Příspěvky uživatele - 52.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Počasí 2025, 18.8.2025
zalil jsem pořádně minulou neděli, pak namulčoval. Zopakoval jsem to minulý čtvrtek a včera jsem viděl, že už to zase trochu vody chce. Štíhlá vřetena vyschnou za pár dnů. A některé odrůdy reagují na nevyrovnanou zálivku po svém. Třeba 1.7. jsem... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025
Naprostý suhlas s Vámi, pane SPCH, s nástroji na roubování a řez tahám s sebou i malý rozprašovač 30ml se slivovicí na dezinfekci nástrojů a zrovna nedávno nebylo na poranění po ruce nic jiného. Byl jsem za to rád.
Počasí 2025, 17.8.2025
Dobré ráno. Počasí je opravdu vrtkavé, Někde pěkně nalilo, jinde není, třeba u mě za posledních 11 dnů ani kapka. V nádržích mám už jen něco přes kubík dešťovky, pak začnu s pitnou.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025
S alkoholem tomu rozumíte naprosto správně. Já třeba včera objevil na mladé broskvoni už bez plodů spoustu mšic v letorostech. Ale úplně těsně vedle ní mám dozrávající rajčata a cukety, tak jsem to zkusil stříknout slivovicí 63%. A uvidím.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 16.8.2025
A vůbec! Kdo tu vlastně začal operovat s postřikem alkoholu ve skleníku? Na počátku Milan zmínil, že jako eko. postřik používá alkohol, ale o alkoholu ve skleníku podle mě nepadlo ani slovo. Stejně tak já jsem napsal svou zkušenost s použitím... celý příspěvek >
Vy to moc hrotíte. S 3 litry tu operujete vy, navíc by skleník musel být uzavřený a ty 3 litry byste musel rozprášit okamžitě. No a pak by se vám to ještě muselo povést zapálit. Začátkem června jsem vystříkal skleník 2 litry 60% slivovice a nestalo... celý příspěvek >
No a co má být? Co vám vadí? Já postřik alkoholem doporučuju také, mám s ním dobré zkušenosti. Pro mě za mě nemusí se mým doporučením nikdo řídit. A naopak, když někdo má třeba na zelí problém s molicí a hledá řešení jiné, než použití chemie, může... celý příspěvek >
Fíky, 14.8.2025 Obsahuje fotku
další dnes.
Používať alebo nepoužívať postreky🍎, 13.8.2025
Štítenka zhoubná. Ale tohle je opravdu extrém, takhle napadené plody jsem ještě neviděl.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13.8.2025
Tak u mě jde hlavně o postřik špičatého zelí a pekingského zelí proti napadání listů mšicí, molicí vlaštovičníkovou a běláskem. Samozřejmě je možné užít i chemické prostředky, ale příčí se mi postříkat jimi něco, co budu konzumovat. To mi alkohol... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13.8.2025
Na doporučení Milana jsem jako insekticid proti živočišným škůdcům v zelenině začal s úspěchem také používat silnější alkohol, v mém jde o 60% slivovici, ale dříve jsem užíval bez problémů i 76% líh. Mohu potvrdit, že je to účinný ekologický... celý příspěvek >
No a samozřejmě ani my amatérští sadaři netoužíme mít chemií promořené ovoce a tak zkoušíme najít nějaký rozumný kompromis, použít co nejméně ochranných prostředků a ochránit co nejvíce úrody před chorobami a škůdci. Někdy to nevyjde podle představ,... celý příspěvek >
Souhlasím, že množství postřiků není nikde u prodávaných postřiků doloženo. Ale! Není postřik jako postřik a 20-40 postřiků to není. 10-20, to je možné, když do toho započítáme postřiky, při kterých stromy ještě nemají plody a ve starých výsadbách s... celý příspěvek >
Fíky, 12.8.2025
No to dá rozum, že fíky nebudete pěstovat, když na to nemáte podmínky a ještě vám ani nechutnají. Na vašem místě bych postupoval stejně, dokonce bych se ani neobtěžoval psát sem takový příspěvek. Můj dotaz samozřejmě mířil na ty zahrádkáře, kterým... celý příspěvek >
Fíky, 11.8.2025 Obsahuje fotku
Už vám plodí vaše fíky?
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika