Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dotaz na keřík, 26.9.2025
A na co spoleh je? Na fotoaparát v mobilu nebo i klasický digitální, který dokáže vyfotografovat polární záři, i když žádná není?
Počasí 2025, 26.9.2025
Trávu ani nepřipomínejte, letos s ní byla jen otrava a podmínky pro sušení špatné. Naštěstí jsme nebalíkovali, děláme sice jen takové malé kulaté, ale i za těch nejlepších podmínek se stalo, že bylo moc sucho a nebo moc mokro a pak jsou problémy.... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 26.9.2025
Zabývám se pozorováním různých švestek už celkem dlouho, když pohlédnu z okna do sadu vzdáleného několik desítek metrů v době květu, jsou ty odstíny vidět nejlépe. Podle květu bych například Hanitu označil za pravou švestku.
Dolanka, 26.9.2025
To máte pravdu, ovšem různé odrůdy mají různě zbarvené slupky, čím tmavší, tím víc barvu povidel ovlivní ze začátku. Pak záleží jestli rozvárku pasírujete a nebo za jak dlouho pasírujete. Jako u červeného a bílého vína a nebo červeného vína... celý příspěvek >
Počasí 2025, 26.9.2025
Já si spíš chci přečíst přímo knihu Živá voda od Marcela Pagnola. Ovšem ve druhém díle toho filmu tam měl jistý Kohoutek farmu na karafiáty. Jednu dobu jsem chtěl tyto květiny také pěstovat, ale nevzešla semínka. On ten Kohoutek nebyl takový blázen... celý příspěvek >
Počasí 2025, 25.9.2025
Je zajímavé pozorovat naše sršně, létají i v tomto deštivém počasí při teplotách kolem 10C a snášejí do hnízda. V Google mapách jsem vyčetl, že v Romarénu jsou přísné zimy, tohle přirovnájí jsem nikdy neslyšel, ale ani bych se tomu nedivil. Píšu o... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 25.9.2025
Já mám na domácí velkoplodé spíš než dírkovitost rez a načervenalé hrbolky od vlnovníka. Taky si nepamatuju, že by na plodech někdy byly ze spodní strany praskliny. Loni mi soused přes ulici přinesl ukázat nějaké švestky dosti zajímavého tvaru,... celý příspěvek >
Dolanka, 25.9.2025
Děkuji pane Mičurine. Jednou jsme pekli v troubě Hanitu z první větší sklizně. Měl jsem tehdy z těch přezrátých plodů takovou radost. Zčernala také, ještě se určitě po těch letech nějaká zapomenutá sklenice najde. Kastrol byl na vyhození jak se tehdy... celý příspěvek >
Švestky 2025, 24.9.2025
Tak to ta odrůda Tophit určitě není, ta je super i když přeplodí...
Švestky 2025, 24.9.2025
Ono je sladkost a sladkost. Může být něco sladké, ale když pak vidíte, že ovoce nechce karamelizovat, tak tam toho cukru moc nebude, nebo fakt nevím. Je fakt, že jsem zkusil koupit jeden stromeček Joganty a doufám, že už tam zdravotní neduhy Valor... celý příspěvek >
Dolanka, 24.9.2025
Pane Mičurine, vídím, že vyrábíte povidla do červena stejně jako já z novošlechtěnců. Zdávalo se mi, že starší odrůdy dávají povidla více do tmava. Pasírujete? Jak je na tom usušená slupka Dolanky například v porovnání s Karlátkou. Přiznám se, že mi... celý příspěvek >
Farely - Farbaly - Farhial, 24.9.2025
Ohledně té opravdové meruňkové chuti. Měl jsem ji v kvasu v podobě Leskory a Lejuny, nic meruňkovějšího neznám, nevím jestli bohudík anebo bohužel, ale v kvasu se moc nepodepsala. Pane Petře, je ten Farhial meruňkovější než Velkopavlovická a nebo... celý příspěvek >
Švestky 2025, 24.9.2025
Tophit zakoupený na dobírku s ceduličkou jedné školky ze Slovenska, byla pokud se nepletu moje třetí odrůda z Německa. Po Eleně a Jojo jsem si objednal 5 stromečků Tophit, nějak kolem roku 2005??? Ale opravdu to datum nevím nyní přesně, ale mohl bych... celý příspěvek >
Švestky 2025, 23.9.2025
Dnes jsem v supermarketech našel jen jednu bedničku švestek. Snad odrůda Tophit, vzhledem k tomu že vím jak plody jedné odrůdy dokážou být variabilní o tom nebudu pochybovat a ani bádat. Nejen o švestkovém ovoci lze z jistotou říct jen to, "dá sa... celý příspěvek >
Počasí 2025, 23.9.2025
Tak jsme se toho vhodného počasí k zakládání ovocných kvasů přece dočkali. To co tak bouřlivě kvasilo v těch tropech kdo ví jak dopadne. Popravdě řečeno, nechce se mi každou bečku tahat do sklepa a v příhodné době vršek ošetřit 60% destilátem. Pokud... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika