|
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 3.2.2018 Lidi neměl jsem odvahu číst příspěvky obhajovačů dnešního výsadbového materiálu a hledačů chyb kde nejsou.Pamatuju si časy kdy po výsadbě a provedeném výchovném řezu narostly 20 ÷ 30 cm letorosty.Jakto že nyní narůstají 10 cm ocásky.Prodává se... celý příspěvek > |
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 17.1.2018  Pane 14.170 tady máte důkaz konspirační teorie viz foto.Jistě se pobavíte.Neměl jsem v genobance nikdy problémy, vždy vstřícnost a ochota a najednou bum.Za 15 let, kdy jsem využíval jejich služeb jsem si vytvořil pestrou a kvalitní struktůru odrůd... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 16.1.2018 Oprava :nejedná se o žádost o rouby u firmy Litenčice.Kontaktoval jsem léta spolehlivého partnera Litoměřice.Reakci prodejce na příspěvek nemá smysl komentovat. Mičurin II (470 m) |
 |
Lipnická švestka, 7.1.2018 Pane Fiala, nevím jakou dedukcí pan Vysloužil usoudil že kritizuji Vaši činnost.Tak to neni.Zato se zde setkávám stále dokola o nekritické propagaci jistého šlechtění a co je zahraniční nebo jiného českého šlechtění to je prý odsouzeno k... celý příspěvek > |
 |
Lipnická švestka, 6.1.2018 Pane z Trnavska, je to bohužel pouze utopie o testování odrůd.Zde na webu byla šance, pokud se zde brutálně nezačla prosazovat propaganda bez jekékoli objektivnosti. Je pozdě!!! - Mičurin II |
 |
Jaký nůž na roubování?, 28.12.2017  Zdravíčko ovocnáři.Takto vypadá moje nádobíčko.
Očkovací nůž Mikov (vlevo) zakoupen ještě před převratem.Dělá se s nim dobře a je autorem drtivé většiny mého roubování a očkování.
Uprostřed roubovák Fiskars - velké sklamání.Silný břit... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 11.11.2017  Pink Lady - 2017 - štíhlé vřeteno
Včera česané.Urodilo se pouze šest plodů.Tři plody již mají slušnou velikost.Stromek mohutní a je to znát i na velikosti plodů.Škoda zmrznutí většiny květenství v květnu viz Fuji Raku Raku.Věřím že nejlepší květy... celý příspěvek > |
 |
Fuji - červené mutace, 28.10.2017  Fuji Raku Raku - 2017 - štíhlé vřeteno
Slabá úroda zásluhou květnového mrazu, moji pěstitelské chybě nikoli však alternaci.Kvetla bohatě.Zaplachtoval jsem jižní stranu poloskleníčku igelitem v domění ochrany před mrazem.Výsledek horší pokud bych... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 24.10.2017  Zde jsou detaily a budoucí podoba palmety.
Foto č.1 - Konečný tvar a záměr přeroubování palmety - Lobo - konečné zapěstování
Foto č.2 - palmeta před odrůdovou úpravou pro pochopení U-tvaru.
Foto 3÷6 - detail přeroubování... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 23.10.2017  Nazdar ovocnáři
Nejen pro pana mino BA.Zasílám vysvětlení.Můj stařičký mobil nemá tu správnou citlivost.Snad to rozluštíte.Pokud ne ozvěte se, vypíšu ručně.
Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Braeburn, 18.10.2017  Braeburn - 2017 - štíhlé vřeteno
Kvetla jak kytice, brutální jarní mrazík 10.května ji hrubě zredukoval.Nu což, něco jsem dopěstoval a bez hořké pihovatosti.Tu jsem za šest let u sebe nezaznamenal.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Jeanne d\' Arc, 16.10.2017  Pane Jano listy jsem neporovnával.Snad Vám pomůže popis Lucasovy a Jeane d' Arc. Lucasova máslovka má povrch slupky hladký.Jeanne d' Arc má slupku drsnější jakoby posypána jemnou krupičkou (žraločí kůže).Snímek č.1 - vlevo Jeanne d' Arc., vpavo... celý příspěvek > |
 |
Spencer, 11.10.2017  Spencer - 2017 - štíhlé vřeteno |
 |
Melrose, 9.10.2017  Melrose - 2017 - zákrsek - Mičurin II (470 m) |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 8.10.2017  Red Jonaprince - 2017 - první úroda - štíhlé vřeteno
Při porovnání se snímky pana Fialy mám dojem, že mě byl zaslán jiný klon Jonagoldu a jeho mutací.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |