|
Zvonkové, 15.9.2024 Dnes jsem okoštoval jedno padané Zvonkovo z nové výsadby. Ještě zelené a tvrdé že se dá sotva ukousnout. Ovšem ta neuvěřitelná sladkost oproti minulému roku je zarážející. Zeměkoule se musela určitě pohnout. Budu se muset jet znovu podívat na zemskou... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Rakovski, 15.9.2024 Odrůdu Rakovského jsem před více než 10ti lety kupoval u Kubáčka ve Střílkách, tuším že 5 kusů, ale už nemám žádnou. Zkuste se zeptat tam. Biegler |
 |
|
 |
Počasí 2024, 14.9.2024 Podle posledního měření které jsem dělal kolem poledne u nás v Chřibech za 20 hodin napršelo 40 mm. Ve 20: 00 hod. bylo v měřáku dalších 18 mm, takže se průměrově rozpršelo trochu víc. Pořád je to ale polovina toho co v předešlý den.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 14.9.2024 regál |
 |
Rajčata 2024, 14.9.2024 Aktuálně mi praskají rajčata ve skleníku vlivem spodní vody víc než ta ve volném prostranství pod vinohradem. Rajčatová sezona ze začátku ve skleníku velmi zadrhávala a nebýt mnohonásobných listových výživ, obávám se, že by byla násada plodů v háji... celý příspěvek > |
 |
Nevyhubitelná tráva, 13.9.2024 Koukal jsem na obrázky na googlu a něco podobného jsem letos vytrhával u skleníku. Tak snad to byl jen jediný exemplář. Biegler |
 |
Réva 2022, 13.9.2024 Vinařská sezona 2024 v Chřibech proběhla celkem klidně a zatím ještě není zakončena. Loni mi bobule praskaly při malém deštíku a aktuálně to nebude trvat dlouho a 100 mm bude na světe. Inu kdo maže, ten jede, a když se to dobře napácuje, není co... celý příspěvek > |
 |
Jolina a Joganta, 12.9.2024 Na Jogantě listy drží na rozdíl od odkopků karlátek a nebo štěpovaných různých i starých odrůd renklod. Tam už listí rez švestková dost očesala. Letos je to extrém. Akorát z té dírkovitosti na Jogantě nemám radost. To ani na Hanitě která je jí... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 12.9.2024 Pane Vladimíre, před nedávnem jsem četl zajímavé pojednání o nově vyšlechtěných odrůdách rajčat, u kterých je zpomalen a nebo pozastaven proces zrání z důvodu přepravy na delší vzdálenosti.Nevím jestli jsem to interpretoval úplně přesně vědecky tak... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 12.9.2024 Hlavně že hlava zatím stojí, že ještě neupadla. Biegler |
 |
|
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 Já jsem myslel, že se o tom zde ví, když se zde pohybují chemici i agronomové. Já se o kejklech; (jak bych to řekl?); jednoho z mých "rádoby tchánů" nemám mnoho chutí rozepisovat. Protože na jednu stranu tunit odrůdy, které to nikdy nepotřebovaly je... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 Pane Milane, objednejte si ten zázračný bujon a už o žádném rajčeti a nebo jiném ovoci neřeknete, že je bez chuti, spíš že je extra sladké. Jen když se to přežene u hroznů, cukernatost je vysoká, ale lisovat jdou mizerně i moštové... Biegler. |
 |
Jolina a Joganta, 11.9.2024 Zdravím všechny pěstitele Joganty a chtěl bych se zeptat, jak je na tom s citlivostí na choroby druhu jako rez, korkovitost plodů, dírkovitost... Mám od jara nový stromeček bez plodů, na listech jsou ale viditelné menší příznaky. Biegler |
 |
Kuresia, 11.9.2024 Zkoušel někdo Kuresii štěpovat nebo očkovat například na šárkou postiženou švestku? Já jsem z letošní objednávky si co se týká množitelského materiálu pro odstřižení nemohl moc vyskakovat.Nicméně na lonský semenáš myrobalánu přirostla bez problémů na... celý příspěvek > |
 |
Opál, Orion, Sirius a Heliodor, 11.9.2024 Letos jsem si mimo jiné objednal stromek Heliodor. Vykvetl a nasadil 3 plody. Protože jsem chtěl rozpoznat případnou záměnu nechávám jeden dozrát, abych si příští rok mohl dvě jabloně doma zaštěpovat. Kdy by bylo možné plod nejdřív utrhnout, aby se... celý příspěvek > |
 |