|
Vyžínač Partner Colibri T 25 II - zkušenosti, 5.5.2008 Mam ho druhy rok zatim cca 20hodin provozu prvni 4 hodiny znacna zatez= sekani 20 let nesekane buse vcetne malin strunou spotreboval jsem 3 baleni struny.
Funguje bez problemu startovani sice az na 5 pokus po zime.
Je lehky vykon postacujici... celý příspěvek > |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 1.5.2008 Nemam ani jednu ze sekacek ale troufam si taky neco rict.
dle meho nazoru z hlediska narocnosti na udrzbu a dlouhodoby provoz je lepsi bubnovka.Mnohokrat jsem videl sekat travu mf kou ve dvou lidech vysokou travu jeden odhazoval hrabema travu od... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pampelišky, jetel, houby, 1.5.2008 Opet po case neco napisu: Mam alergii od 23 let mam zahradu pampelisky a vsechny krasne prirodni veci kolem.
Sam uklizim ve velkem baraku i kdyz jsem chlap mam rad cisto ne vsak sterilni cistotu nepouzivam savo a podobne prostredky... zihadlo jsem... celý příspěvek > |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 29.4.2008 Koupili jsme před dvema lety domek s neudrzovanym travnikem ale jsme radi to je totiz permakulturni biotop hned to zni lip ze jo?Brzy z jara fialky sedmikrasky potom pampelisky tak krasne se zluti, potom zvonky a ja nevim jake druhy ktere ani neznam... celý příspěvek > |
 |
Elektrický krovinorez, 29.4.2008 Nedávno jsem opravoval elektrickou strunovku black decker zaber 30cm 2 struny pohon tusim 550w.Byl vadny prevod od motoru (ozubeny remen + dve kolecka) Jedno ozubene kolo /remenice/ byla plastova a roztavena! Jinak vse jako nove.Bohuzel jako nahradni... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo pro závlahu - vodárna?, 29.4.2008 Chtel bych upozornit na dulezitou skutecnost.Pokud budete kupovat cerpadlo a ocekavate vysokou zivotnost a opravitelnost.
Kupte v materiálovém provedení: hřídel nerez ocel, rotační ucpávka uhlík/keramika (lojovou šňůru do sigmy už nikdo asi dávat... celý příspěvek > |
 |
Sekačka s/bez pojezdu, 28.4.2008 Sekam sekackou s pojezdem a ve svahu cca 1500m2 pred casem jsem zkousel jednu starsi bez pojezdu s bocnim vyhozem a byl jsem KO delal jsem to pro to abych otestoval opraveny motor B S ktery bude na prodej.Opravdu o proti jine sekacce s pojezdem s... celý příspěvek > |
 |
broušení kosy, 24.4.2008 když jsem kdysi začínal s tím železným kosištěm a zajel jsem trosku do hlíny tak vlivem setrvačné hmoty aj drny létaly hehe :-) už si ani nepamatuju jaká to byla kosa?nejspíš ruská.Když jsme sekávaly 2x ročně břehy kolem řeky cca 2 hektary tak jsme... celý příspěvek > |
 |
broušení kosy, 24.4.2008 Vážený pane existuje i železné (ocelové) kosiště a mívávalo dřevěné ručky které se daly přesunout do vhodnější polohy.Jako malý kluk jsem s takto sestavenou kosou chodil na trávu pro králíky.Byla pevná a těžká na delší práci nic moc... |
 |
Mulčování s použitím kartonu účinnost na plevele, 21.4.2008 jistota neni v ničem to už jsem psal.Já to zamulčuji lepenkou a taky vim že z toho na 100% neumřu a i ten substrát to ustojí.
Jen jsem se chtěl dozvědět jak to je... no nakonec jsem něco málo našel.
Myslím si jedno: že lepenka jako taková určitě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mulčování s použitím kartonu účinnost na plevele, 21.4.2008 Nikdo mi neodpovídá tak jsem hledal...
Neupravený papír, který obsahuje jen stlačenou a usušenou celulózu, je velmi savý (např. pijavý papír), a neposkytuje dobrý povrch pro psaní nebo tisk. Proto je v papíru použito velké množství přísad na dodání... celý příspěvek > |
 |
kalové čerpadlo - žumpu, 16.4.2008 no... kompostovaci zachod vysusi mokrou slozku pomoci odsavaciho a vetraciho ventilatoru a "material" pri vykonavani potreby pada na spodni tac ktery se po kazdem pouziti kousek otoci aby se tvorila rovnomerna vrstva.Pry to skoro vubec nesmrdi a... celý příspěvek > |
 |
Výbrus motoru, 15.4.2008 toto delaji specializovane firmy prece si kvuli tomu nebudete kupovat stroj za cca 80-200 000,- |
 |
natržený látkový sběrný koš u traktůrku, 15.4.2008 Takto zkuste rozebrat a preplatovat na sicim stroji kousky netkane textilie nebo jine pevne a pruvzdusne latky.Muzete takto i zesilit exponovana mista.Prevratte to naruby a preplatovani bude zevnitr a zvenku nic nepoznate.Pred par lety jsem si z... celý příspěvek > |
 |
TK, TZ, MT, Holder, 15.4.2008 Super tak nech vám to slůží.Jinak čerpadla a zvedáky repasují zde: Loučka 119, areál ZD
76325 Loučka
Okres Zlín
email info@polfin.cz
telefon 577350237
V minulosti jsem tam nechal repasovat 3ks lamelových cerpadel vickers ktere byly v... celý příspěvek > |
 |