|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak se zbavit vos?, 12.5.2008 Někde jsem četl, že vosa se do stejného hnízda nevrací a staví si nové. |  | odlomená větev - co s ní?, 12.5.2008 Přiznám se, že větve příliš neohýbám, nechávám výhony růst a pak je když tak opravuji řezem. Ne že by ohýbání nebylo dobré, ale nějak se mi nechce nebo nestíhám. Myslím si ale, že nyní není ideální doba. Pletiva dřevnatí, myslím, někdy v... celý příspěvek > |  |
|  | Jak se zbavit mechu, 12.5.2008 O kus níže jsou starší příspěvky, kde je mnoho informací. Myslet si, že posypáním vápencem se definitivně zbavíte mechu, je ovšem trochu naivní. |  | naroubování špendlíku na švestku, 9.5.2008 Tak, jak to popisujete, je to, myslím, správný postup. Mně se osvědčilo roubování brzy - začátkem března - kopulací silnými rouby na silné jednoleté výhony. Je dobře, že jste starý špendlík zmladila, jinak by se silné rouby získávaly nesnadno.... celý příspěvek > |  | Hořec, 9.5.2008 Pravda, g. acaulis - to je nejkrásnější modrá barva, jakou znám. Nevím, potřebuje-li vápno, roste mi vcelku ochotně i bez něj. Květy sice nejsou půlmetrové - sotva 8 cm, ale nádhera. |  | Kadeřavost u později zakoupené broskvoně, 8.5.2008 Trochu pozdě asi je, ale broskev se ujme, nejsou-li listy příliš velké a má-li stromek dobré kořeny. Kadeřavostí trpět letos asi bude, ale přirostou nové zdravé listy. |  | Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 8.5.2008 Máte pravdu, proliferaci (metlovitost) by ale měl průměrný zahradník v koruně poznat. Výhony od kořenů jsou projevem stárnutí stromu, samy výmladky jsou ovšem mladé. Některé typové podnože mi tvoří výmladky od mladého věku. Takové M II a M XI... celý příspěvek > |  | Bernské růžové - neplodí, 8.5.2008 Díky za stránku z pomologie, pán Jekyll. Potvrzuje, co jsem napsal v úvodu. Podobný růst jako B.r. měly třeba Ananasová reneta, Sudetská reneta a mnoho jiných. Rychle se vyčerpávají, stárnou, přestanou mít přírůstky a tím mají tendenci k... celý příspěvek > |  | Bernské růžové - neplodí, 8.5.2008 Vy považujete přihnojení a průklest za drastické opatření? Já ne. Naopak je považuji za velmi potřebné u všech starých jabloní. Ostatně, časté zmlazení se doporučuje i ve Vašem Boskovicku.
Beru zpět tu střídavou plodnost,... celý příspěvek > |  | klíšťata na zahradě, 8.5.2008 Jak byste si konkrétně představoval(a), že by to mělo fungovat? |  |
|  | Bernské růžové - neplodí, 8.5.2008 Bernské růžové je kultovní stará odrůda, dříve hojně pěstovaná, dnes je však již vzácná. Je to odrůda krátkého vývoje, stromy se nedožívají vysokého věku. Střídavou plodnost nemá geneticky zakódovanou jako třeba Ontario, takže... celý příspěvek > |  | Kde seženu Ledanu či Leskoru, 8.5.2008 Myslím, že si rozumíme a myslíme v podstatě totéž. Lednické meruňky přinesly cenné oživení stojatých vod sabinovských, velkopavlovických, maďarských, rakovského aj. Jejich autorům patří nejen díky, ale i ocenění.
Je jenom dobře,... celý příspěvek > |  | Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 8.5.2008 Bezpochyby je použít lze. Mohou se tím sice přenést virózy, ale ty u jabloní nejsou tak nebezpečné jako třeba u slivoní šarka. Nebudete ale přesně vědět o jakou podnož se jedná. Výhony u paty kmene starých jabloní taky málokdy mívají dobré... celý příspěvek > |  | Kde seženu Ledanu či Leskoru, 8.5.2008 Myslím, že mi nerozumíte. Objektivním názorem jsem myslel nezaujatý osobně pro nebo proti. On je tedy spíš subjektivní, ale říká nestraně to, co si myslí. A já hájím jeho právo to říkat, i když nic nevyšlechtil.
Právě běží v... celý příspěvek > |  | Kde seženu Ledanu či Leskoru, 8.5.2008 Termín "profláklý" neznamená v žargonu mladých obvykle nic pejorativního. Pan Kafka chtěl říci, že Leskora je z lednických meruněk nejznámější a nejčastěji zmiňovaná, přitom její kvalita není o tolik lepší, oč je větší její... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|