|
Příspěvky uživatele - 103.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stihl MS 250 nebo MS 270, 19.11.2008 Tak přeji spokojenost a nezapomeňte na údržbu, vrátí se Vám to dlouholetým spolehlivým provozem a radostí z dobře udělané práce, což není zdaleka samozřejmost. |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 17.11.2008 Nezlobte se, ale nerozumíte základním souvislostem. V grafu klesající křivka znamená pokles dané veličiny při zvyšujícím se počtu otáček - co je to za výraz - ukroutil??? Dále ty křivky jsou plynulé, viz když přidáte plyn - průběh zvyšujících se... celý příspěvek > |  |
|  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 17.11.2008 Ale ten pán to chápe naprosto správně, pouze to převedl na to, jak se chová pila(motor) v řezu. Když mezi příspěvky zařadíte ...Podle mne je Mk síla působící při zátěži na klikovou hřídel (viz výše), né síla působící pilou na řetěz.
Co je... celý příspěvek > |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 17.11.2008 Vy mě opravdu uvádíte do rozpaků, snad nechcete uvažovat o kroutícím momentu v souvislosti s jeho definicí ve spojitosti s řetězem??? Vždy se hovoří o hřídeli a Nm. To, co potom pohání nějaký motor - třeba řetěz pily je již... celý příspěvek > |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 17.11.2008  Už několikrát jsem si všiml, že v podrobnějších popisech motorů je uváděno, že je důležitá hodnota kroutícího momentu v širokém rozsahu otáček, naopak úzký rozsah s nejvyšším bodem výkonu je pro praktický požadavek co nejvyššího řezného výkonu... celý příspěvek > |  | Stihl MS 250 nebo MS 270, 16.11.2008 Rozdíl v konstrukci pil je a dost zásadní. MS250 je jednak starší model a je určena pro hobby použití, MS270 je farm. Největší rozdíl je v použitých materiálech na pilách. MS 270 má klikovou skříň, včetně olejové nádržky z Mg, MS 250 má... celý příspěvek > |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 16.11.2008  Průběh kroutícího momentu a výkonu je vzhledem k otáčkám takový, že těsně před zahájením řezu se můžete a dostanete na max. nastavení, nebo elektronicky regulované otáčky, potom zátěží v řezu klesnou k nižší hodnotě podle zátěže, pokud dál budeme... celý příspěvek > |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 16.11.2008  Já vůbec nepoužívám žádné vzorečky pro výpočty kroutících momentů, nebo výkonů. Tyto údaje si zjišťuji z návodů na obsluhu - Dolmar/Makita, Honda je běžně uvádějí, nebo podle výsledků zkušeben DLG, KWF. Kroutící moment je nejvyšší při nižších... celý příspěvek > |  | Benzin v zahradni technice, 16.11.2008 Vzduchový filtr se provozem stává stále méně průchodným, a i když se na první pohled zdá, že je čistý, tak tomu tak není. Při čištění nylonového filtru je vhodné mimo saponátu a vlažné vody použít i jinak již nepoužitelný zubní kartáček a... celý příspěvek > |  | Dolmar PS-45/35, 16.11.2008 Samotná konstrukce motoru pily vyhovuje zatížení poloprofi, alespoň to porovnávám podle jiných značek pil, kde je to řešeno naprosto stejně. I objem motoru 45,1ccm není možné použít při požadované životnosti u nedořešeného uložení klikovky,... celý příspěvek > |  |
|  | Tuning pily, 15.11.2008 Nemyslete si, že je zde nějaká zásadní rezerva výkonu. Motorová pila je omezena hmotností - šlo by to hodně předimenzovat na objem motoru, ale hmotnost by se při požadované životnosti zvýšila, že by vyšší výkon neznamenal plus. Další zásadní okolnost... celý příspěvek > |  | Tuning pily, 14.11.2008 Celkově se sešlo více andělů strážných a dobře to dopadlo. V takovém stavu brát pilu do ruky... dále stačilo opravdu málo a měnil jste minimálně píst. Je to určitě zkušenost s dobrým koncem, což často nebývá. |  | Benzin v zahradni technice, 14.11.2008  Záleží na tom, čemu říkáte zahradní technika. Podstatně závažnější je ponechat starou směs pro dvoutakt, nebo 4 mix, než čistý benzín ve 4 taktní sekačce. Přesto je vhodnější benzín použít co nejdříve a přes zimu neskladovat. Když už se tomu... celý příspěvek > |  | Seřízení motorové pily Homelite 3314, 14.11.2008  Nejprve bych doporučil, pokud pila jela s takovým nastavením předtím, tak jej ponechat. Příčina bude zřejmě jinde. Základní předpoklad seřizování motoru(pokud tedy pominu to, že musí být nastaveno základní nastavení na karburátoru) je jeho... celý příspěvek > |  | Pila na manipulaci, 14.11.2008 Ano, je to tak a mě se to taky moc nelíbilo, že jsem skončil a zase pokračoval. Ale nebudu zde dokládat, co mi lidé napíšou, nebo řeknou do telefonu. Na druhou stranu je zajímavé, že někteří si více všímají takových věcí, než dotazů. Jinak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|