|
Stihl a internet, 20.10.2007 V dnešních novinách jsem četl varování před imitacemi výrobků firmy Stihl. Rovněž je psáno, že pravé stroje prodávají jen autorizovaní prodejci a všechny internetové obchody jsou podezřelé z prodeje napodobenin a z hlediska výrobce nelegální. Víte o... celý příspěvek > |
 |
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 20.10.2007 Nejsem fanatický ekoterorista, kdybych znal přesný termín aplikace postřiku, použil bych jej. Naslepo mi to ale přijde prakticky neúčinné. Na zahradu se dostanu v 1 - 2 týdenních intervalech, takže i tak bych to stěží stihnul. První generace obvykle... celý příspěvek > |
 |
|
 |
urgentní výběr zimního jablka, 20.10.2007 Tedy, i Jonagold je nepochybně křížencem Jonathanu. Obdobně soudím, že vydrží-li Melrose jen do Vánoc, nejspíš nepůjde o Melrose. |
 |
slovo do pranice, 20.10.2007 Samosprašnost by byla dobrá. Mám zkušenost jenom se Stelou, ostatní mísní odrůdy překonávala plodností, ale velikost a chuť plodů nebyly nic moc. |
 |
Jakou visen?, 20.10.2007 Už tady o tom byla nedávno diskuze. Plody Favoritu mi nesmírně chutnaly, ale strom jsem vykopal, neboť každoročně zaplodil sotva kilo chuťově skvělých plodů. Taktéž p. J. Jančovi. |
 |
dvě staré (asi) neznamé odrudy - mistně jim říkáme bělky a třešňo-višně, 20.10.2007 To je možné. Typickým rysem K. Hortensie je, že plody jsou vyšší než širší - mírně vejčité. Při česání někdy pecka zůstává na stopce. |
 |
Odrůdy vhodné na křížaly, 19.10.2007 Máte někdo nějaké oblíbené odrůdy jablek, případně hrušek, které se Vám osvědčily na sušení lépe než jiné? |
 |
péče na podzim, 14.10.2007 Někdo provádí zimní postřik proti přezimujícím škůdcům již na podzim, lepší je však až v předjaří. Nejlepší ovšem je nestříkat vůbec, zimní postřik jádrovin je, dle mého, postradatelný. Na rozdíl třeba od kadeřavosti broskví. |
 |
pasečí hnůj, 14.10.2007 Nemáte tak úplně pravdu. Prasečí hnůj se, pravda, nehodí k přímemu zarývání do půdy. Jako zdroj organické hmoty a dusíku patří do kompostu, který po rozložení spolu s ostatnímu roslinnými zbytky výrazně zkvalitní. |
 |
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 14.10.2007 Nebo naopak v půlmetrové navezené ornici mělce kořenící zakrslé podnože (J-TE-G, M9). Nad nimi ovšem černý úhor. |
 |
|
 |
Poradí mi někdo?, 14.10.2007 Jsem starý nedočkavec, takže bych trávník asi vysel ještě letos, pokud nejde o mnoho arů. Do poloviny října, si myslím, to ještě jde. Ranní mrazíky semeno ani trávník nezlikvidují. |
 |
Vertikutátor - provzdušňovač, 14.10.2007 S pružinovým bych byl opatrnější. Mám podobný elektrický strojek, s oběma válci pružinovým i nožovým. Zkusil jsem oba, vrátil jsem se k nožům. |
 |
ořešák, 14.10.2007 Nelze odhadnout. Strom bude křížencem mateřského ořechu a odrůdy, která poskytla pyl. U samosprašných odrůd může jít o křížence "sám se sebou". Ani to však nezaručí stejné vlastnostri jako měl mateřský strom. Zejména výjimečné vlastnosti (např. extra... celý příspěvek > |
 |
špatná jablka - plesnivá jádra, 14.10.2007 Nejspíš to bude - jak píšete fyziologická porucha, zřejmě nerovnováha živin. Plesnivění jádřince pak bude druhotné. |
 |
Podzimní výsadba meruňky, 14.10.2007 Doporučil bych ještě vysazený stromek zabalit - proti okusu i částečně proti mrazu a nad kořeny a kolem kmínku trochu namulčovat třeba kompostem. |
 |