Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Choroba černého rybízu, 18.6.2025
Dělá to i keř angreštu drtivou většinu dne zastíněný pod stromem...
Choroba černého rybízu, 18.6.2025
Tenhle problém jsem nikdy u černého rybízu neměl a můj se teprve vybarvuje, dozrání po požadované kvality bude ještě chvilku trvat. Angrešt tohle někdy dělá, když už je přezráty.
Meruňky 2025, 18.6.2025
Já doufám a zatím na to vše ukazuje, že začnou zrát až v červenci. Podle kvetení nejstaršího keře révy, který mám jako kalendář, by ta zralost mohla být maximálně o nějaký ten den dříve než obvykle, takže extrémy jako loni nečekám. Mám i nějakou bio... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 17.6.2025
Pokud se jedná pouze o příznaky způsobené špatnými výživovými poměry, je odstranění listů kontraproduktivní.
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 17.6.2025
Já mám Sercadis letos poprvé a například se mi s ním proti padlí nedařilo ochránit semenáčky Croncelského v květináčích plánované jako podnože na štěpování a tam byly postřiky samozřejmě preventivní. Asi má vis maior něco proti tomu, abych si vysadil... celý příspěvek >
Hanita- game over, 17.6.2025
Může se to stát, ale musím zaklepat, že Hanita je jedna z nejvitálnějších a nejplodnějších (pokud postříkáte pilatku) odrůd, které mám. Stromy rostou jako vrby, i když je fakt, že se na nich podepsalo jeden rok přeplození a polámání. Ani s tou... celý příspěvek >
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 16.6.2025
Ještě pro jistotu dodám, že Sercadis na moniliovou hnilobu a ani do brambor použít nehodlám, i když merunky po kroupách už někde pěkně kvetou plísní.
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 16.6.2025
Pane Kuky všiml jsem si z příspěvků, že Sercadis je asi váš oblíbený přípravek. Já ho našel na moření brambor, to je ale vedlejší. Má jít použít i na moniliovou hnilobu peckovin, ovšem ochranná lhůta pouze tři dny??? Při použití do jabloní a nebo... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 16.6.2025
Tak železem se asi nic nepokazí, ale to by ty příznaky byly z opačného konce. Podle starých listů bych spíš dal hořkou sůl. U okurek vyblednutí může způsobit i napadení sviluškama, ale to by bylo vidět ze spodu listů.
Broučci na květech révy, 16.6.2025
Nebo teda abych upřesnil, zatím se zdá, že jich bude méně...
Broučci na květech révy, 16.6.2025
Loni jsem měl blýskáčků také požehnaně, a úroda byla... Předloni jsem jednou stříkal a letos je jich méně i bez postřiku. Poškozují květy, réva se s tím podle mých zkušeností dokáže vypořádat, ale třeba ostružiny jsou po takovém masivním nájezdu... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 15.6.2025
U nás loni slimáci cestovali velmi zajímavým způsobem a to například několik kusů "zabalených" v kule bláta, tak jsem měl nad některými místy nataženou i takovou hustou síť.
Rouby jabloně, 15.6.2025
Více než 100 různých semenáčů, i když bych je neštěpoval určitě všechny, zachránilo to, že jsme začali znovu obhospodařovat druhou zahradu. A já tam vyplácal to co jsem měl připravené na přeštěpování všeho možného. Moc se toho nechytlo, ale... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 15.6.2025
Tak Ortiva a jí podobné preparáty natě obvykle dobře udrží- green efekt. Já letos se dvěma Championy taky nevydržím, jeden jsem dal před uzavíráním řádků a deštěm a druhý po kroupách. Nějaký ten lístek už stejně tu a tam po tom krupobití příznaky má... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 15.6.2025
Letos jsem si koupil na výstavišti Solaris a na listech měl stejné příznaky už u prodejce, i když ne tak velké. Opravila to zálivka hořkou solí s boraxem a dvakrát postřik chelátovým železem na list, zatím pěstuju ve velkém kontejneru. Ve výsadbě mi... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika