|
Meteor, 14.2.2021  Dnes jsem Meteor (Melrose x Megumi) poprvé ochutnal. Vynikající sladce navinulá a aromatická chuť, která mě překvapila svoji kvalitou vzhledem nepříznivému počasí v loňském roce.Plod na snímku sice neoplývá oslnivou krásou a ni velikostí vzhledem k... celý příspěvek > |
 |
Jazz, 10.2.2021  Původně jsem chtěl tuto odrůdu vyskladnit až koncem února.Vzhledem k nastávajícím mrazům a možného poškození jsem ji ochutnal již dnes.První a jediný plod.Na velké závěry je ještě brzo ale je to velice chutná a šťavnatá odrůda se zvláštní květinovou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přemrznutí jablek, 10.2.2021  Zdravíčko ovocnáři.Před týdnem jsem při oblevě musel ze sklepa vynést zbývající jablka (čtyři bedýnky) ze sklepa do chaty.Bylo to ještě před předpovědí na mrazy které nás čekají v příštích dnech.Pokud by obleva pokračovala nemusel jsem se do sklepa... celý příspěvek > |
 |
Starcats, 8.2.2021 Zdravíčko.Kouknul jsem zběžně na google.Je to sloupovitá odrůda německého původu z křížení (Bolero x Elstar).Chuťově údajně jako Elstar což by bylo super.Ale buďme při zemi, tvrdí to převážně prodejci.Zadejte si na googlu do vyhledávače "jablon... celý příspěvek > |
 |
Pomůcka pří výběru jádrovin, 7.2.2021  Pane M.V. o jaké pracnosti mluvíte? Zaštípnout po 30 cm růstu roubovance nebo terminálu odstraněním 4 nebo 5 lístků na terminálním růstovém pupenu je nejaká těžká práce pro zahrádkáře? Otázka dvou minut na stromku jen přijít na to, jak přesně.Však na... celý příspěvek > |
 |
Naroubovat na starou švestku něco jiného?, 6.2.2021 Je to věčná otázka zda přeroubovávat starou švestku či ne.Kamarád si před lety vysadil nové švestky.Po třech letech se ukázalo, že jedna švestka i když roubovaná je pláně.Požádal mě o přeroubování.Na tříletých větvích byla slabá kůra doslova síly... celý příspěvek > |
 |
Pomůcka pří výběru jádrovin, 6.2.2021  Nazdar ovocnáři. Táké jsem vyhodnotil dotazy údajného pána Viliama jako odrůdu Denár.Ovšem po rozklinutí otazníku v závorce za přihlasovacími čísly 234.114 a 234.69 jsem zjistil něco jiného.Spíše provokace.
Mě v loňském roce nejvíce zaujal v... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 4.2.2021 Asi jsem se neobratně vyjádřil pane Přasličáku.Naopak.Velice mě to potěšilo a připadá mě to zcela přirozené.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 4.2.2021  Zdravíčko ovocnáři. Opravdu mě překvapilo kolik odrůd sloupovek už existuje.Osobně se o ně nezajímám, ujíždím na štíhlých vřetenech a jinou skladbou odrůd.Což ovšem neznamená abych se o zapěstování tohoto tvaru nepokusil.Vybral jsem si Ananasovu... celý příspěvek > |
 |
Top 4 odrůd, 4.2.2021 Zdravím přítele vlada74
Také nechápu proč se pro zahrádkáře hrušeň Jeanne d' Arc. nemnoží.Je výborná chuťově, dobře skladovatelná a pro svůj slabý vzrůst ideální pro malé zahrádky což by mnozí přivítali. Jestli se mohu zaptat, jak jste o tuto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc větví, 4.2.2021 Pokud se bavíme o vzdušných koříncích tak ty jsem na větvích zatím ještě nezaznamenal.Boule z kořínky se mě vytvářejí na některých podnožích s větší výškou roubování.Negativní vliv na růst a plodnost jsem nezaznamenal.Pokud to některé vzdušné kořínky... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Signe Tillisch, 4.2.2021  S dovolením pro představu uveřejním popis a foto Signe Tillish z pomologie "Jablka - Dvořák - Vondráček - 1969".
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Melrose, 31.1.2021  Vznikly pochybnosti, zda jsem vám včera vyfotil odrůdu Melrose.Zasílám pár foteček z průřezu let kdy ji pěstuju.Můžete se přesvědčit.Mimo klasických sploštělejších tvarů také konicky protáhlejší.Svalce jsou vždy.Když protáhlejší postavíte na svalce,... celý příspěvek > |
 |
Zakuřování sadů 2021, 31.1.2021  Zdarec ovocnáři.Jdete na to opravdu důkladně. Nečekáte na následky naopak se je snažíte eliminovat a tak je to správně.Zajímalo by mě jaký materiál používáte.Balíky vlhké slámy se drěvem a nebo jiný odpad?Musí to být velká spotřeba. Já jsem připraven... celý příspěvek > |
 |
Melrose, 30.1.2021 Když už má doktor zo Šuran neutuchající touhu kopírovat moje příspěvky ze zahrady.cz na tu jejich posměváčkovou a kejvačskou stránku online, kde se svobodné názory tvrdě mazají, aby je u nich kopíroval do sekce: Různé - podskupina:Choroby a... celý příspěvek > |
 |