|
Příspěvky uživatele - 141.157
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zasychání jabloně, 13.7.2025 Ta ostružina je vysazená-vyplevelená hned vedle kmenu? ono se to nezdá, ale je to docela žravá rostlina, zvlášť když má 2m dlouhé letorosty. Pokud jsou nekrozy na kmenu, stromek už nezachráníte. Je otázka, nakolik u vás bylo sucho Jitka |  | Josta - hnědé plody, 12.7.2025 Plody jsou spálené sluncem, příště dejte bílou netkanou textilii, nebo starou záclonu. A na jaře postřik proti americkému padlí. |  |
|  | Červené až splálené listy - spála?, 12.7.2025 A jste s jistý, že si dosáhne na vodu? To poslední mi přijde jako nedostatek fosforu. Jitka |  | Maliny - metlovitost v květu?, 10.7.2025 Mohou to způsobit různé fytoplazmy, tedy i metlovitost. Metlovitost je určitě důvod k likvidaci. Nezaměňovat s houbovými chorobami (dydimela), které se dají řešit postřiky a pěstitelskými postupy. Jitka |  | Sprchávání hroznů - konkretně odrůda Vanessa ta tim trpi nejvic, 9.7.2025 Mi to dělá zastíněný keř, jinak se udává nedostatek bóru, opylený máte ten hrozen taky jen napůl. Jitka |  | Broskvoně 2025, 6.7.2025 Spomyšl i fytos píše zrání polovina července, Jitka |  | Plíseň bramborová, 1.7.2025 Souhlas, tady dělají Glorietty v zahradnictví, velmi dobré, dobře skladovatelné. Ale já jsem asi chuťově na časné brambory zvyklá, protože u rodičů se jiné dělat nedaly - písek a zelinářská oblast u Vltavy. A klidně z brambor typu A udělám kaši.... celý příspěvek > |  | Solární filtrace, 28.6.2025 Existuje, tuzemci tomu říkají ostrovní fve, třeba https://www.elventil.cz/product/solarni-energie/solarni-sestavy/solarni-sestava-200w-12v-baterie-gel-55a/30126
Záleží jaký potřebujete výkon. Jitka
|  | Kordia je nepřekonaná, 28.6.2025 U máti je luxusní černá chrupka, ale když je teď zralá, tak to asi Kordia není? Velikost jako 10Kč, jeden strom ještě není úplně zralý, tam je takový hořký ocásek. A navíc letos jsou tyhle i Napoleonova bez červů. A Napoleonka bez monilie. Jitka |  | Černající výhonky borůvky, 28.6.2025 Já řeknu opak než kolega, mně přijde, že zaschly špičky při úpalu a při dalším růstu došlo k deformaci. Mám menší sazenice v 40l kalfasu a rozjely se parádně, jenže na ně nesvítí celý den sluníčko. O úpalu a borůvkách si můžete přečíst... celý příspěvek > |  |
|  | Fíky, 25.6.2025 Ne, naštěstí nic. Na kiwiforu používají neem olej. Měli už molovenkou fíkovou (Choreutis nemorana) i pilatku třešňovou na listech. Jitka |  | Červenání listů na révě, 23.6.2025 Ano, šedá teorie, zelený strom života. Mám teď chlorotickou roční švestku na místě, kde byl kompost. Vody dost, přidala jsem yara mila, železo, teď hořčík. O kousek vedle kterýmkoliv směrem je všechno zelené. Popel tam není.
|  | Fíky, 23.6.2025 Vždyť na jihu vyprávějí, jak fíkovníkem osazují suché skály a tím zúrodní pro olivy. On si pro tu vodu sáhne, jako réva. Jitka
|  | Červenání listů na révě, 23.6.2025 Našla jsem lepší obrázky, takže spíš budou mít pravdu pánové s nedostatkem hořčíku, kdy skvrny začínají na okrajích staších listů https://njaes.rutgers.edu/fs1260/.
A možná nedostupnost u toho jednoho keře způsobilo, že ještě nemá kořeny... celý příspěvek > |  | Červenání listů na révě, 22.6.2025 Podle https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/reva-vinna/koreny-revy-vinne-potrebuji-prostor-aby-zajistily-prisun-zivin/ je to typický projev nedostatku draslíku.
Jenom doplňková: Aplikoval jste letos nějaký postřik proti houbovým chorobám? |  |
 |
|
|
|