Příspěvky uživatele - 2.164

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 24.5.2025
Tak jsem to psychicky nevydržel a postříkal jsem jádroviny ovicidem Juvinal Gold (u nás pod názvem Harpun). Obaleči nalétávají minimálně, je zima. Ale podle teplotních modelů bude velmi brzy v HK počátek kladení na 80 %. Má působit několik týdnů, tak... celý příspěvek >
Napadena palma, 24.5.2025
Bude to houbová choroba. Sněť palmy, rzivost palmy... Těch chorob je více. Nejhorší listy bych odstranil a opakovaně stříkal fungicidem se širším spektrem. Signum, Ortiva, Belanty, Scala... Po týdnu. Předpokládám, že byla v zimě doma, možná byla moc... celý příspěvek >
Redukcia plodov na mladých stromov, 22.5.2025
Já ještě počkám. Začíná se rýsovat červnový propad. Ale stejně to bude vopruz.
Papriky ve skleníku - co jim je?, 22.5.2025
Malinko odbočím, ale týká se to obecně hnojení. Koupil jsem si granulovaný Cererit Hobby Gold, co je "plný živin". Doma koukám, že neobsahuje mikroprvky, pro které právě Cererit kupuju. Takže je vlastně na prd.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 20.5.2025
Na nexles Merpan či Captan 150g 120-130 Kč, za čtyři dny ho máte doma. Poštovné je nějak do 300 Kč. Když toho vezmete více, vyplatí se to. Teď jsem objednával mj. větší Dagonis. Jinde už nenakupuju.
Rajčata 2025, 20.5.2025 Obsahuje fotku
Tohle je fotka ze zahraničního fóra. Údajně to je poškození glyfosátem. Nic bližšího tam ale nebylo. Jak k tomu došlo, atd. Tohle dělá malá dávka. Rostlinu nezahubí, ale odnesou to mladé listy. Museli nepatrně potřísnit spodní listy, mohl to udělat i... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 18.5.2025
I Signum by šlo...
Rajčata 2025, 18.5.2025
V tuhle dobu a ve skleníku bych si tipnul na plíseň šedou. Všechny rostliny bych postříkal Scalou. Vezme i případné jiné listové skvrnitosti (alternarii nebo septorii). Nečekal bych.
Meruňky 2025, 16.5.2025
V HK mě čeká probírka a vyvazování větví. Je fest přeplozeno (po třech letech neúrody). Propad se zatím nekoná. Uvažuju, že některé větve i s plody odshora zakrátím. Klidně o půl metru, i více. Stejně by se zlomily.
Zostalo vám po jar.mrazoch niečo na stromoch 🍑, 12.5.2025
Belanty podle mě funguje. Používám ho často, často do kombinací, třeba s Merpanem, Scalou... (v jádrovinách - padlí a strupovitost). Měl by to být nový, perspektivní azol. OL jádroviny 28, réva 21, brambory 7, peckoviny 3 dny.
Zostalo vám po jar.mrazoch niečo na stromoch 🍑, 10.5.2025
Ještě k té moniliové spále. Na Agromanuálu jsem se dnes dočetl, že přípravky Scala a Sercadis jsou od roku 2024 povoleny do peckovin proti moniliové spále i hnilobě. K nim do případné kombinace by podle mně šlo Belanty. Všechny jsou u nás běžně... celý příspěvek >
Zostalo vám po jar.mrazoch niečo na stromoch 🍑, 4.5.2025
5 až 7,5 ml na 10 l vody. Záleží na plodině. Atd... Proti moniliové spále jsem dával 7,5 ml na 10 l vody. Do jabloní proti padlí, strupovitosti a rzi hrušňové dávám 5 ml na 10 l vody.
Zostalo vám po jar.mrazoch niečo na stromoch 🍑, 3.5.2025
Dyť to ale píšu tady poněkolikáté. Na nexles mají Lunu Expereiece ve 100 ml balení bez omezeni. Poštovné je asi 300,- Kč, tak si pak třeba objednám přípravků více. Hlavně mají přípravky, které jsou u nás v malém balení nedostupné. Platí se kartou... celý příspěvek >
Zostalo vám po jar.mrazoch niečo na stromoch 🍑, 3.5.2025
Já stříkal 3x, jednou mně to docela brzy zmoklo (kdybych nebyl cíťa, tak to nechám být). Použil jsem Luna Experience, Signum a Belanty. V nějakém pořadí, začínal jsem Lunou Experience. Stromy jsou čisté, obalené plody. Ale po letech zkušeností mám... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 29.4.2025 Obsahuje fotku
Tak jsem měl starost, bude-li letos dostatek obalečů jablečných, když vloni neměli do čeho kousnout. Ale příroda si poradila! Tohle je první letošní právě teď ulovený sameček obaleče jablečného v HK a širém okolí😁. Ale podle AMETu je to už... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika