s/bez pojezdu, 28.4.2008
Já sekám s pojezdem i kolem stromků, chce to jen naučit se zacházet s tou pákou (spojkou)  pojezdu, proč bych měl sekačkou tlačit do mezery mezi stromkama, když mi tam zajede sama? Pak jen uvolním spojku a třeba se sekačkou... celý příspěvek >
Sekačka s/bez pojedzu, 28.4.2008
Samozřejmě, že je lepší sekačka s pojezdem než bez pojezdu, akorát mám dojem, že přes mnoho reakcí není skoro žádná na původní otázku. Dotaz byl na sekání plochy 200 m2 a elektrickou sekačku za necelé 3 000. Takové sekačky se snad ani s pojezdem... celý příspěvek >
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008
K secesní vilce se hodí ty samé dřeviny jako k haciendě ve stylu podnikatelského baroka. Když se podíváte na secesní vilku nebo haciendu ve stylu podnikatelského baroka tak tam najdete plno podobných prvků, plno všelikých výstupků, arkýřů a... celý příspěvek >
Mulč na skalce, 25.4.2008
Jistě placatá skalka zasypaná mulčem může vypadat hezky. Nic proti tomu, ale proč tomu říkáte skalka?  Ve skalce roli mulče plní kameny, mezi kameny rostou skalničky, které by měly pokrýt půdu mezi kameny. Když na rovině pohodíte pár... celý příspěvek >
Jitrocel kopinatý, 24.4.2008
Já plánuji dělat vrstvy listí a cukru po cca 1 cm. Prý to pouští šťávu a bude z toho sirup. Jinak pampeliškový med dělám stejně jako Marcela.
Sázení a pěstování broskvoně, 24.4.2008
Nijak. Jedině, že by měla na kmínku mech. Pak byste se mohl poptat, odkud stromek je, zajet se tam podívat, zaměřit si orientaci mechu a stromek pak nasadit stejně.
Výmladky švestek po celém sadu, 24.4.2008
Mám taky pár nějakých švestek, taky odnožují, ale protože pod nimi sekám trávu z jara a v létě v intervalu tak 3-4 týdny, tak výmladky zeseču a je to. Vy do sadu asi chodíte jen na podzim sklízet švestky a mezitím ty výmladky stačí vyrůst a... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika