Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cim hnojit "panenskou" pudu, 13.4.2008
Nyní bych nehnojil ničím. Až vzejdou brambory, a budete je kopčit, přihnojte lehce  nějakým kombinovaným hnojivem (/něco jako NPK). Po sklizni brambor vysejte zelené hnojení.
Cox a Bramley, 13.4.2008
Coxovu renetu ješně mnoho zahrádkářů pěstuje. Tu druhou neznám.
vlastní mrkev x kupovaná, 13.4.2008
Je to trochu ostuda, ale před 2 týdny jsem vyryl ze záhonu zapomenutou mrkev. Nejspíš díky nijaké zimě je výborná.
Vlašské ořechy - nový recept, 13.4.2008
Žena dnes peče kuře nadívané jablky, ořechy, rozinkami, potřené kmínem, kečupem a skořicí. Přesný recept ale nevím.
Ochrana dřevěného plotu, 13.4.2008
Buď zvolím tenkovrstvou ('stavby venku, zahradní nábytek) nebo silnovrstvou (dveře, interiéry). Výhody obojího znamenají i nevýhody obojího.
Meruňka Goldrich, 13.4.2008
Pokud rostou v blízkém okolí jiné meruňky, zasaďte ji. Pokud ne, zvažte 3 možnosti: 1. Zasadit jinou samopsprašnou 2. Zasadit 2 různé meruňky poblíž sebe 3. Přiroubovat na jeden výhod opylující odrůdu. Goldrichu bych se jen tak nezbavoval.... celý příspěvek >
Jak zasadit ořešák?, 13.4.2008
Odnoží se obvykle míní výhon vyrostlý od kořenů. Ořech zasaďte tak hluboko, jak rostl ve školce, tedy v kořenovém krčku a s kořeny těsně pod povrchem. Šikmo rostoucí výhon z kmínku vyrovnejte přivázáním kolmo ke kůlu - jako pokračující terminál
Maliny - tráva, 12.4.2008
Až maliny prokoření a rozrostou se, obvykle potlačí růst trávy samy. Do té doby je třeba pod nimi udržet půdu bez plevelů
Hrušeň Clappova, 4.4.2008
Tak jak píše pan Hauser. Clappova je relativně nenáročná bujně rostoucí hrušeň. Jako opylovače musí mít ovšem jinou odrůdu současně kvetoucí (Boscova, Konference, Williamsova, a mnoho jiných). Může být klidně naroubována v koruně.
Pro p. Vysloužila, 4.4.2008
Děkuji.   Myslím, že Vy jste toho o motorech a strojích napsal ještě více, než já o stromech, ale Vaše příspěvky jsou delší,  proto je jich "jenom" 1000.  Díky za ně!
Jak řezat jabloň Jonagold, 4.4.2008
Řez, který jste provedla, je vhodný první 3 - 4 roky jako výchovný. Podporuje růst do dřeva. Později chceme-li, aby strom plodil,  platí to, co napsal host 72 91.   Jonagold je navíc bujně rostoucí triploid, který obvykle není nutné k... celý příspěvek >
DDT není jen zlo, 4.4.2008
Kdybyste si přečetl příspěvek důkladněji, viděl byste, že jsem nesrovnával škdlivost ořešákového listí s DDT, nýbrž jsem na tom příkladu ukazoval, že není možné hlásat   bezpečnost čehokoli na základě pouhého vlastního pokusu.   ... celý příspěvek >
ovocné stromy a nadmořská výška, 4.4.2008
Řekl bych, že pro hrušeň je 750 m již dost. Sušší místo, jižní svah, Thirriotova či KOnference (na semenáči samozřejmě), lze zkusit. Třešně budou mít některé roky problémy s jarním mrazem, s dozráním nikoli. Višně vydrží víc, raději kyselky. Švestku... celý příspěvek >
Roubování, 4.4.2008
Zkusil jsem dnes v praxi ten kobercový nožík. Asi je to o technice roubování. Když řežu roub i podnož, nasazuji čepel poblíž rukojeti a při řezu s nožem táhnu, takže končím u špičky. Krátké ostří kobercového nože tohle neumožnilo. Změnou náklonu... celý příspěvek >
vrúbľovanie, 3.4.2008
Případně ze 3 výhonů, které vyrašily z oček ponechejte jeden jako pokračování podnože či větve. Pokud jste ovšem štěpoval v místě korunky, můžete je využít pro rozvětvení.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika