Příspěvky uživatele - 132.19

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Perlička, 19.8.2008
Posílám odkaz o tom jak vypadá diskuze o problematice molární koncentrace na webu chemické olympiády. http://www.ontola.com/jaka-je-molarni-koncentrace-cukru-v-coca-cole Potom chápu proč někteří jsou názoru, že stanovit obsah kyseliny askorbové v... celý příspěvek >
Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 18.8.2008
Úkol: Stanovení obsahu kyseliny askorbové ve farmaceutickém preparátu Vitamín C - kyselina askorbová, látka účastnící se stovek pochodů v organismu. Známý antioxidant, chránící organismus proti působení volných radikálů, užívaný pro potlačení... celý příspěvek >
Jak na neudržovanou jabloň?, 11.8.2008
"U jabloní se provádí průklest v únoru, během vegetace je možné provést tzv. letní řez, který je méně hluboký, ale neprovádí se pravidleně. Výjimkou jsou letní odrůdy jabloní, které se prořezávají koncem srpna po sklizni. To, že vám stromy hodně... celý příspěvek >
Jak na neudržovanou jabloň?, 11.8.2008
Co se týče průřezu jabloně, tak když se u ní sejde 10 zahrádkářů, každý Ti dá jinou radu. Průřez jabloně dá víc přemýšlení nežli práce. U mne je to tak půl na půl. První odřezat samozřejmě větve suché, potom větve nemocné. Pak větve co rostu... celý příspěvek >
Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 29.7.2008
Kalibrovaná byreta by nebyl zas takový problém. Stojí od 200 Kč třída přesnosti B anebo cca 1000 Kč třída přesnosti A. Podrobněji ceny zde. Horší to bude s přesnou vahou 1/1000 g. Taková stojí cca 18000 Kč digitální. Řešení by mohlo být příprava... celý příspěvek >
Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 29.7.2008
Zatím ještě nemám zmáklé to měření po stránce metodické. Nemám potřebné vybavení, zkrátka zatím nemám nic. Zatím jenom sbírám rozumy na webu k čemuž se mi hodí taky naše diskuze. Až bude zmáklá metodika nebude problém si vše nakoupit. Peníze budou,... celý příspěvek >
Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 29.7.2008
Pane Vysloužile, já posedlý musím být protože řešíme s některými diskutéry otázku kterou jsem tady do diskuze zadal. Kdybych nebyl posedlý, spokojil bych se s Vaším tvrzením že to nejde a zdůvodněním proč to nejde a že to všechno nemá smysl a šel... celý příspěvek >
Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 28.7.2008
Dík, konečně příspěvek o tom, jak by to šlo a nikoli proč to nejde. Super. HQ 257
Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 28.7.2008
Pane Vysloužil, souhlasím až na pár drobností. Vitamín C v jablečném moštu není tak bezvýznamný pokud ho na zahrádce vyrobíte v dostatčném množství. A to dostatečné množství znamená vyrobit 100 litrů jablečného moštu na osobu. Pro čtyřčlennou rodinu... celý příspěvek >
Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 28.7.2008
Smajlíky promíjím, hladinu krevního cukru v domácích podmínkách by mne stanovovat nenapadlo a to ze dvou důvodů. V případě potřeby zajdu k lékaři, který zařídí vše potřebné, což v případě stanovení vitamínu C v ovoci je nesrovnatelně obtížnější právě... celý příspěvek >
pro Tomast, 26.7.2008
Cituji: Možná byste udělal nejlépe, kdyby jste nějaký čas a peníze věnoval studiu. Degradace vitamínu C za různých podmínek (v potravinářských procesech) byla velmi dobře zmapována už v 80. letech minulého století. Průkazku do STK koupíte za 50... celý příspěvek >
Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 26.7.2008
Obsah vitamínu C je poměrně hodně variabilní v různých druzích zelenin a ovoce viz. následující tabulka : zelenina / ovoce mg vitamínu C na 100 g výrobku brokolice 113 čekanka 114 hruška 4 jablko 10 / 12 jahody 60 kadeřavá čekanka... celý příspěvek >
Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 25.7.2008
Já osobně upřednostňuji vysířené skleněné demižóny. Sirný papír z drogerie zapálím ve vyčištěném odkapaném demižónu až sirný papír na kousku drátku zhasne nedostatkem kyslíku a mám připraveno k nalévání. Mošt je třeba dělat rychle a celý proces... celý příspěvek >
Nedělejme z toho kovbojku. Každý udělá někdy chybu a taky mistr tesař se občas utne. Není to však důvodem abychom nesekali sekyrou. Pokud dojde k chybě o stovky procent v měření byla někde chyba a laborant patrně rychleji pracoval než... celý příspěvek >
Laboratorní úloha: Stanovení vitamínu C v Celaskonu Úkol: Urči jodometricky kolik mg kyseliny askorbové obsahuje 1 tableta Celaskonu. Teorie: Kyselina askorbová reaguje s odměrným roztokem jodu. Koncentraci tohoto roztoku zjistíme titrací... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika