|
jaký křovinořez, 7.7.2008 Kosa je stejně rychlá jak křovinořez. Křovinořez má výhodu jen jako strunová sekačka, s kterou se dá vysekat tráva okolo plotů a stromů a na dalších nepřístupných místech. |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 30.5.2008 Já bych řekl, že moc vysoká a hustá tráva se těmito strojky neposeče. |
 |
|
 |
Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz, 30.5.2008 Souhlasím s tím zpochybněním testů. Ti, co testují, kolikrát o testovaných výrobcích nemají ani páru a nebo prosazují vlastnosti, které zase jiný uživatel nepotřebuje. Týká se to veškerých výrobků, jak nářadí, tak spotřební elektroniky, automobilů a... celý příspěvek > |
 |
Lištová sekačka Agria 2300R, 16.5.2008 A čím je způsobené, že u té Agrie se lišta neucpává? To má tak zásadně jinou konstrukci? Mě připadají všechny lišty podobné nebo stejné, akorát, že některé jsou prstové a některé bezprsté. |
 |
Mini balíkovač, 13.5.2008 Já jsem viděl atrapu traktora zn. Vari předělanou na jeřáb se zdvihem 100 metrů a na zátěž 100 tun. A potom třemi tahy z toho byl bagr s lžící o objemu 50 kubíků. A potom se dozadu připevnil pluh, dopředu ze zapřáhla pára koní nebo volů a představte... celý příspěvek > |
 |
kompresor olejovy nabo bezolejovy, 13.5.2008 Pokud chcete kompresor používat i na stříkání barev, tak hobby kompresory s motorem 1,5KW, nestačí tlakovat nádrž i když je k nim někdy přibalovaná stříkací pistole. Stačí na ofukování prachu nebo huštění pneumatik. Mám ho taky a kompresor nestačí... celý příspěvek > |
 |
kosa, 6.5.2008 Proč by jsme měli kosu naklánět? Kosiště musí být tak pevné a tak vyrobené aby se kosa zafixovala do správné polohy sama! A to dokáže jedině kovové! Ty vaše dřevěné atrapy vyhodit! Jsme už někde jinde než sekáči před sto lety. |
 |
broušení kosy, 6.5.2008 Kosa se nebrousí ale kuje! A ocelové kosiště je nejlepší! Je nezničitelné a pevné! Když jste tak slabí, že neuzvednete ocelové kosiště, tak raději na kosení zapomenout. A kosa se jen brousí průběžně při kosení ale nenahradí se tím pořádné... celý příspěvek > |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 4.5.2008 Stručně řečeno. V zahrádkářských podmínkách je lištová sekačka pro odborníky, bubnová pro laiky. Lištová má podstatně větší záběr a výkon, je náročná na údržbu, nikdy se nesmí najet do už posečené trávy aby se neucpala. Bubnová má malý záběr a tím i... celý příspěvek > |
 |
Briggs, 29.4.2008 Stejně to tak přesně nikdo nenastaví. Takže setina sem, setina tam, je to jedno. |
 |
|
 |
Motorový olej - sekačka s pojezdem, 29.4.2008 Sekačku zn. Husgvarna mám od r. 1996, to je 12 let. Na značce ale stejně nezáleží, protože ve všech jsou používány stejné motory. U té mé ten nejlevnější s rozvodem SV. Sekačku používám každý rok po celé léto a olej jsem měnil zatím jednou. Myslím... celý příspěvek > |
 |
Jaký kultivátor?, 25.4.2008 Lidi vzpamatujte se! S Mountfildem nebo Vari a podobnými stroji nejde na poli nic rozumného udělat! Kdybyste místo termínu orání, zaorávání a rotavátorování používali termín prasení, prznění, rozvrtávání, tak to ještě beru. Možná černá zvěř, nahnaná... celý příspěvek > |
 |
Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?, 25.4.2008 Já bych to asi srovnával trochu jinak. Orat s Vari nebo rýt rýčem? Jednoznačně rýt rýčem. Dřina stejná ale rýčem poryju do hloubky 15 až 20 cm, což je s Vari nerealizovatelné, tak 5 cm. Hrabat s Vari nebo hráběmi? Výkon stejný ale hrábě stojí... celý příspěvek > |
 |
Ake su motorove pily Oleo-Mac?, 16.4.2008 Vy tady píšete pořád to samo dokola, někdo je spokojen s tím a někdo zase s tím. Zajímala by mě ale celkově vyspělost a modernost konstrukce jednotlivých pil. Jak jsou třeba vyřešeny brzdy řetězu, v tom je Stihl asi lepší a další vychytávky. Jestli... celý příspěvek > |
 |
Zahradni traktory - bauhaus?, 16.4.2008 Podle mne jsou tyto zahradní traktůrky vhodné jen pro lidi co neví kam vrazit lehce získané peníze nebo pro invalidy kteří jsou bez nohou a nebo nejsou schopni ujít sto metrů. Když vidím provedení náprav a řízení, tak asi moc dlouho nevydrží. S... celý příspěvek > |
 |