|
Výpočty postrekovej kvapaliny - stanovenie plochy, 30.5.2008 Na to aby sa namiešalo najmenšie potrebné množstvo, je nutné tiež z niečoho vychádzať - z nejakých m2 niečoho. A nie od kusu stromov. O to mi práve ide.
Samozrejme, holý strom je niečo iného. Tam ide o "vykúpanie" stromu vo fungicíde. Ale už keď... celý příspěvek > |
 |
Výpočty postrekovej kvapaliny - stanovenie plochy, 30.5.2008 Po rokoch postrekovania ovocných stromov som zneistel, či to robím správne. A neviem nikde nájsť správnu metodiku výpočtu postrekových kvapalín pre pesticídy. Problém je v stanovení "plochy".
Prípravky "v malom" sú balené prevážne po dávke na 100m2.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čmeláci - lze je chovat?, 29.5.2008 Za istých podmienok sa dajú chovať. Ale aj kúpiť.
Už sme to rozoberali v inej diskusii. |
 |
indiánský penicilín, 27.5.2008 Ale Gaultheria je indiánsky acylpyrin! Obsahuje hlavne metyl salicylát. |
 |
Bougainvillea, 27.5.2008 Řízky na jar alebo polodrevité v lete a tzv. air-layering. |
 |
Znáte někdo květinu, které se říká Cincibus?, 27.5.2008 Napadlo mi, či to nebude skomolený názov rodu Ziziphus.
Ziziphus jujuba, z. sativa, z. lotus a pod. Teda čínska datle...
No ale prečo sa rovno neopýtate tej kamarátky? |
 |
indiánský penicilín, 27.5.2008 Žeby Echinacea purpurea?
V tom prípade slnko až polotieň, trvalka, mrazuvzdorná, pôda suchšia, na zvlahu nenáročná. Odolná rastlina, ktorú milujú slimáci výrazne viac, než iné rastliny. Hlavne mladé listy, rieši to Mesurol. |
 |
Švestka - škůdce - (ale jaký?), 27.5.2008 Ďakujem za odkaz. Spomenuté vlákno som nepostrehol, i keď tento server čítam dosť poctivo. |
 |
Švestka - škůdce - (ale jaký?), 26.5.2008  Toto som dnes objavil na listoch slivky. Izolovane, iba na jednom strome. Netuším čo to je. Neviete to náhodou? (Obrázky nie sú najkvalitnejšie, ale snáď je to dosť zreteľné). |
 |
gunera - jak pěstovat?, 25.5.2008 V minulosti som čítal o pestovaní gunnery nejaké doporučenia. Začínalo to asi tak, že "Najprv chodte k oknu a poobzerajte sa či to u vás na záhrade vypadá ako v brazilskom dažďovom pralese. Ak nie, tak sa to pestovania gunery nepúšťajte. Nebude sa... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zkušenosti s motorovým rosičem - 3WF-2.6, 25.5.2008 Vrátim sa trochu k pôvodnému dotazu. Tiež ma to aktuálne zaujíma.
Rosiče 3WF-2.6 sú stále v predaji pod rozličnými názvami. Je jasné, že pochádzajú z tej istej fabriky v Číne, občas sa zmenia štítky. Zaujímalo by ma, či ho niekto má a ako funguje,... celý příspěvek > |
 |
Úprava trávníku, 24.5.2008  Ja som s nimi mimoriadne spokojný. V prvotnom zápale po zakúpení som s nimi prehrabal asi 1000m2 trávniku - po elektrickom vertikutátore WG, ktorý tiež vlastním. Ale takúto šialenosť už opakovať nebudem. S týmito hrablami stále znova a znova... celý příspěvek > |
 |
Úprava trávníku, 24.5.2008 Tento rok som objavil skvelé hlable - špeciálne na trávnik (a skutočne na nič iné sa nehodia). Neskáču a perfektne vyhrabú z trávniku všetko. Je to Wolf-Garten pod označením UH-M 60. Majú profil, ktorý kĺže hladko po zemi. Veľmi dobre sa s nimi robí.... celý příspěvek > |
 |
Napadený jilm, 24.5.2008 Ak nie je rosič k dispozícii, tak by som skúsil niektorý systémový insekticíd. Mám experimentom overené, že ak som postriekal spodnú 1/3-1/2 listov stromu, "zhynuli" škodcovia na celom strome (bol to pokus s mospilanom a bejlomorkou... celý příspěvek > |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008  Fahrplan pre udržbu tam je a je prakticky zhodný s US verziou. Mazanie prevodu spomína US návod na inom mieste, český návod mazanie nespomína vôbec (v tom vydaní, ktoré som dostal so strojom). |
 |