|
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 24.1.2023 Dobré zásobení hořčíkem - zapravit hořkou sůl do půdy před výsadbou nebo přidat hořkou sůl do prvních dvou fungigidních postřiků (2-3%). |
 |
Příprava skleníku na jaro, 12.1.2023 Lepší by bylo si sehnat igelitovou plachtu - zakrytí /igelitem/ udrží v půdě delší dobu plyny, které vznikají reakcí dusíkatého vápna s půdní vlhkostí. |
 |
|
 |
Příprava skleníku na jaro, 11.1.2023 ... zasypal dusíkatým vápnem... Podle mne by se mělo dusíkaté vápno zapravit do země - buď rotavátorem nebo mělce zrýt. Potom zalít a tepre pak překrýt nepropustnou folií /uigelitem/. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Prudil jste tady Vy, psal jste něco o "borcích" apod.. Kde koupit, si může vyhledat na internetu. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Vy jste taky velký mudrlant. Jabloň Elise se prodává. |
 |
Roub Elise, 2.1.2023 Od Vás jsme se dozvěděli, že to má údajně jednoduché řešení. Podle mne je jednodušší koupit nový stromek. |
 |
Roub Elise, 1.1.2023 Zeptat se nebo si jednosušše vzít je dost velký rozdíl. |
 |
Roub Elise, 1.1.2023 V sadu, kde prodávají jablka, se dají zdarma odebírat rouby? |
 |
Hustomer vs. refraktomer, aké faktory ovplyvňujú meranie, kto je presnejší?, 30.12.2022 Prodavaji se i refraktometry na alkohol.
REF80-M Refraktometr na alkohol|0-80 obj.% |
 |
PRODEJ STROMKŮ eshop, 11.11.2022 Byl jsem tam 2x kupovat osobne, vse OK. S jejich e-shopem zkusenosti nemam. |
 |
|
 |
Pyramida na jahody, 9.10.2022 Podle mne nepraktické, ty vyšši stupně stíní plochu, která je za nimi a hůře se bude měnit zemina, což je u jahod nezbytné. |
 |
Jahody v netkané textilii?, 4.10.2022 Není špatný nápad, dřív jsem to taky měl. Jak je to velký záhon? |
 |
Něco jako plíseň na rajčeti?, 29.7.2022 Spintor není drahý - učinná látka spinosad - přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Jako přírodní produkt se spinosad vyznačuje mimořádně nízkou toxicitou vůči člověku a... celý příspěvek > |
 |
Kolik koupit sadbových brambor?, 14.3.2022 Záleží jak budou velké, teoreticky ano, ale prakticky by to chtelo asi 15 kg. |
 |
Jahody - nové skusenosti, 23.2.2022 Odrůdu Polka jsem pěstoval před cca 10-ti lety. Plodnost vysoká, hodně plodů (uniformní) střední velikosti. Tak je dost práce s trháním. Chuť už si pořádně nemapatuji, ale určitě nebyla špatná. |
 |