|
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 26.11.2008 aha, já už myslel že neumím pracovat s úhelnicí :-D, (Duromatic - lišta bez rolltopu), ale to V myslíte na vrcholu lišty? já si myslím že na hřbetu to bude kolmo, jako u všech ostatních (nemohu ověřit fyzicky ji nemám) HH |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 26.11.2008 Radku zajímalo by mne, které nové lišty mají hranu mírně do V. HH |
 |
|
 |
lišta a řetěz, 25.11.2008 na nové liště jsou určitě hrany kolmé, to co popisujete je od řezání tupým řetězem (nadměrným tlakem na lištu) a nesrážením otřepu vznikajícím na liště HH |
 |
jonsered, dolmar nebo husq?, 22.11.2008 z těchto tří jednoznačně dolmar HH |
 |
stihl, dolmar nebo husq?, 21.11.2008 ano, je to hrozně "tajné" :-D http://www.stihl.com/vib/czech/155.htm HH |
 |
Chtěl bych znát názor na pilu H353, 18.11.2008 vzhledem k tomu že řetěz má rychlost okolo 20m/s tak tím bordelem stejně protáhnete všechny zuby a to i několikrát, takže se snažte dřevo v místě řezu maximálně očistit HH |
 |
Tuning pily, 15.11.2008 tady máte odkaz na "trošku" vytuněnou pilu :-D HH:
http://www.hotsaw.com/
http://sports.espn.go.com/outdoors/timbersports/news/story?page=t-series_events_hotsaw |
 |
Pila na manipulaci, 14.11.2008 doporučil sem to s čím mám zkušenosti, mohl sem samo projet web a vypsat několik značek odpovídajícího výkonu, ale to si může udělat i zadavatel dotazu sám :-D. A vůbec mi nevadí že někdo doporučí Dolmara odpovídajícího výkonu a někdo jiný třeba... celý příspěvek > |
 |
Pila na manipulaci, 13.11.2008 STIHL MS 660 lišta 50cm (max 90cm) 5,2kW a 7,3kg STIHL MS 880 lišta 75cm (max 150cm) 6,4kW a 9,9kg 660tka HH |
 |
stihl ms 260 pro, 12.11.2008 označení Z na štítku znamená speciální výfuk s lapačem jisker HH |
 |
|
 |
Špatný úhel broušení řetězu, 5.11.2008 při snižování omezovacího zubu se držte doporučenými hodnotami od výrobce řetězu. Všechny dnes prodávané řetězy jsou s hoblovacími zuby, rozdíl mezi břitem zubu a omezovacím zubem určuje tloušťku odřezávané třísky. (a teď srozumitelněji: zkuste si... celý příspěvek > |
 |
Pupinky v motoru, 3.11.2008 je několik možností: něco "proběhlo" motorem, nekvalitní materiál, "špatná" pohonná směs s nějakými příměsemi (které mají jiný průběh hoření, nerozptýlí se ve směsi, hoří kapkovitě na pístu a vypalují do něj ty puchýřky) |
 |
Problem se spojkou u krovinorezu?, 29.10.2008 jen pro upřesnění, spojka je na straně motoru a její sepnutí tedy závisí na otáčkách motoru, nikoli na otáčkách nástroje, to dobíhání nástroje je v pořádku, ale může se vám stát, že po uvolnění páčky plynu motor z nějakého důvodu přechází do... celý příspěvek > |
 |
Stihl 041AV, 18.10.2008 šrouby na karburátoru jsou 3! Hlavní tryska na karburátoru je označená H (je to ta blíže ke vzduchovému filtru) slouží k nastavaní maximálních otáček, Volnoběžná tryska označená L (blíže k motoru) slouží k nastavení bohatosti směsi volnoběžných... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktůrek Castel Garden a problém s hydrostatem, 17.10.2008 motorový olej 5W-50 a asi tak 4L (množství berte s rezervou, záleží na konkrétním výrobci, zde to asi bude míň, ty čtyři litry jsou pro rider 4WD) HH |
 |