|
Křovinořezy Jonsered, 7.9.2009 Tohle je problém. Potřebujete posudek znalce, že příčina zadření byla vada stroje a ne chyba obsluhy (špatné palivo). Zjistit přesnou příčinu jde, ale není to nic levného. Osobně bych do toho šel jedině v případě, že bych si byl jistý vadou stroje, a... celý příspěvek > |
 |
Je to vůbec možné?, 4.9.2009 Zajímavé, ale přijde mi to jako prasárna - něco jako deformování japonských nožek malýma botama. Strom co vypadá jako židle je zrůdička a ne hezký strom. Gl. |
 |
|
 |
Poměr oleje do benzínu, 3.9.2009 Taky jsem pro poměr mezi 1:30 - 1:40. Asi nelepší by bylo zjistit si konstrukci motoru + doporučený poměr s moderním olejem - nejlíp přímo u výrobce... Gl. |
 |
Oprava Stihl E10, popř. koupě nové. Poraďte, 2.9.2009 Oprava podle mě smysl nemá. Doporučuju Dolmarku ES21xx - výborná pila, motor v ose, jde sehnat za 3500,-... Gl. |
 |
Motorová pila do 6000, 1.9.2009 Dolmar 420 za 8k... Gl. |
 |
Motorová pila do 6000, 28.8.2009 1. Borec zadřel dvakrát profi Dolmar PS5000, ale nevíme proč. Mohla to být vada stroje, špatná oprava, nebo chyba obsluhy - přetížení, špatné palivo (olej Stihl měl být 1:40, benzín i od OMV mohl být nekvalitní). Odpustil bych si urážky, že to... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila do 6000, 26.8.2009 Mno, "super stroj, výkonná, nádherně řeže" k tomu moc nesedí, ale spokojenost Vám neberu - měl jsem v ruce jakési Alko 30-40ccm (=něco podobného), a vcelku spokojenost - dobře startovala, řezalo to použitelně :-) Vyřezal jsem asi 5... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila do 6000, 26.8.2009 Zas tak černě bych to neviděl ;-) Půjčovna až tak levně nevyjde a kdo tam má furt běhat... Osobně bych buď někde uškudlil a vzal něco lepšího (Dolmar PS420, 350, Solo ), nebo pokud by uškudlit opravdu nešlo,... celý příspěvek > |
 |
Jaký strom pro účel stinného koutu?, 21.8.2009 Náhodou třešeň je super (mňam :) Pokud nejsou alergici, tak vosy nevadí - např. mě když uštkne vosa, tak to jen chvíli svědí a to je všechno. Od komára mi to oteče a svědí víc... Navíc vosy přitahuje spíš broskev na talíři než... celý příspěvek > |
 |
Jakou směs používáte k pohonu 2 T, 21.8.2009 No co by. U pumpy vidí kolik do kanystru nalil, na odměrce zase vidí kolik mu v ní zbylo. Je to jeho vlastní rozhodnutí místo 1:50 namíchat 1:60. Až to zadře, tak to bude jen jeho vlastní blbost. Kvalitní oleje sice mají rezervu, ale tohle už je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křovinořez Dolmar MS 340, 6.8.2009 Omezovače mají dvě polohy - vlevo příliš bohatá směs (emise), vpravo příliš chudá směs (poškození motoru až zadření) U L i H je to stejně - zašroubovat = ochudit směs.
Dolévání nádrže - před uložením je lepší vyjet do sucha, jinak to je... celý příspěvek > |
 |
Odrůda vhodná pro alergiky?, 6.8.2009 Asi záleží na co přesně jste alergický, jestli na jabko, nebo třeba na chemii používanou pro pěstování... Jinak souhlas s Alím - tahat tygra za ocas není to pravé... Gl. |
 |
Křovinořez Dolmar MS 340, 5.8.2009 Zas tak bych se toho nebál. Otevřením L zvýšíte bohatost směsi = max. otáčky zmenšíte; pro záběh motoru je bohatší směs lepší. Pro jistotu můžete po vyjetí nádrže kouknout na svíčku (bílá = příliš chudá směs). Pokud bude cihlová tmavší, tak je to na... celý příspěvek > |
 |
Kde vyraba Dolmar, 5.8.2009 PS: ad made in... Pro mne rozhoduje kdo to vymyslel a kdo hlídá kvalitu. Místo kde se vyrábí nebo montuje už je vedlejší. Pokud to číňan okopíruje a kvalitu si hlídá sám, tak je to tak jak to vypadá. Pokud za tím stojí němec,... celý příspěvek > |
 |
Kde vyraba Dolmar, 5.8.2009 je lepší použít radu od Gl
- to by jí tu nesměli smáznout. Mmch. přeštěte si příspěvky xxx.xxx.49.219 a hned si uděláte obrázek jak pilu vůbec nepotřebuje a proč růžové brýle od Stihlu ;-). Tak ještě jednou - místo navážení se do... celý příspěvek > |
 |