|
Dotaz na keřík, 26.9.2025  V tom bych problém neviděl, poněvadž fialovou bych měl poznat. A navíc, jak jsem psal, nejde jen o tu barvu, ale i o umístění těch květů. A na fotkách těch mandloní, které jsem viděl, jsou úplně jinak.
Vyfotil jsem ještě zbytek té původní... celý příspěvek > |
 |
Dotaz na keřík, 26.9.2025 Zkoušel jsem ten Google. Vyhodilo to spoustu věcí, bohužel ale nic, co by se tomu podobalo. Je to asi nějaký záhadný keřík. |
 |
|
 |
Dotaz na keřík, 23.9.2025 Díky za tip, ale nějak se mi to nezdá. Jednak ten keřík kvetl fialově a nikoli růžově a jednak ty květy nebyly "obsypané" jednotlivě po celém keříku, ale vždy pouze na jednom prutu pod sebou.
Strašná škoda, že jsem to nevyfotil právě v době... celý příspěvek > |
 |
Dotaz na keřík, 16.9.2025  Neví prosím někdo, co to může být za keřík? Toto je fotka posledních odkopků z původní rostliny, které jsem se pokusil přesadit domů po tom, co z ní po několika zásazích "odborníků" při sečení trávy, kteří při své práci nehledí vpravo vlevo,... celý příspěvek > |
 |
Zelená dýně, 21.11.2022  Zdravím.
Nemá někdo tušení o jaký zelený druh dýně se jedná? |
 |
Macoun, 2.5.2021 Nedivím se. Macoun, to je nejlepší jablko co jsem kdy jedl. Bohužel tahle stará odrůda se dneska moc špatně shání. |
 |
Odrůda salátu, 7.3.2019 Zdravím. Před nějakým časem jsem někde v TV zaslechl o nějaké nově vyšlechtěné odrůdě hlávkového a ledového salátu v jednom, prý velice chutném.
Nemá někdo ponětí o jakou odrůdu se jedná? |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 6.5.2018 Taky se mi už v kelímcích vyvracejí, už chtějí ven. Z těch mrazíků už ani tak strach nemám, spíše z toho větrného počasí co u nás nyní je. A to je skoro každý den. A tohle rostlinky moc rádi nemají. |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 5.5.2018 Pánové a dámo.
Moc děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti, asi se do toho o víkendu pustím. |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 4.5.2018 Zdravím.
Takové odlehčené téma. Stále sleduji předpověd počasí a zdá se že letos žádné přízemní mrazíky již nehrozí, nicméně stále váhám.
Měl už někdo odvahu vysadit letos ven na záhonek rajčata a papriky, dřív než je obvyklé, čili po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rybíz a angrešt, 2.4.2018 Moc díky za tipy, vypadají zajímavě, dokonce je prodává málokdo. A nějaký tip na rybíz ale červený? |
 |
Rybíz a angrešt, 1.4.2018 Dobrý den.
Chci si zase po letech, kdy jsem je neměl, vyzkoušet zasadit nějaký rybíz a angrešt.
Neporadí někdo zkušenější nějakou dobrou a odolnou odrůdu stromkového rybízu černého a červeného a stromkového červeného angreštu? |
 |
Výběr jehličnanu, 18.8.2017 Může být i Taxus baccata Semperaurera čili zlatý tis? |
 |
Výběr jehličnanu, 6.8.2017 Poradí někdo vhodný druh jehličnanu který doroste max. do 2-3 metrů ale především snese polostín až stín? |
 |
Rajčata - co to je?, 18.7.2017 Díky. |
 |