|
Festilia Delbard 🍐, 15.9.2025  Dnes som oberal ďalšiu odrodu hrušku Festilia Delbard prvá úroda uvidím či bude chuťovo taká ako o nej píšu hrušky sú veľmi veľké. |
 |
Fred🍐, 15.9.2025  Skúšal som či už hrušky Fred idú odtrhnúť zo stromu, išli tak som ich už obral a dal do pivnice.Keď máte novú odrodu ťažko je odhadnúť, kedy ju obrať tak skúšam a píšem si dátum do fotky aby som vedel kedy oberať na budúci rok orientačne. |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 15.9.2025  Zdravím Peter aj tu keď prší a je chladno marhulky majú špatnú chuť teraz sa už je pekne postupne oberám a koštujem tieto odrody škoda že nezrejú na strome naraz aj keď teraz majú sladkosť 21Brix chuť postupne ide dolu, všetky dávam preč teraz o... celý příspěvek > |
 |
Bakteriálna spála🍐, 14.9.2025  Práve teraz dal príspevok pestovateľ hrušiek z Portugalska ako sa nekontrolovateľne šíri Bakteriálna spála na hruškách v sadoch.Sú z toho nešťastný dúfam že sa takáto choroba neviskytne aj u nás. |
 |
Meruňky 2025, 14.9.2025  Pozeral som zahraničné fóra na N.Zelande majú teraz také problémy ako mi na jar mráz -5C pri kvitnutí. Zaujímavé druhá strana sveta.Čo som veľmi rád že sledovanosť merunky 2025 je vysoká pozerá to veľmi veľa záhradkárov aj z iných záhradkárskych... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 13.9.2025  Po peknom skoro trojtýždňovom počasí dozrela prvá marhulka chuťovo je výborná ale dosť pevná rozdávam to susedom nikto marhulky už nechce.Teraz všetci jedia hrozno, jablká, hrušky slivky sú už obrané bol najvyšší čas hlásia 5 dní špatné počasie bude... celý příspěvek > |
 |
Fred🍐, 13.9.2025  Prvá úroda hrušky Fred je ich tam asi 10 kusov sú nádherné, uvidím aké budú chuťovo keď dozrejú, nevedel som kedy sa majú oberať tak som sa spýtal odpoveď je v obrázku. |
 |
Mrazové poškození plodů, 10.9.2025  A čo slnečný úpal na ovocí nielen u nás ale aj na citrusoch. |
 |
Bergenia🍐, 9.9.2025  Poliaci teraz zverejnili info o hruške ktorú pestujú Bergenia. |
 |
Modi🍎, 9.9.2025  Krásne počasie cez deň teplo v noci chladno a rosa ideal na dozrievanie a vyfarbovanie jabĺk a hrušiek. |
 |
|
 |
Ellipso UEB4702/1🍎, 9.9.2025  Prvá úroda odroda Ellipso. |
 |
Cassiopeia novinka 2025, 9.9.2025  Budú ju predávať viaceré záhradkárstva napr. Fytos, Spomyšl. |
 |
Meruňky 2025, 8.9.2025  Výskumná stanica Maďarsko dnes dali článok na facebooku hlavne o marhulkach. |
 |
Meruňky 2025, 7.9.2025  Takáto teplá jeseň 30C teploty býva málokedy vedšínov je chladná a upršané vtedy neskoré odrody vedšínov hnijú.Takže ešte ráz neskoré odrody som všetky preočkoval priniesol som z južného Slovenska od kámošov skoršie odrody ako napríklad Primassi,... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp premiér 🍎, 5.9.2025  Dnes spadli zo stromu prvé jablká Honeycrisp premiér koštovka musela byť keď je to prvá úroda. Jablko je štavnaté mierne sladké jemné kyselkavé dužina nieje tvrdá je jemná jablká sa nevifarbujú rovnomerne ako iné odrody. |
 |