|
Kde sehnat sadbu žampionů?, 7.11.2006 Už jsem ji viděl normálně v HYPERNOVě. Byla v zahrádkářských a chovatelských potřebách. Také www.vaclavikovi.cz VašekB |
 |
Poznáte samečka sazenice kolomikty?, 7.11.2006 Vážený pane Kola,
tak na Vás už sháním kontakt již skoro rok. Letos jsem objel hodně pěstitelů kiwi a nasadil 20 odrud. Z vašich jsem zakoupil odrudu pod číslem 6.
Těmto rostlinám moc fandím a snažím se o větší rozšíření mezi lidi.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
špendlíky, 2.11.2006 Špendlíky jsou výborné, ale ještě lepší je ze zelené renklody. Švestkám jsem také ještě nepřišel na chuť. Nejsem konzument, ale dobré zboží je v baráku potřeba. Hodně záleží na kvasu, všem doporučuji ušlechtilé kvasinky a celou práci s ovocem dělat s... celý příspěvek > |
 |
Jak začít, 30.10.2006 Já už budu mít listí na zemi, teď už na to vezmu jen hrábě. Trochu se obávám, zda Vám tady tato odruda dozraje. Možná rychle nasaďte nové, ať máte za to dovezené náhradu. Mít ho jenom na parádu asi nestačí. VašekB |
 |
Jak očkovat ořešák?, 28.10.2006 Včera jsem se k tomu vyjadřoval na livingu, pokud někdo poradí, budu velice rád. Zahradník VašekB |
 |
Lis na ovoce, 24.10.2006 Tak nato potřebujete šikovného kutila. Co takhle zjistit výrobce a zeptat se jeho. Dříve nebývaly drahé a potom by jste mohla moštovat pro celou vesnici. A co drtič máte? A technologii sterilace? A zátkování? A lahve? ... celý příspěvek > |
 |
Lis na ovoce, 24.10.2006  Je pravda že buben je zinkovaný, ale ta šťáva jím jen prolelí jak letadlo dešťěm. To ostatní je dostatečně barvené a také hned odteče. Osobně jsem se toho nebál, že bych tím něco stratil nebo se nějak nakazil. Nejsem alergik a aní příznivce... celý příspěvek > |
 |
množení ořešáku, 23.10.2006 A proto každému doporučuji koupit roubovaný. Z vlastního nikdy nevíte co vyroste. Může mít ty nejlepší vlastnosti ale také i naopak. Nebo jinak to musíte udělat jako táta, když v posledních letech vysadil nejméně 20 dvoumetrových stromů. Ještě že mám... celý příspěvek > |
 |
Mirabelka Malvazinka a Nancyská, 23.10.2006  Nancyská mirabelka je pomněrně malý plod, ale chuťově je vynikajicí. Loni jsem ji poprvé ochutnal a byl natšený. Slaďounká, hezky šla od pecky, velikostně tak akorát na knedlíky. Hned najaře jsem nasadil dva stromky a asi 6 jich přerouboval. Ješťě... celý příspěvek > |
 |
Jak sestrihnout nove stromky jabloni po vysadbe., 22.10.2006  Řez nechte na jaro. Je jasné, že rána nevysichá mrazem. Proto se dělá letní řez jen do konce léta, aby se rány alespoň častečně zahojili. Potom jarní řez který se také dobře hojí. Hlavně se nebojte hodně říznout. Žádný o třetinu, pořádně. Výhony... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poradťe - řez jabloně, 18.10.2006 Řezat musíte každý rok najaře a to už se moc nezvýší a pokud ano tak půjdete ještě hlouběji. Nebo tomu udětáte ještě letní řez. Takhle to dopadá kdyš se do toho nikomu nechce a nebo se říká že na to není čas. VašekB |
 |
Poradťe - řez jabloně, 18.10.2006 Je to jednoduchý, naklápěcí pilku a jde se nato. Vždy na venkovní větev aaaaaaa....... Já to tam prostě vidím. Vy né? VašekB |
 |
Prosím o radu, 18.10.2006 Už můžete začnout, čím dříve nasadíte tím lépe. Rostlina chytne vláhu a hlavně také i v zimně rostou kořeny. Přístí rok budete mít mnohem větší přírustky než kdybyste sázely najaře. Hlavně to musíte stihnout než zamrzne zem. Vyjímkou jsou... celý příspěvek > |
 |
drtič na ovoce, 15.10.2006 Nej jednoduší byl pro mně na výrobu tento. Na motor přírubu, asi 150mm v průmněru, na ní jsem přišrouboval nerezový plech do kterého jsem předem udělal jakoby průrazy. Tím vznikte struhadlo. No a potom udělat násypku proti struhalu pod úhlem asi... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 12.10.2006 Mám dotaz, zda někdo ví jaká je nejniší hodnota cukru v kvasu aby se nezačnul kazit. Myslim při mněření refraktometrem. VašekB |
 |