|
Podnož A2 - vzhled kořenů, 5.3.2008 Ahoj, Snad nebudu s otázkou trapný :-l ale znáte nějaké semenné odrůdy na podnože co oslabují růst jabloní dejme tomu o 20 -30%? Množím hlavně jaderničku, rád bych zkusil i něco jiného...na čem by se dal praktikovat třeba nějaký intenzivnější řez,... celý příspěvek > |
 |
broskvoň z pecky, 5.3.2008 Zelenina? Množí ano, ale jak...F1 hybridy, nebo speciálně založené porosty šlechtitelů...
Karlos. |
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 5.3.2008 Tak to bude domácí štěstí. Soleirolia soleirolii.
Karlos. |
 |
broskvoň z pecky, 5.3.2008 To je zajímavé. Proč se myrobalán vlastně doporučuje jako kořenotvorná podnož? Osobně mám tendenci se mu vyhnout i když je fakt že mi myroše rostou slušně. Jde jen o doprou kompatibiltu s odrůdami, a bujnější rychlý růst, nebo je to i v hloubce... celý příspěvek > |
 |
broskvoň z pecky, 25.2.2008 Mno, článek jsem jakýsi našel. Vím že pan Oukropec např má v sadu broskvoň na jakési slivoni, tedy dvě větve broskvoně, jedna větev velkoplodé slivoně. V itálii jsem také viděl broskvoně na jakési bujné slivoňové podnoži, nevim co to bylo. Ale... celý příspěvek > |
 |
broskvoň z pecky, 25.2.2008 Mno, třeba ani durancie a zelená renkloda nejsou cestou k úspěchu, třebas na nich broskvoně rostou pomalu, a jsou krátkověké...kdo to ale zkusil?
Vyzkoušíme, uvidíme:-)
Karel. |
 |
Zahradnicke prekvapeni, 22.2.2008 Lokvát má dost velká semena, ta byste určitě nepřehlédla kdyby tam byla, něco přes jeden cm. Mrkněte z čeho to vylezlo!
Karlos. |
 |
Zahradnicke prekvapeni, 22.2.2008 Josef: Semenáče kaštanovníku jsou docela robustní a Jana by jistě našla semeno, a Tetrastigma to asi taky nebude...i když...kdo ví. Jano, nebylo u toho nějaké semeno, či jeho zbytek? Na zahradě nám často klíčí různé břízy, rakyty, topoly,... celý příspěvek > |
 |
Název pokojové rostliny, 22.2.2008 Polyscias scutellaria syn. balfouriana.
Karlos |
 |
Zahradnicke prekvapeni, 22.2.2008 Obávám se že tohle může být prakticky cokoliv z plevelných dřevin, olše, topol...nevím, tyhle semenáče maj v tuhle dobu v teple dost vytažený list a matou. Třeba se ale mýlím...zatím.
Karlos. |
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 21.2.2008 http://aquiya.skr.jp/zukan/Hoya_kerrii02.jpg
jde o zajímavou voskovku Hoya kerrii!!! Za někoho napadlo jak vydělat:-)
Karlos. |
 |
Nejchutnější odrůdy broskví, 19.2.2008 I. H. : Tomu říkám kvalitní příspěvek!!!
Ta catherina a baby gold budou trochu náročnější na teplo než jmenované red haven a flamingo že?
Karlos. |
 |
Vhodne odrudy hrusne, 18.2.2008 Mám dotaz!
Znáte někdo odrůdu salisburyho? Máte nějaké zkušenosti s touto hrušní? Co chuť?
Karel. |
 |
Roubování třešně, 18.2.2008 Minulé jaro jsem rouboval asi 7 ptáčnic různě po mezích u nás na valašsku.
Po pravdě o úspěchu se dá hovořit jen u jedné z nich, kde se uchytly krásně všechny rouby...asi 6! Nevím čím to je, pravda...byly možná o něco silnější než ostatní, ale... celý příspěvek > |
 |
neznámá trvalka, 14.2.2008 Helenium hoopesii. |
 |