|
Příspěvky uživatele - 26.28
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Škůdce v košťálovinách, 19.6.2025  Zkusím se ještě jednou zeptat pěstitelů košťálovin, co by tohle mohlo být za škůdce. Napichuje to během června zespodu ve velkém řapíky listů košťálovin, klade vajíčka. Z nich se líhnou bílé larvy délky 3-6mm, které provrtávají podélně řapíky listů,... celý příspěvek > |  | Choroba černého rybízu, 18.6.2025 Taky jsem o tom přesvědčený, některé odrůdy bobulovin na to trpí, pak vypadají jako spařené a ztrácí příjemnou chuť. Měl jsem to v posledních horkých letech na angreštu odr. Invicta. Znehodnocená bývala až třetina plodů, prakticky všechny, na které... celý příspěvek > |  |
|  | Předpěstování košťálovin, 18.6.2025 ano, je to příliš vysokými teplotami, možná i nedostatečnou zálivkou. Nemůžu ale do toho prát vodu co je třeba, když mi pak v důsledku napadení škůdcem vzniká větší nebezpečí hniloby. |  | Meruňky 2025, 18.6.2025  ještě pár dní. |  | Předpěstování košťálovin, 17.6.2025  Při současném horkém počasí musím sklízet květáky poměrně rychle, jinak už růžice nejsou kompaktní. V neděli lilo celý den, vody je dost, ale ruku v ruce s tím se šíří hniloba řapíků a listů. Prakticky všechny řapíky spodních listů zelí a květáků... celý příspěvek > |  | Aculops lycopersici na rajčatech, 17.6.2025 A dnes ráno jsem opět zaznamenal, pro tento účel používám nahrání krátkého videa na mobil při maximálním zvětšení za pomoci osvětlení sluncem, že škúdce dál vesele rajčata likviduje. Nabízí se tedy i otázka, nakolik je akaricid Milbecknock účinný a... celý příspěvek > |  | Aculops lycopersici na rajčatech, 17.6.2025  Na základě doporučení jsem pro likvidaci roztoče použil akaricid Milbeknock, zejména kvůli jeho velmi krátké ochranné lhůtě, např. u postřrfiku roztočů na jahodách je OL 1 den. 1. postřik jsem provedl 5.6., ale již 13.6. jsem zaznamenal přeživší... celý příspěvek > |  | Aculops lycopersici na rajčatech, 17.6.2025 Založím nové samostatné téma k tomuto škůdci rajčat, který se, podobně jako sviluška chmelová, šíří vzduchem. Pod českým názvem Vlnovník rajský mnoho informací není, více se dá dohledat pod latinským, anglickým (tomato russet mite) nebo německým... celý příspěvek > |  | Co je to za cizopasniky?, 29.3.2018  Dobry den. U vsech ovocnych stromu se mi objevilo toto. Je to citit po houbach. Kolem stromu mam v prumeru 1 metru drcenou stepku z ovocnych stromu. Muze mi nekdo poradit co s tim? Mam stepku vyhazet pryc? Dekuji |  |
 |
|
|
|