 |
Příspěvky uživatele - 236.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký lak / lazuru na zahradní nábytek z borovice?, 2.1.2025 Na zaplacení normální reklamy nemáte? Musíte takto? |  | PremA133 🍎, 20.12.2024 Pane Mičurine, než začnete hledat dezertační () práci o vlivu genu Vf na lidské zdraví, přečtěte si nejdřív, co jsou to vlastně geny. Jsou to části DNA v buněčném jádře, které kódují nějakou vlastnost jedince a dědí se po rodičích. Máte-li krevní... celý příspěvek > |  |
|  | PremA133 🍎, 20.12.2024 Možná trollí, ale píše pravdu.
Dnes už je ten Vf gen křížením tak rozšířen že se člověk nevyhne pěstovat tyto odrůdy.Otázka teda zní.Je to výhodné jenom pro pěstitele a nebo i pro spotřebitele?
Pro pěstitele je to výhodné - ušetří na... celý příspěvek > |  | PremA133 🍎, 18.12.2024 Cpeme do šlechtění další a další geny a kdo ví co ještě.Kde to skončí? Příště dodáme gen na vybarvení potom proti oxidaci dužniny, na delší stopku a kde zůstane jablko z klasického šlechtění.Budou v budoucnu jen laboratorní genoví mutanti?Těmito... celý příspěvek > |  | Rouby jabloně, 18.12.2024 Zdravím všechny nadšené pěstitele. Rád bych si naroubovat odrůdu Opál, byl by někdo ochoten poskytnout pár roubů
Napište na zahrada.online tam vám můžou odpovědět soukromou zprávou.
|  | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, 15.12.2024 Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.
Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek > |  | Hokuto🍎 1,8kg, 4.12.2024 Já bych takové nechěl. Musel bych jíst jedno jablko aspoň týden. |  | Bella🍎, 1.12.2024 Informační hodnota příspěvků kopírujících obrázky z veletrhů není příliš vysoká, ale aspoň jsou tu nějaké.
Že zdroje ze špičkové evropské ovocnářské oblasti píší často bláboly, to je smutné. Poukázat na ně vidím jako chvályhodné, možná by to šlo... celý příspěvek > |  | Olej, 28.11.2024 Vlákno tu je, ale o oleji tam toho mnoho není.
Ideální je transformátorový, může být i hydraulický.
|  | Zkyslý kvas, 23.11.2024 Cukernatost kvasu (ovoce) má smysl měřit POUZE na začátku. Je-li cukru málo, pak případně dosladit. Pozdější měření nemá smysl. Když kvašení skončí, stačí zkusit, jestli zhasíná sirka nad kvasem. Pokud ne, nic nevymýšlet a pálit. |  |
|  | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, 15.11.2024 Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá... celý příspěvek > |  | Chiva 🍎, 31.10.2024 Jablko je Ghiva, Chivava je pes. |  | Výborná Pařížanka, 26.10.2024 Když zkvasí 1-2 sklenice, byly špatná víčka. Když všechny, tak jste nedodržela teplotu. Konference za to nemohla. |  | Prosím o identifikáciu 2 odrôd jablk, 26.10.2024 Charakter dužiny by jaderničce odpovídal, ale jaderničky nejsou zploštělé a nemají tak hluboký kalich. Na Slovensku se příliš nepěstovaly. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 24.10.2024 Nepočkáte, až listí ze stromů opadá? |  |
 |
|
|
|