|
Rajčata 2024, 15.12.2023 Vypadají dobře. Když jsi přesazoval, jak vypadaly kořenové systémy? Všiml sis nějakého rozdílu mezi přisvětlovanými a těmi ostatními?
Já se o víkendu chystám přesadit ty nejvyvinutější do kontejnerů 7,5l (ty pak na balkóně vložím do 12l... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 15.12.2023 To je otázka za milion. Odpovím tedy za sebe. Mám rád vyváženou sladkost s kyselostí, ne přehnaně sladká rajčata. Naprosto upřednostňuju červená i s mírnými barevnými odchylkami. S pevnou dužninou, ne moučnatá. A velikostí slicery, cocktaily a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 14.12.2023  Ne, tím jsem myslel celkový vývoj, nejen výšku. Tedy i počet listů, velikost listů, sílu stonku. Ty moje se letos moc do výšky neženou. Vypadají takhle. Ale já už mám pocit, že by jim větší kýble prospěly. To ovšem znamená větší počet LED žárovek,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 13.12.2023 Také jsem srovnával. A došel jsem ke stejnému závěru. Přesazení do koncových kontejnerů, což jsem jiné roky dělal až v lednu, budu muset udělat letos nejpozději příští týden. Ovšem já je klidně nechám růst jejich tempem a pod světlem.
Milan |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 10.12.2023 Dává to smysl: draslík podporuje výnos. Hraje důležitou roli ve vodním hospodářství rostliny. Atd. Jenže mlsná huba je mlsná huba, na výnosu jí nezáleží (dokoupí, co bude chybět). Takže jeden řádek bude se síranem draselným, ostatní dva bez. Ten... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 9.12.2023 Vypadají velmi dobře, odhaduji tak koncem dubna či začátkem května (podle vývoje počasí) budeš mít k obědu svůj obalovaný květák či jinou úpravu. Prostě až nastanou ty příhodné podmínky.
Milan |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 9.12.2023 To zvýšené hnojení dusíkem, tedy kravským hnojem přesně odpovídá mým výsledkům. Když jsem dva roky hnojil síranem draselným, kravský hnůj jsem dával také. Ale zarýval jsem ho do záhonu. Jednu sezónu jsem dokonce použil močovinu, ale tu jsem také... celý příspěvek > |
 |
Příprava skleníku na jaro, 8.12.2023 Určitě. Vápník je pro papriky důležitý.
Milan HP |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 No vida, to skoro naznačuje, že ty mé výsledky nebyly náhodné a že tam jistá logika je. Příště budu opět hnojit jen kravským hnojem. Díky.
Milan HP |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 Dobrá. Takže odvolávám, co jsem napsal, a draslík tvorbu škrobu v hlízách nepodporuje. Jen si trvám na tom, že rozeznám moučný od lojovatého bramboru a že to tedy není pouze "můj pocit".
Milan HP |
 |
|
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 O pravdu mi nejde vůbec, ale o praktické výsledky. A ty byly, jaké byly. Chcete je popřít?
Milan HP. |
 |
Rajčata 2024, 8.12.2023 Jasně, 5tiwatovka vydá pramálo tepla. Ale 20°C je fajn, já je pěstuju v teplotách od 15°C v noci do 18°C přes den. A rostou před očima. Spíš mám tendenci jim "dělat" jaro než léto. Rozhodil jsem je, ale třetí žárovku jsem jim zatím nepřidal. Nejlíp... celý příspěvek > |
 |
Příprava skleníku na jaro, 7.12.2023 Kyanamid vápenatý, tedy dusíkaté vápno, je spíš používán pro své antipatogenní účinky (kyanová skupina). Ve skleníku asi velmi vhodné. Není to dusičnan, tedy ledek vápenatý. Prý je to pomalu působící hnojivo - bez draslíku i fosforu. Uvažujte o... celý příspěvek > |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 7.12.2023 PePé, trochu mne mrzí, že i vy jste se rozhodl do mne pustit. Měl jsem za to, že už jste vystihl můj způsob myšlení a jednání. Není na něm totiž vůbec nic vědeckého či pavědeckého a nedělám výzkumy ani pavýzkumy. Můj způsob uvažování je jednoduše... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Není zač se omlouvat. Téma plíseň je nadčasové.
Milan HP |
 |