|
Odrůda Admiral, 27.9.2020 Pane 166.71 zřejmě jste nečetl v minulých letech nadšené příspěvky pěstitelů kteří si vysazovali více stromů Admirálu na základě neobjektivních recenzí doktorů a nynější jejich rozčarování.Klidně je v tom nechali plavat.Mimochodem řešíte tady... celý příspěvek > |
 |
Bohemia nepřekonaná, 27.9.2020  Bohemia - 2020 - volný zákrsek
Po 5 pěti ošetřeních proti hořké pihovatosti letošní napadení bylo přece jen minimální.Vizuálně však utrpěly červnovým krupobitím ale skoro každý plod vykazuje od stopeční jamky směrem na plod takový rzivý... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 27.9.2020 Pane JG, nikdy jsem nezpochybnil chuťové a skladovací kvality Admirála.Degustaci kterou uvádíte byly ze sklizně 2019.Pokud však uvádím fakt o hořké pihovatosti je to pouze na základě zkušeností.Stále se ovšem objevují názory jako bych chtěl této... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 26.9.2020  Admirál - 2020 - štíhlé vřeteno
Z deseti přeživších plodů jich nakonec uskladním osm.Všechny jsou napadeny hořkou pihovatostí.Čtyři méně a čtyři více.Uvidíme jak dopadnou ve skládce.Dva plody byly nepoužitelné a tak jsem ty hořčáky... celý příspěvek > |
 |
Verierova palmeta - pokus Harlekýn, 26.9.2020  Po dvou letech dávám k shlédnutí Verierovu palmetu s postupnou odrůdovou přestavbou.Trochu již připomíná celistvou palmetu.Vnitřní vertikály již dokončeny odrůdou Holiday a výborně tvoří plodonoše.U-tvary jsou směsicí Banánového zimního a... celý příspěvek > |
 |
Lobo, 21.9.2020  Lobo - 2020 - Verierova palmeta + štíhlé vřeteno
Letos se mě podařily čelní snímky této palmety na které Lobo předvádí vyrovnanou plodnost skvělých plodů.Lobo vytváří přiměřený obrost nových letorostů a je možno provádět výměnu za starší a... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 21.9.2020  Loni přeroubovaný zákrsek Cherry Cox. třemi odrůdami.Na odrůdě Kanzi již první plod.Konečnou úpravu zákrsku a výběr vhodných prutů pro malý zákrsek provedu příští jaro.Nechci mít ze zákrsku pětimetrový topol.Zatím jsem nechal všechny rouby... celý příspěvek > |
 |
Charneuská (Fondante de Charneu), 20.9.2020  Charneuská - 2020 - dvě větvičky v pronájmu Lucasky.
Luxusní podzimní odrůda.Letos díky vlhkému počasí poznamenána černí na plodech. Je to pouze vizuální defekt bez dopadu na kvalitu plodů.V bedínce již ošetřené plody vlhkým klůckem.
Zahradě... celý příspěvek > |
 |
Kanzi, 17.9.2020  Kanzi - 2020 - nový klon
Loni na jaře jsem přerouboval Cherry Cox. třemi odrůdami.Jedna z nich je nový klon Kanzi.Letos první plod.Průběžný stav ukazuje na zajímavé vybarvení a je větší než na samostatném stromku.Na hodnocení je samozřejmě velmi... celý příspěvek > |
 |
Dolanka, 16.9.2020  Dolanka - 2020 - klon švestky domácí
Letos kupodivu i přes deštivé počasí menší napadení monolií.V některých letech docela problém.Plodí převážně ve shlucích viz.snímky.Poslední snímek pro porovnání velikosti plodů.Trochu ušmudlané hlínou.Jsou to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 8.9.2020 Takže uvádím charakteristiku Admirála dle pana Vysloužila.Samozřejmě, že budou slovíčkařit a měnit slovo jak jsem uvedl(kdo si tu charakteristiku má přesně po více jak roce z patra přesně pamatovat) ale stojí to za zveřejnění.Ročník 2019 v... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 6.9.2020  Akane - 2020 - štíhlé vřeteno
Loni bylo význámné množství plodů znehodnoceno hořkou pihovatostí a to hlavně ve skládce.I když se tato porucha v minulých letech nijak významě neprojevovala přece jen je jeden z rodičů Jonathan. Vše bylo docela... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 6.9.2020  Tak si sedím v sobotu na zahrádce, poslouchám svůj oblíbený metal a najednou zadunění země.Běžím k Admirálu a skutečně, největší plod na zemi.Utrhl se vahou plodonoš viz.foto 1÷2.Ostatní plody moc velikostí nezaostávají.Průběžný stav Admirálu na... celý příspěvek > |
 |
Mollies Delicious, 26.8.2020  Mollies Delicious - 2020 - zvětšující se vřetýnko
S uspokojením musím kostatovat, že mám již druhý rok přírustky.Nejsou sice na bývalém terminálu ale probudily se růstové pupeny na dvou obrostových větvích.Ženu je nahoru a uspořádám si je v... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 25.8.2020  Admirál - 2020 štíhlé vřeteno - půběžný stav
Tato odrůda z jiné planety mě táké připomína měsíc i s jeho krátery. Ale teď vážně.Po pětí ošetřeních proti hořké pihovatosti Ca je letošní průběžný stav plodu poněkud znepokujující..Do sklizně měsíc a... celý příspěvek > |
 |