|
Aculops lycopersici na rajčatech, 24.6.2025 Paní Evo, díky za Vaše zkušenosti. Skleníky určitě budu muset po sezóně vydezinfikovat a Vaše rady a doporučení se mi budou hodit. |
 |
Předpěstování košťálovin, 10.6.2025  Počítám, že zítra bych mohl uříznout první květák. |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 18.5.2025  Ještě další fotky. Walter |
 |
Rajčata 2025, 18.5.2025  Zadělal jsem si v skleníku s rajčaty na problém. Předpokládám, že jde o bronzovitost rajčete. Zatím jsem vyhodil ven 4 rostliny, které už měly několik zelených plodů (CC F1) a dnes jsem objevil další napadený list. Začne to vždy stejně, začnou... celý příspěvek > |
 |
Stroj na plevel, 18.5.2025 V posledních letech se mi na obhospodařovaných záhonech docela dodt rozšířil Ptačinec žabinec, Šťavel růžkatý a Pěťour, Bršlice a Svlačec jsou už jen třešnička. Zejména první dva rostou i v zimě a už mě to ruční pletí docela zmáhá. Walter |
 |
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 moc pěkně Vám to narostlo.🙂 Walter |
 |
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Máte to nádherně vyrovnané, radost pohledět, pane Peb👍 |
 |
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025  Takže základy mám z betonových plotovek výška 30cm, tloušťka 7cm, k nim je skleník přišroubovaný na hmoždinky. Konstrukce pozink. plech, okna helios, rozměr 2,5x4m, jak napadne 10cm sněhu, jdu ho preventivně ze střechy skleníku stáhnout. Po 20 letech... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Musím dát za pravdu panu PP. Ty nejdůležitější a roky osvědčené rady najdete v literatuře nebo v googlu. Přirozeně můžeme tady o sklenících taky diskutovat, nevím ale, zda se dobereme nějakých smysluplných závěrů. Každý od skleníku očekává něco... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2025, 17.1.2025 Tak před 30 lety byly ty jedy na posřiky daleko jedovatější, než dnes, naprostá většina toho je již dnes zakázaná, taky povědomost o postřicích byla na nízké úrovni a taky se ty jedy špatně sháněly. Ani nevím, jestli třeba Omite se dal sehnat. Ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Královna Viktorie, 13.8.2024  I Královna Viktorie letos dozrála dříve. Po 2 letech neúrody a válčení s moniliovou spálou letos úroda nadprůměrná. |
 |
Lilie, 26.7.2024 Prosím o radu jak zachránit cibule Lilií. Na podzim jsem namořila a zasadila cibule, ale nevyrostli. V červenci jsem je vyndala a zjistila že cibulky jsou živé, ale některým uhnily kořeny. Dají se ještě zachránit? Co mohu udělat aby vyrostli nové... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Brutus, 24.7.2024  Dobrý den, Brutus je biftekové rajče s velkými plody a právě plody biftekových rajčat nejvíce trpí suchou hnilobou některých plodů(rajče začne odspodu hnít),zejména pak při pěstování v skleníku, či foliovníku.Nasazení 3-4 plodů na vijanu je u této... celý příspěvek > |
 |
Fíky, 24.7.2024 to samozřejmě má logiku, když vám fíky nechutnají. |
 |
Polehla cibule - uz sklizet?, 17.7.2024  cibule mi začíná polehávat, ale se sklizní ještě pár dní počkám. Walter |
 |