 |
Příspěvky uživatele - 136.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2025, 17.9.2025 Já věřím tomu a hlavně to vidím, že z mnoha různých směrů zaznívají názory co pěstovat a co nepěstovat a jak se rychle mění podnebí. A nejedná se jen o samotné odrůdy, ale i o různé přípravky na ochranu a hnojiva. Takže z různých směrů hrnou rádoby... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 16.9.2025 Já jsem dostal začátkem roku do rukou takový katalog, jaké například broskvičky by bylo nejlépe pěstovat. Nutno říct, že jsem žádný ten stromek nevysadil, protože zatím ještě nebyly k mání. A to jsem navštívil několik ovocnářů a s odstupem času... celý příspěvek > |  |
|  | Vylepšení a nové funkce pro vás, 16.9.2025 Bylo by možné přidat funkci vložit přednastavený příspěvek v určitém čase? Za dobu blogování jsem zjistil, že pro některé lidi je to dost důležité moci si tohle nastavit. Ušetřilo by jim to práci, nemuseli by být online v době ve které chtějí... celý příspěvek > |  | Dolanka, 16.9.2025 Kdysi na záhumence (nebyla naše jen jsme obhospodařovali) byl dost starý strom nevím jestli švestky a nebo pološvestky (ale ne nic z jižních států). Taky dost velké plody oproti odkopkům, některé roky po vyhnojení močůvkou nebo jinými fekáliemi... celý příspěvek > |  | Topper pěstování, 16.9.2025 6 stromečků Topper již téměř sklizených, přeplodily i bez postřiku proti pilatce, dost jsem protrhával plůdky, abych donutil stromy do růstu. Byla jich celkově tak velká zelená bedna, co se do ní dávají jablka. Vysadit ho do sponu jako vinohrad... celý příspěvek > |  | Dolanka, 16.9.2025 Tak velké švestky na sušení? Ikdyž proč ne, pochvalují si i usušenou Hagantu. Myslím, že ty nepopraskané vám ve sklepě s teplotou kolem 12C ten týden mohou klidně vydržet a ještě se zaležet. |  | Švestky 2025, 16.9.2025 Těchobuzická po deštích příšerně popraskala, na Gabrovské snad jen dva plody, ale chutí lepší než na kdejaké domácí. Bohužel Gabrovská bez postřiku proti pilatce nic neudrží a při přeplození jsou zase plody příliš malé. Nějak se o ní nepíše, měl jsem... celý příspěvek > |  | Švestky 2025, 13.9.2025 Tak emigraci snad kvůli pár peckám ne pane Waltře... Já jen když píšete jakou z toho máte radost, že lidi jsou prostě různí... A že to prostě může být za dobrodu na žebrotu. Protože vždy se může najít někdo, kdo vám tu upřímnou a nesobeckou radost Z... celý příspěvek > |  | Švestky 2025, 13.9.2025 Já do toho už taky nechci více rýpat, protože každý ví, že čím víc do něčeho, tím víc to pak smrdí. Ale že jsou ty dobré skutky ošidné vidím z vlastní zkušenosti. Loni jsem měl sice hodně velkou úrodu meruněk, chutě ovšem nevalné, moc vybírat nebylo... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 13.9.2025 Stánkaři se na nás mračí, zase hřmí a v dáli se mračí. Na radaru nic, chči.e čím dál víc. |  |
|  | Švestky 2025, 13.9.2025 Tak jako Mexikáni ke všemu pálívé papričky, aby z jídla v jejich podmínkách nebyl zdravotní problém, tak i povidla mají mít proti některým druhům bakterií účinky. Tak sklenici povidel z dávných časů bych také nezblajzl, ty by se musely nejdřív... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 13.9.2025 Tolik deště, tolik vody, stánkaři jsou ohroženi. Tolik jídla, tolik pití, plné stoly, tolik deště, tolik vody. Burčák pění, tuk se škvaří, odkapává, uhlí dýmí, klobásky na roštu mají plno proužků jak pyžámka, jen se smějí. Langoše, korbáčky a... celý příspěvek > |  | Švestky 2025, 13.9.2025 Letos jsem švestková ještě nevařil, pouze z meruněk a hrušek, hruškových jen na ochutnávku a frgál. Nejvíc se u nás spotřebuje marmelády Z meruněk vyrobené pomocí kupovaného přípravku a cukru. Je to mnoho sklenic počet vám neřeknu. Ale jinak jedeme v... celý příspěvek > |  | Vinná réva nemoc, 12.9.2025 Nepoznám jestli vám keř schne a nebo jen mění barvu. Letos před pár dny se mi vylomila pod tíhou hroznů kupovaná štěpovaná sazenice révy, stáří více jak 25 let. Kmínek úplně trouchnivý. V předešlých letech jsem si ničeho nevšiml, kromě občasných... celý příspěvek > |  | Švestky 2025, 12.9.2025 Chtělo by to více koštů povidel a ne pořád jen alkohol. Některé povidlové švestky mají nevýhodu v tom, že pro zdárnější výrobu je nutné mlet na mlýnku na maso, ale to záleží i na technologii vaření. Dnes jsem projížděl vesnicemi kolem Buchlovic,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|