|
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 3.10.2025 Indexů prosperity existují různé verze - Legatum Prosperity Index - globální verze od britského think-tanku Legatum Institute.
V roce 2025 se Česká republika v Legatum Prosperity Indexu umístila na 29. místě ze 167 zemí, což je mírný pokles... celý příspěvek > |
 |
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 3.10.2025 Tak jsem se žádné "světové ekonomické indexy" nedozvěděl, jenom bláboly.
Politika sem samozřejmě nepatří a takovéto bláboly už vůbec ne. |
 |
|
 |
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 2.10.2025 Které světové ekonomické indexy máte konkrétně na mysii?
Tady je jeden místní index:
"Tisíce rodičů nemají na školní obědy. Přibylo jich hlavně v... celý příspěvek > |
 |
Jabloň 2025, 25.9.2025 Co je to za odrůdu? Děláte postřiky proti strupovitosti? |
 |
Žloutnutí listů švestky, 16.9.2025 Do půlky července bylo velmi teplo a sucho, stromek je zatravněný, není u něj žádná mísa. Tazatel by se mel vyjádřit, zda stromek aspoň občas zavlažuje, popř. jaké byly u něj letos srážky. |
 |
Švestky 2025, 13.9.2025 Nepsal jsem nic o tom, že je to tak obecně. Zajímalo mne, kolik ten pán vyrábí a spotřebuje ročně povidel. |
 |
Švestky 2025, 13.9.2025 Jaké množství povidel ročně spotřebujete? U nás povidla neděláme ani nekupujeme v dětství a mládi jsem se jich nabažil a od té doby na to nemám chuť.
Marmelády /džemy/ jen menší množství. Destiláty taky nepiju, takže ovoce jen na přímou spotřebu... celý příspěvek > |
 |
Ne okrasná jabloň, 9.9.2025 S jedním stromem nemůže být problém. Otec /nějakou dobu i já/ měl pod stromy mj. i jahody, také to nešlo pohrabat.
A především tazatel chtěl poradit vhodnou odrůdu. |
 |
Ne okrasná jabloň, 9.9.2025 To je rada k ničemu, nehledě na to že ovocné stromy se v záhonech běžně pěstují, otec tak měl celou zahradu. |
 |
Počasí 2025, 5.9.2025 Já bych 5 mm uvítal, aspoň by se mi částečné zaplnily sudy na deš'tovou vodu. Podle radaru na západě republiky prší, |
 |
|
 |
Čačanská najbolja, 28.8.2025 Podle fotek se mu daří, ale plodů na něm moc není. U mne se mu nedařilo, už neplánuji že bych si ho pořídil.
Mám rané Calypso /Kalipso/ - letos velká úroda chutných plodů a krátce i Polinku /zatím neplodí/.
Ale nic proti tomu, ať... celý příspěvek > |
 |
Čačanská najbolja, 28.8.2025 Čačanskou najbolju jsem pěstoval před cca 20 lety - taky na Vysočině v 600 metrech - špatně rostla, plodů málo, nevyrovnané velikosti. Usoudil jsem, že se do těch podmínek nehodí. Pak snad dokonce uhynula, už si nepamatuji, každopádně jí nemám. |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Politika sem v žádném případě nepatří.
Vypadni a běž si agitovat do VUMLu... |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Politika sem v žádném případě nepatří. Pokud někomu nestačí množství politických článků a diskuze pod nimi, tak ať se jde ve vlastním zájmu léčit. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025 "Plísni" mínite plísen bramborovou? Mně se teď objevilo cosi jako septoria nebo alternaria. Přitom je teplo sucho, dosud byly rostliny vcelku zdravé. Provedl jsem postřik Ortivou. |
 |