Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uchovávání roubů, 20.12.2020
To je v pořádku pane 82.109.Pokud máte dobré zkušenosti s roubováním ze stromu na strom tak to používejte.Každý máme svoje postupy.Doufám, že se bavíme o roubování v míze za kůru.Já absolutní většinu roubů dostávám poštou v únoru, musím je tedy... celý příspěvek >
Uchovávání roubů, 20.12.2020
Rouby jádrovin odebírám od počátku února do konce měsíce podle pocasí.Odběr roubů ze stromu na strom zkoušet rozhodně nebudu.Rouby zakládám do hlubokého lavoru naplněným pískem s hlínou ve sklepě.V posledních dvou letech jsem zkoušel zapíchnutí do... celý příspěvek >
Otázky pre skúsených záhradkárov, 20.12.2020 Obsahuje fotku
Jen stručně jak to vidím. 1 - ničemu to nevadí, volný prostor ve středu koruny časem zaplní obrost kosterních větví 2 - doporučení příruček - brát rouby ze zdravých a plodných stromů.Toho se snažím držet 3 - mahalebka (MH-KL-1) vrůstná... celý příspěvek >
Výchovný řez jabloně - lze udělat do staršího dřeva?, 19.12.2020 Obsahuje fotku
Agnes, pro představu přidám trochu obrázkové přílohy. A - Snížení kmínku s přeroubováním ušlechtilou odrůdou - obr. 1÷4 1 - úprava stromku před přeroubováním - asi 14 dnů před roubováním 2 - úprava stromku pro vlastní roubování v... celý příspěvek >
Sviluška na okurkách, 18.12.2020
Tak to jste mě pánové moc nepotěšili.Výskyt svilušek je tak devastující že jsem musel něco udělat.Každý rok vyvážím 1/4 plochy skleníku, nahrazuji kompostem a dezinfikuji dusíkatým vápnem celou plochu.Moc jsem neuvažoval o možném poškození skleníkové... celý příspěvek >
Sviluška na okurkách, 16.12.2020 Obsahuje fotku
Hadovky nebyly v minulých letech žádný vážný problém.V posledních letech katastrofa.Letos již bylo napadení sviluškami tak časné, že jsem nesklidil nic.Zakoupil jsem letos sirné knoty a vyčoudil skleník.Zapálil jsem 10 knotů a nechal 2 hodiny působit... celý příspěvek >
Jeanne d' Arc, 13.12.2020
Jeanne d' Arc.
Jadroviny 2020, 24.11.2020
Mluvíte mě z duše pane Morvai.Také mám chápající zázemí a každá moudrá žena ví, že kdo si hraje nezlobí. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jadroviny 2020, 24.11.2020
To teda čumím pane Morvai.Názorná ukázka intenzivní výsadby vřeten na velkém pozemku.To musíte mít aspoň 100 stromků.Vy si teda na pestrost odrůdové skladby opravdu nemůžete naříkat. Obdivuji Vaši volbu a odhodlání. Zahradě zdar - Mičurin II (470... celý příspěvek >
Jadroviny 2020, 23.11.2020
Melrose ani Braeburn nemám na chráněném místě.Píšete o sadu.Nevím na jakých tvarech pěstujete jabloně.Provádím okopávku pod stromy (černý úhor).Teplo se lépe akumuluje a také lépe toto teplo vyzařuje než zatravněná plocha.Důležité je také volba... celý příspěvek >
Jadroviny 2020, 23.11.2020 Obsahuje fotku
Poslední skupina odrůd které mě letos zaplodily.V příštích letech očekávám asi 10÷12 dalších nových odrůd jádrovim. 4.sekce - pozdně zimní odrůdy: Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jadroviny 2020, 23.11.2020 Obsahuje fotku
3.sekce - zimní odrůdy: Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jadroviny 2020, 22.11.2020 Obsahuje fotku
2. sekce - podzimní a raně zimní odrůdy: Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jadroviny 2020, 22.11.2020 Obsahuje fotku
Rozdělím to do čtyř sekcí dle konzumní zralosti či sklizně.Berte to jen orientačně.Každý má jiné pěstební a skladovací podmínky.Nehledě k tomu, že některé odrůdy se proplétají do více sekcí.Beru to na svoje podmínky a snímky pouze letošní... celý příspěvek >
Jadroviny 2020, 21.11.2020 Obsahuje fotku
Dobrý nápad pane Morvai.Proč si neudělat takovou bilanci co jsme letos vypěstovali. Letos jsem měl prvoúrodu odrůd Ananasova reneta, Jazz a Meteor.Poslední dvě teprve ochutnám a jsem zvědav na chuť.Ananasova reneta buhužel praskla asi vlivem... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika