 |
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
ochrana proti stupovitosti, 29.12.2007 Chte říci, že silně napadené stromy strupovitostí se třemi postřiky vyléčily? Tedy zbavily strupů? |  | Jabloně odolné proti nemocem, 24.12.2007 Je všeobecně známá skutečnost, že odolné slivoně jsou vůči šarce pouze tolerantní. Dosud jsem si myslel, že s výjimkou odrůdy Jojo, která jako jediná virozou údajně vůbec neonemocní. Ale přít se nechci, máte možná přesnější informace. |  |
|  | Vhodná kombinace odrůd, 16.12.2007 Paní Věro, mohu-li Vám poradit, ptáčnici nekácejte, ale vykopejte. Vím, je to o dost pracnější, ale vyplatí se to. Když ořežete korunu a zůstane kmen, bude se strom vykopávat mnohem snadněji než pařez - dá se v závěru vypáčit. Současně budete... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit vos?, 15.12.2007 To hnízdo si vyfoťte, nebo natočte a pošlete do televize, tak velké patrně dosud nikdo neviděl. Je to skutečně hnízdo? |  | Grilování - uzení, 15.12.2007 Punčocha se občas přilepí k sýru v případě, že krátkodobě neudržíte teplotu uzení v předepsaných mezích a povrchová vrstvička sýra se nataví víc než je zdrávo. Odstraňovat punčochu je asi nejlepší, pokud je sýr ještě trochu... celý příspěvek > |  | Vhodná kombinace odrůd, 15.12.2007  Sláva, našel jsem to pojednání o teplomilných třešních a odolnějších višních. Jedná se o studijní materiály rozdávané prof. Řezníčkem v předmětu Základy zahradnictví na MZLU Brno. Přijkládám okopírované. |  | Uzený sýr, 14.12.2007 Zajímavá receptura, trochu podobná té, kterou jsem praktikoval do té doby, než prohibiční cena sýra tyto výrobky neúnosně prodražila.
Malé poznámky: Sýr jsem nestrouhal, ale krájel na cca 2-3cm kostky. Je to rychlejší a beztak se znovu speče.... celý příspěvek > |  | Jaká je toto odrůda hrušně?, 14.12.2007 Velmi nerad bych formuloval jakékoli objektivní pravdy. Nepřísluší mi to. Moje příspěvky vesměs nejsou opřeny o systematické studium, taky jsou řadou skutečných odborníků tady na fóru vnímány velmi negativně. Vycházejí z pouhé empirie, vázané jen na... celý příspěvek > |  | Co se zeminou?, 9.12.2007 Nebuďte netrpělivý. Jestli jste tento podzim navezl vrstvu hlíny - jakékoli, je jasné, že při současném počasí se boříte do bahna. Zkuste se projít po poli se zasetými ozimy, budete se bořit taky. Věřte, že za rok budete chodit po pevném a když... celý příspěvek > |  | čistecké lahůdkové, 9.12.2007 Škoda, že se někdo nepokusil vyšlechtit pokřížením Čisteckého rezistentní odrůdu. Podobně, jako se to podařilo s Fantatzií, která Čistecké chuťově trochu připomíná a strupovitostí trpí taky velmi. |  |
|  | Kdy ořezat vlašský ořech, 8.12.2007 Zimní teploty přímořského klimatu nemusejí odpovídat těm vnitrozemským. S tím může souviset i riziko namrznutí dřeva.
|  | čistecké lahůdkové, 8.12.2007 Lahodnou chuť Čisteckého mám rovněž velice rád. Strupovitostí však, alespoň u nás, trpí mimořádně silně. |  | rouby jabloní, 7.12.2007 Odebrat rouby není problém. Jsou to dobře vyzrálé silnější letorosty (výhony - pruty, které narostly v letošním roce). Samotné roubování však vyžaduje určitý cvik, tak raději požádejte někoho ze sousedů, kdo to umí, aby Vám poradil, ukázal a... celý příspěvek > |  | Černání jablek, 1.12.2007 Nikoli, Vaše příspěvky mě v žádném případě neurážejí, naopak. Opět tvrdím, že Vy toho o problematice víte velmi mnoho, víte co říkáte, říkáte to slušně a umíte se i podepsat. Snažím se vnímat diskuzi tak, jak kdysi nadneseně... celý příspěvek > |  | šárka, lokalita 11 km od Luhačovic směr Val. Klobouky nadmořská výška 400 m.n.m, 30.11.2007 Mirabelka je odrůda drobné kulaté žlutoplodé slivoně, myrobalán je slivoňová podnož, bujně, často planě rostoucí keřovitá dřevina. Jejich plody jsou trochu podobné, jejich výhony a listy vůbec. dřevo a listy mirabelek se podobají ušlechtilým... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|