|
Příspěvky uživatele - 158.206
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jake tramky na kolnu?, 30.1.2008 Hoblovat by jste měl zcela jistě suché dřevo, resp. pro venkovní použití by měla vlhkost dřeva být kolem 15%. Dovedu si představit, že to provedete u nosné konstrukce - tam bych se spíš u mokrého dřeva obával tvarových změn než povrchu po... celý příspěvek > |  | Zahradní koupací jezírko svépomocí, 14.1.2008 bez urážky - ten rozpočet 40 tis. je nesmysl. Ten Vám může stačit tak na výkopové práce + základní vyzdění koupací vany. Kde máte folii, vedení, kačírky, osázení. Co filtr, nebo alepsoň čerpadlo? Nebo věříte, že jezírko je samočistící, jak říká... celý příspěvek > |  |
|  | tlošťka fólie, 14.1.2008 Folie 0,5m je slabá. Kdybys napsal, že buduješ jezírko 2x3 metry, pak bych to bral, ale u tvého rozměru je 1mm nebytná nutnost. Dělá se i 0,8mm, ale tam je malý rozdíl v ceně od síly 1mm. Místo písku špíš použil geotextili, lépe se sní bude pracovat,... celý příspěvek > |  | Zelená řasa v rybníčku, 7.12.2007 Jistě také řešení - přes tu přesličku, viděl jsme ale několik jezírek, kde byla "přesličky" více než 1/3 plochy - a mezi nimi vesele rostla vláknitá řasa. Jinak ale souhlasím - čím více vyšších rostlin v jezírku - tím lépe pro zahradní jezírka -... celý příspěvek > |  | čistá voda, 6.12.2007 Dejte jezírku trochu času - jaké ho máte, se Vám ukáže až druhý rok, to se projeví všechny neduhy v plné síle. Jak píše kolega nade mnou, zcelajistě nejaký pohyb vody zabezpečte, alespoň tou fontánkou. Pokud budete mít nádrž bez ryb, můžete... celý příspěvek > |  | Odstranění kalu z jezírka, jak na to?, 6.12.2007 Fungující zařízení umí odsát kal velmi dobře tak z hloubky 150cm, pak má jisté potíže. Kalové bakterie se mi ppříliš neosvědčily - a zkusil jsme několik různých druhů. |  | Rybička pojídající řasu, 6.12.2007 Máte asi na mysli ostroretku, já jsme si zkusil ve svém vlastním jezírku párek amurů. První měsíc to bylo skvělé - disciplinovaně likvidovaly řasu a moje zahradní jezírko bylo jako z nabídkového katalogu. Pak ale zjistili, že jsou chutnější lekníny,... celý příspěvek > |  | ako sa spravne rozhodnut pre budovanie jazierka, 6.12.2007 Vyjádřil bych se asi jen k provozování filtru - protože se jimi zabýváme. Filtr pro zahradní jezírka doporučuji nechat běžet v závislosti na teplotě vody, letos to byl interval duben - listopad - pak nám klesla teplota vody výrazně pod 10 stupňů a... celý příspěvek > |  | Zelená řasa v rybníčku, 6.12.2007 Popsaný filtr Bioforce neznám, nikdy jsme neměl s ním tu čest. Myslím ale, že Vám funguje aspoň nějak - dlouhá vláknitá řasa je obvykle příznakem pro průzračnou vodu - málokdy se mi stává, že zákazník přide s tím, že má zakalenou vodu a ještě... celý příspěvek > |  | Vyhřívané jezírko, 6.12.2007 Viděl jsem pouze instalovaná topná tělesa na elektřinu u chovatelů KOI - a to je pak asi účet za energii šílený. Vytápění vody přes solární panel je podle mého nereálné - vzhledem k účinosti zařízení a hlavně jejich pořizovací ceně. Pánovi se asi... celý příspěvek > |  |
|  | Pískovaná fólie, 6.12.2007 Kaménkovou folii pro zahradní jezírka pořídíte na na www.oase-fitlrace.cz , jedná se pouze o dekorační materiál - tahle folie netěsní. Jsou k dispozici i různé šíře, kokosová rohož mi přijde přirozenější - ale to je věc názoru. |  | Co dělat s rybami v zimě?, 6.12.2007 Jestli máte koi kapry - a nějaké větší a dražší, uvažujete o použití topítka - kovové koupíte skoro v každé akvaristice - jedná se většinou o výkony mezi 50-150W - to umožní teplotu třeba o stupeň dole u dna zvednout - a to někdy stačí. |  | Pergola, 6.12.2007 Kotvení pergoly na pozinkované úchyty je nezbytně nutné, jink Vám dřevo odehnije tak za 5-7 let nezávisle na nátěru. |  | zahradní nábytek, 6.12.2007 jestli k té lavičce nemáte nějaký citový vztah, tak bych se rozmýšlel nad nákuopem jiné. Pokud ano, dřevo nechte velmi důkladně oschnout, odstraňte kartáčem nebo brusným papírem vrstvu zvětrlaé barvy (pokud tam je( a pak použijte nějakou více... celý příspěvek > |  | Odstranění kalu z jezírka, jak na to?, 14.9.2007 Efektivní je odsátí jezírkovým vysavačem, doporučuji koupit dvoukomorový typ, u levných jednokomorových je práce utrpením. Existují firmy, kde je možno tento vysavač zapůjčit. Druhou možností je redukce kalu bakteriální kulturou, z vlastní zkušenosti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|