|
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Cim hnojit "panenskou" pudu, 13.4.2008 Nyní bych nehnojil ničím. Až vzejdou brambory, a budete je kopčit, přihnojte lehce nějakým kombinovaným hnojivem (/něco jako NPK). Po sklizni brambor vysejte zelené hnojení. |  | Cox a Bramley, 13.4.2008 Coxovu renetu ješně mnoho zahrádkářů pěstuje. Tu druhou neznám. |  |
|  | vlastní mrkev x kupovaná, 13.4.2008 Je to trochu ostuda, ale před 2 týdny jsem vyryl ze záhonu zapomenutou mrkev. Nejspíš díky nijaké zimě je výborná. |  | Vlašské ořechy - nový recept, 13.4.2008 Žena dnes peče kuře nadívané jablky, ořechy, rozinkami, potřené kmínem, kečupem a skořicí. Přesný recept ale nevím. |  | Ochrana dřevěného plotu, 13.4.2008 Buď zvolím tenkovrstvou ('stavby venku, zahradní nábytek) nebo silnovrstvou (dveře, interiéry). Výhody obojího znamenají i nevýhody obojího. |  | Meruňka Goldrich, 13.4.2008 Pokud rostou v blízkém okolí jiné meruňky, zasaďte ji. Pokud ne, zvažte 3 možnosti:
1. Zasadit jinou samopsprašnou
2. Zasadit 2 různé meruňky poblíž sebe
3. Přiroubovat na jeden výhod opylující odrůdu.
Goldrichu bych se jen tak nezbavoval.... celý příspěvek > |  | Jak zasadit ořešák?, 13.4.2008 Odnoží se obvykle míní výhon vyrostlý od kořenů. Ořech zasaďte tak hluboko, jak rostl ve školce, tedy v kořenovém krčku a s kořeny těsně pod povrchem. Šikmo rostoucí výhon z kmínku vyrovnejte přivázáním kolmo ke kůlu - jako pokračující terminál |  | Maliny - tráva, 12.4.2008 Až maliny prokoření a rozrostou se, obvykle potlačí růst trávy samy. Do té doby je třeba pod nimi udržet půdu bez plevelů |  | Hrušeň Clappova, 4.4.2008 Tak jak píše pan Hauser. Clappova je relativně nenáročná bujně rostoucí hrušeň. Jako opylovače musí mít ovšem jinou odrůdu současně kvetoucí (Boscova, Konference, Williamsova, a mnoho jiných). Může být klidně naroubována v koruně. |  | Pro p. Vysloužila, 4.4.2008 Děkuji.
Myslím, že Vy jste toho o motorech a strojích napsal ještě více, než já o stromech, ale Vaše příspěvky jsou delší, proto je jich "jenom" 1000. Díky za ně! |  |
|  | Jak řezat jabloň Jonagold, 4.4.2008 Řez, který jste provedla, je vhodný první 3 - 4 roky jako výchovný. Podporuje růst do dřeva. Později chceme-li, aby strom plodil, platí to, co napsal host 72 91.
Jonagold je navíc bujně rostoucí triploid, který obvykle není nutné k... celý příspěvek > |  | DDT není jen zlo, 4.4.2008 Kdybyste si přečetl příspěvek důkladněji, viděl byste, že jsem nesrovnával škdlivost ořešákového listí s DDT, nýbrž jsem na tom příkladu ukazoval, že není možné hlásat bezpečnost čehokoli na základě pouhého vlastního pokusu.
... celý příspěvek > |  | ovocné stromy a nadmořská výška, 4.4.2008 Řekl bych, že pro hrušeň je 750 m již dost. Sušší místo, jižní svah, Thirriotova či KOnference (na semenáči samozřejmě), lze zkusit. Třešně budou mít některé roky problémy s jarním mrazem, s dozráním nikoli. Višně vydrží víc, raději kyselky. Švestku... celý příspěvek > |  | Roubování, 4.4.2008 Zkusil jsem dnes v praxi ten kobercový nožík. Asi je to o technice roubování. Když řežu roub i podnož, nasazuji čepel poblíž rukojeti a při řezu s nožem táhnu, takže končím u špičky. Krátké ostří kobercového nože tohle neumožnilo. Změnou náklonu... celý příspěvek > |  | vrúbľovanie, 3.4.2008 Případně ze 3 výhonů, které vyrašily z oček ponechejte jeden jako pokračování podnože či větve. Pokud jste ovšem štěpoval v místě korunky, můžete je využít pro rozvětvení. |  |
 |
|
|
|