Příspěvky uživatele - 52.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoňové semenáčky, 19.8.2025 Obsahuje fotku
Osobní zkušenost nemám, ale nektarinka je jen varianta broskvoně. Takže všechno budou semenáčky broskvoní. Předpokládám, že je použijete jako podnože k očkování nebo roubování jednotlivých odrůd. Problém může nastat při stratifikaci, mně pokusy s... celý příspěvek >
Počasí 2025, 18.8.2025
zalil jsem pořádně minulou neděli, pak namulčoval. Zopakoval jsem to minulý čtvrtek a včera jsem viděl, že už to zase trochu vody chce. Štíhlá vřetena vyschnou za pár dnů. A některé odrůdy reagují na nevyrovnanou zálivku po svém. Třeba 1.7. jsem... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025
Naprostý suhlas s Vámi, pane SPCH, s nástroji na roubování a řez tahám s sebou i malý rozprašovač 30ml se slivovicí na dezinfekci nástrojů a zrovna nedávno nebylo na poranění po ruce nic jiného. Byl jsem za to rád.
Počasí 2025, 17.8.2025
Dobré ráno. Počasí je opravdu vrtkavé, Někde pěkně nalilo, jinde není, třeba u mě za posledních 11 dnů ani kapka. V nádržích mám už jen něco přes kubík dešťovky, pak začnu s pitnou.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025
S alkoholem tomu rozumíte naprosto správně. Já třeba včera objevil na mladé broskvoni už bez plodů spoustu mšic v letorostech. Ale úplně těsně vedle ní mám dozrávající rajčata a cukety, tak jsem to zkusil stříknout slivovicí 63%. A uvidím.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 16.8.2025
A vůbec! Kdo tu vlastně začal operovat s postřikem alkoholu ve skleníku? Na počátku Milan zmínil, že jako eko. postřik používá alkohol, ale o alkoholu ve skleníku podle mě nepadlo ani slovo. Stejně tak já jsem napsal svou zkušenost s použitím... celý příspěvek >
Vy to moc hrotíte. S 3 litry tu operujete vy, navíc by skleník musel být uzavřený a ty 3 litry byste musel rozprášit okamžitě. No a pak by se vám to ještě muselo povést zapálit. Začátkem června jsem vystříkal skleník 2 litry 60% slivovice a nestalo... celý příspěvek >
No a co má být? Co vám vadí? Já postřik alkoholem doporučuju také, mám s ním dobré zkušenosti. Pro mě za mě nemusí se mým doporučením nikdo řídit. A naopak, když někdo má třeba na zelí problém s molicí a hledá řešení jiné, než použití chemie, může... celý příspěvek >
Fíky, 14.8.2025 Obsahuje fotku
další dnes.
Používať alebo nepoužívať postreky🍎, 13.8.2025
Štítenka zhoubná. Ale tohle je opravdu extrém, takhle napadené plody jsem ještě neviděl.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13.8.2025
Tak u mě jde hlavně o postřik špičatého zelí a pekingského zelí proti napadání listů mšicí, molicí vlaštovičníkovou a běláskem. Samozřejmě je možné užít i chemické prostředky, ale příčí se mi postříkat jimi něco, co budu konzumovat. To mi alkohol... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13.8.2025
Na doporučení Milana jsem jako insekticid proti živočišným škůdcům v zelenině začal s úspěchem také používat silnější alkohol, v mém jde o 60% slivovici, ale dříve jsem užíval bez problémů i 76% líh. Mohu potvrdit, že je to účinný ekologický... celý příspěvek >
No a samozřejmě ani my amatérští sadaři netoužíme mít chemií promořené ovoce a tak zkoušíme najít nějaký rozumný kompromis, použít co nejméně ochranných prostředků a ochránit co nejvíce úrody před chorobami a škůdci. Někdy to nevyjde podle představ,... celý příspěvek >
Souhlasím, že množství postřiků není nikde u prodávaných postřiků doloženo. Ale! Není postřik jako postřik a 20-40 postřiků to není. 10-20, to je možné, když do toho započítáme postřiky, při kterých stromy ještě nemají plody a ve starých výsadbách s... celý příspěvek >
Fíky, 12.8.2025
No to dá rozum, že fíky nebudete pěstovat, když na to nemáte podmínky a ještě vám ani nechutnají. Na vašem místě bych postupoval stejně, dokonce bych se ani neobtěžoval psát sem takový příspěvek. Můj dotaz samozřejmě mířil na ty zahrádkáře, kterým... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika