Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stihl a internet, 20.10.2007
V dnešních novinách jsem četl varování před imitacemi výrobků firmy Stihl. Rovněž je psáno, že pravé stroje prodávají jen autorizovaní prodejci a všechny internetové obchody jsou podezřelé z prodeje napodobenin a z hlediska výrobce nelegální. Víte o... celý příspěvek >
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 20.10.2007
Nejsem fanatický ekoterorista, kdybych znal přesný termín aplikace postřiku, použil bych jej. Naslepo mi to ale přijde prakticky neúčinné. Na zahradu se dostanu v 1 - 2 týdenních intervalech, takže i tak bych to stěží stihnul. První generace obvykle... celý příspěvek >
urgentní výběr zimního jablka, 20.10.2007
Tedy, i Jonagold je nepochybně křížencem Jonathanu. Obdobně soudím, že vydrží-li Melrose jen do Vánoc, nejspíš nepůjde o Melrose.
slovo do pranice, 20.10.2007
Samosprašnost by byla dobrá. Mám zkušenost jenom se Stelou, ostatní mísní odrůdy překonávala plodností, ale velikost a chuť plodů nebyly nic moc.
Jakou visen?, 20.10.2007
Už tady o tom byla nedávno diskuze. Plody Favoritu mi nesmírně chutnaly, ale strom jsem vykopal, neboť každoročně zaplodil sotva kilo chuťově skvělých plodů. Taktéž p. J. Jančovi.
dvě staré (asi) neznamé odrudy - mistně jim říkáme bělky a třešňo-višně, 20.10.2007
To je možné. Typickým rysem K. Hortensie je, že plody jsou vyšší než širší - mírně vejčité. Při česání někdy pecka zůstává na stopce.
Odrůdy vhodné na křížaly, 19.10.2007
Máte někdo nějaké oblíbené odrůdy jablek, případně hrušek, které se Vám  osvědčily na sušení lépe než jiné?
péče na podzim, 14.10.2007
Někdo provádí zimní postřik proti přezimujícím škůdcům již na podzim, lepší je však až v předjaří. Nejlepší ovšem je nestříkat vůbec, zimní postřik jádrovin je, dle mého, postradatelný. Na rozdíl třeba od kadeřavosti broskví.
pasečí hnůj, 14.10.2007
Nemáte tak úplně pravdu. Prasečí hnůj se, pravda, nehodí k přímemu zarývání do půdy. Jako zdroj organické hmoty a dusíku patří do kompostu, který po rozložení spolu s ostatnímu roslinnými zbytky výrazně zkvalitní.
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 14.10.2007
Nebo naopak v půlmetrové navezené ornici mělce kořenící zakrslé podnože (J-TE-G, M9). Nad nimi ovšem černý úhor.
Poradí mi někdo?, 14.10.2007
Jsem starý nedočkavec, takže bych trávník asi vysel ještě letos, pokud nejde o mnoho arů. Do poloviny října, si myslím, to ještě jde. Ranní mrazíky semeno ani trávník nezlikvidují.
Vertikutátor - provzdušňovač, 14.10.2007
S pružinovým bych byl opatrnější. Mám podobný elektrický strojek, s oběma válci pružinovým i nožovým. Zkusil jsem oba, vrátil jsem se k nožům.
ořešák, 14.10.2007
Nelze odhadnout. Strom bude křížencem mateřského ořechu a odrůdy, která poskytla pyl. U samosprašných odrůd může jít o křížence "sám se sebou". Ani to však nezaručí stejné vlastnostri jako měl mateřský strom. Zejména výjimečné vlastnosti (např. extra... celý příspěvek >
špatná jablka - plesnivá jádra, 14.10.2007
Nejspíš to bude - jak píšete fyziologická porucha, zřejmě nerovnováha živin. Plesnivění jádřince pak bude druhotné.
Podzimní výsadba meruňky, 14.10.2007
Doporučil bych ještě vysazený stromek zabalit - proti okusu i částečně proti mrazu a nad kořeny a kolem kmínku trochu namulčovat třeba kompostem.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika