|
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Koukněte se na web pana Ing. Kříže, má tam všechny přednášky, které přednášel na školení profesionálních jahodářů v Mělníce v uplynulých letech. Je to v současné době náš nejlepší odborník na jahody.
U jakých hnojiv na listovou výživu jste... celý příspěvek > |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 "Podle provedených pokusů rostliny potřebují živiny především v jarních měsících, v březnu až květnu, kdy tvoří kořeny a listy a navíc si vytvářejí zásobu živin na dobu plodnosti. Tyto zásobní živiny pak posílají z listů na tvorbu plodů. Se začátkem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 Nod je místo nasazení listu na stonku. |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 U hnojiv se neudává žádná OL, alepoň jsem se s tím zatím nesetkal. |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 V době sklizně se už jahody hnojit nemají - viz přednášky pana Ing. Kříže na jeho webu http://www.jahodarnakriz.vyrobce.cz/. |
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 Rostlina musí mít dost listové plochy, jinak plody "neuživí". Do 4. nebo 5. nodu se mají boční výhony i plody odstraňovat. |
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 Spodní list vypadá napadený sviluškami. Zdá se, že okurka má málo listové plochy - boční výhony se mají zaštipovat za prvním listem. |
 |
Jahody - hodně listů, málo plodů, 31.5.2023 Hnojili jsme koňskými koblihami - kdy a kolik?
Asi moc dusíku pro jahody. |
 |
Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 Vhodnejší by spíš byla močovina než dusíkaté vápno. Jedna lžíce /25g/ je málo. |
 |
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 17.5.2023 A jakou zeminu jste dal do těch kontejnerů? |
 |
|
 |
Jaké zahradní nůžky?, 3.5.2023 Zkušenosti nemám,. Kolik to stojí? |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 25.4.2023 Herbicid Bandur je vhodný do jahod? Asi ne, nic jsem k tomu nenašel. |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.4.2023 Score se dá u nás koupit nebo jste chtěl větší balení?
Koupil jsem Orvego na slovenském eshopu... poslali mi ho po domluve z ceskeho. Jake byste doporucil davkovani na brambory a rajcata? |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 18.4.2023 Špatně vyhodnocená osobní zkušenost je k ničemu. Pan Milan HP stále píše nesmysly o tom, že dle jeho "osobní zkušenosti" není vhodné moc hnojit brambory draslíkem, i když je tomu právě naopak. S mořenými semeny je to stejné, producenti semen... celý příspěvek > |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 13.4.2023 Na okurky může být ve skleníku na Vysočině zima. Nezničí je mráz, ale dlouhodbé nízké teploty, dochází k tomu někdy i v květnu. |
 |