|
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 25.8.2008 Diky vsem za rady v tomto vlakne. Uz jsem to zanalyzoval a myslim, ze retez uz mam napnuty dobre. Take si myslim, ze uz vim proc se mi tak rychle svlekl. Myslim, ze jsem udelal jednu velkou chybu a to tu, ze po nasazeni noveho retezu jsem listu... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 24.8.2008 Tu novou listu a novy retez jsem myslel pro porovnani. Nepouzival bych to, ale mel bych to jako novy referencni vzorek. Mate pravdu, ze nejlepsi je to ukazat na zivo, ale i tak clovek hodne ziska z fora (diky!), videa jonseredu a navodu od Dolmaru.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dolmar PS-5000, filtrace nasavani a cisteni rounoveho filtru, 24.8.2008 Dobry den, vyrezal jsem jednu nadrzku na porezu obcas strouchniveleho stareho dreva. V polovine prace jsem si rekl, ze zkontroluju vzduchovy filtr a byl jsem prekvapen, ze filtr propustil do nasavani uplne ten nejemnejsi drevni prach ze... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 24.8.2008 Pila je uplne nova, pred svlecenim retezu mela narezano opravdu jen par rezu. S tim pumpovanim, nevim, mozna neco co povazuju ja za pumpovani by druhy presel s pokazem na normalni chovani. Rozhodne to neni pupovani v radu 5mm a vys (jak se tady nekde... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 24.8.2008 To nechapu. Vsechny navody co jsem precetl zduraznuji dotazeni retezu tak aby nebyl proveseny na dolni strane listy a snadny posuv. Ja pokud retez dotahnu jen taktak aby se skutecne dole dotykal, tak i pri velmi prudkem posuvu si nejsem jisty, jestli... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 24.8.2008 Je mysleno toto vlakno? www.zahrada.cz/forum/mala-mechanizace/nepravidelna-vule-retezu-ps460-77244/
Jinak PS-5000 ma prstynek, takze nevim jestli je tam mensi ci vetsi pravdepodobnost vzniku tohoto problemu. Karel |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 24.8.2008 Tak ted tomu trosku nerozumim. Hazi mi to (pumpuje), takze dotahnu retez tak aby se dolni strana dotkla hrany listy (listu tahnu smerem nahoru), pak retez rukou posunu ve smeru rezu, kdyz jsem v miste kde jde posun viditelne snaze, zahybu s retezem... celý příspěvek > |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008 Diky za upozorneni, ono kdyz Vam to nekdo v prodejne ukaze tak je to obvykle narychlo: tak a tak a uz to je a je to celkem k nicemu (protoze si to sami pred instruktorem nevyzkousite). Kosu jsem se taky ucil kout podle videa a ukazky a trvalo mi to... celý příspěvek > |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 23.8.2008 Pane Gl, co myslite tim 1/2 a 2/2? Ja mam v navodu (k PS-5000) toto:
Typ 086, 484, 686: Prvni polovinu zubu brousit s kulatym pilnikem pro prumer 4,8mm druhou polovinu prumer 4,5mm.
Typ 093, 099: Prvni polovinu zubu brousit s kulatym pilnikem pro... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 23.8.2008 Stejne jako panu Gl, i me to mirne pumpuje. A myslim, ze to pumpovalo i pred svlecenim retezu... |
 |
|
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 23.8.2008 To s tim dotahovanim na cit je dobra poznamka. Dostala se mi uz pri koupi pily. Kdysi pry jim praskaly kryty, takze od te doby upozornuji uzivatele, dotahovat s citem. Ja to dotahuju odhadem asi 1-2 Nm. :-) |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 23.8.2008 Jo, 0.325" 3-4 mm to mi ted skutecne sedi. Diky! Karel |
 |
Dolmar a Metaltec 1, 22.8.2008 Nevim jakou praci mate na mysli, ale jak uz tady zminoval pan J.S. Dolmar zvlaste pokud militec netestovali ani nemohl odpovedet jinak. Proste pro Dolmar je to neotestovane reseni. V tomhle ohledu je pan J.S. skvely tester zvlaste v tom ohledu, ze... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 22.8.2008 Za to, ze jsem spatne napnul retez samozrejme. Jinak, diky za informace. Karel |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 22.8.2008 Citace (str 12): Kontrola napnuti retezu
Spravne napnuti retezu je tehdy, kdyz retez na spodni strane listy prileha a da se lehce rukou odtahnout. Retezova brzda musi byt pri tom uvolnena. [to jsem splnil]. Napeti retezu casto kontrolovat, nebot... celý příspěvek > |
 |