|
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak zničit chrousta, 6.1.2008 Zlatohlávci - nevím jestli všichni - mají své kukly uzavřené před vylíhnutím v kokonu. |  | Jonalord na podnoži M1, 5.1.2008 Jestli jste stromek koupili v posledbních letech, je možné, že jde o překlep. Nevím, jestli se ještě tato podnož množí, možná ano, ale v prodeji jsem ji dlouho neviděl. M1 - anglický duzén roste, pravda, bujněji a nemá rád sucho, ale jinak na... celý příspěvek > |  |
|  | Jak zničit chrousta, 5.1.2008 Viděl jsem ten zajímavý dokument. Líbila se mi jeho filozofie a ekopropagační myšlenka i didaktická názornost, jeho aplikaci v praxi u nás si dopodrobna neumím představit. Jednak nevím, že by se u nás prodávala slunéčka či jejich larvy, ani... celý příspěvek > |  | Tečky na bramborách, 4.1.2008 Máte-li na bramborách háďátko - karanténního škůdce, nesmíte 6 let na tom místě brambory pěstrovat. Aspoň tomu tak dříve bylo. Vápenec nepomůže. |  | Výchovný řez vysokokmenů, 1.1.2008 Myslím, že se nejedná o návrat k vysokokmenům v malých zahrádkách. Jde, tuším o horskou polohu 700m n.m., ve svahu a s omezenými možnostmi ochrany před zvěří. A tady si, myslím, je skutečně nejlepší variantou extenzivnější přístup - tedy vyšší,... celý příspěvek > |  | odolnost proti strupovitosti, 1.1.2008 To je fakt.
Poté, co jsem se aktivně zúčastnil jedné sofistikované degustace, bych přidal malou myšlenku. Testovaná jablka, vypěstovaná opravdovými profesionály v optimální poloze odpovídající agrotechnikou jsou skutečně lahodná. Pro většinu odrůd... celý příspěvek > |  | Nonetit - Matčino, 1.1.2008 Nevím, jestli je příčina úhynu obou odrůd dána zimními mrazy, možné to je. V naší mrazové kotlině rostou letité stromy Matčina, o něž se prakticky od války nikdo nestará. Řekl bych dokonce, že v chladnějších, vlhčích lokalitách s četnými mlhami... celý příspěvek > |  | Lontrel, 1.1.2008 Nevíte jak působí? Je vhodný i na peťour? |  | odolnost proti strupovitosti, 30.12.2007 Gold Bohemii považuji za chutnější žluté jablko než Golden. V teplých polohách, pravda, má kratší skladovatelnost. |  | jak se nejlépe zbavit pěťoura malokvětého?, 30.12.2007 Poprvé jsem letos Sencor na brambory použil. Pre i postemergentně. Plevele bylo méně, ale na masivní výskyt peťouru to vliv nemělo. |  |
|  | Odrůda jabloně - kdo to zná?, 30.12.2007 Na sušších, prosluněných místech na svazích může být výskyt strupovitosti slabší. Buďte rád, že Vaše odrůdy na Vaší zahradě netrpí . Výška kmene a použitá podnož podle mého ale žádný vliv na výskyt choroby nemají. Nebo o tom nevím. |  | nakladani masa - správný postup?, 30.12.2007 Máte pravdu, dusitany jsou ve větším množství kancerogenní. Nacházejí se ovšem prakticky ve všech prodávaných uzeninách, včetně dietní šunky. Pokud nejíte uzené 3x denně, přídavek trochy dusičnanu (sanytru) nebo dusitanu - stačí méně než se... celý příspěvek > |  | nakladani masa - správný postup?, 30.12.2007 Ano, hodlal jste zvolit kombinovaný postup suchého a lákového solení. Nic se ale nestalo, za 3 týdny, pokud nejsou kusy příliš velké, by mělo být maso nasucho prosolené (ono stejně něco šťávy pustilo). To zalití lákem (nejen čistou vodou) mělo asi... celý příspěvek > |  | Roubováni merunky, 30.12.2007 Je to tak, jak píše pan Zavřel. Budete-li roubovat za kůru, počkejte raději ještě o něco později, až pokvetou i pozděkvetoucí slivoně, i kdyby již mirabelka odkvétala. Tok mízy i procento ujmutí je lepší.
Pokud se Vám rouby za kůru neujmou,... celý příspěvek > |  | pro VašekB, 29.12.2007 Ten co mám já, chuťově připomíná aronii (černý jeřáb) zkříženou s borůvkou a chutná velmi příjemně. V Rakousku jsem letos ale jedl plody z muchovníků rostoucích volně kolem cyklocest a ty nebyly příliš dobré. Asi jako ty aronie. |  |
 |
|
|
|