|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Byla, a mrzí mne, že to vzdáváš. Potřebuju tomu rozumět do detailu. Tak aspoň nějaké odkazy?
Milan |  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Co? Máte za to, že provokuju? Ne, kdepak, promýšlím věci do detailu, neříkám, že vždy správně, a proto potřebuju zpětnou vazbu. Předtím, než jsem začal, měl jsem tady vlákno Rajčatový hokus pokus - poraďte. Na tom, co jsem se z něj naučil, jsem... celý příspěvek > |  |
|  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 PePé, tak nějak to je. Použiju ale tu stejnou otázku: když je na záhonech zelenina, nedopadá na půdu téměř žádné záření. Jak se tedy ohřívá?
Moje vysvětlení je, že ty předměty, na které energie všech délek dopadá, včetně konstrukce skleníku, se... celý příspěvek > |  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Ano, to je jasné. Vím o něm a to, že jsem se o něm nezmínil, bylo jen proto, že to považuju za samozřejmé. Nakonec to do nás ekologové vtloukají už léta.
Milan HP |  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Waltře, my tady máme trochu vlídněji. Dal jsem do kupy i západní balkonovník, hodil jsem tam asi 20 sazenic rajčat, ale protože je tam teplota mezi 11 a 13°C, netroufnu si tam dát papriky. A to mám tu výhodu, že jim můžu i přitopit. Kupodivu tam ale... celý příspěvek > |  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Ještě chviličku, pane Bred_ik. Poučte nevzdělance ve fyzice. Jak se tedy ohřívá půda ve skleníku? A pokud můžete, odpovězte mi na otázku, jak se půda zahřívá, když už je pokryta zeleninou a radiace na ni téměř nedopadá? Nebo se nezahřívá? A možná... celý příspěvek > |  | Mohu již přenést do skleníku?, 14.4.2023 Vladimíre, skleníkový efekt zabraňuje úniku tepla. O tom jsem se ale vůbec nezmiňoval. Jeho funkce je jasná. Jde o to, kolik sluneční energie ohřívá půdu či hmotu ve skleníku a kolik se jí zachytí v materiálu oken, který se se samozřejmě ohřívá také.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 13.4.2023 S tím "poradenstvím" je to jasné: pokud poradce nezná detailně podmínky, bere na sebe vysoké riziko špatné rady. O trollech pak nebudu ani psát. Ale tohle beru jako pozitivní, protože stále víc a víc zahrádkářů si uvědomuje, že nejchytřejší hlava je... celý příspěvek > |  | Mohu již přenést do skleníku?, 13.4.2023 Milan |  | Mohu již přenést do skleníku?, 13.4.2023 Řekněme, že je to úvaha. Teoretická. Údaje ČHMÚ jsou podobné předpovědím počasí pro, řekněme, celý kraj. Spoléháte na takovou předpověď? Každá zahrada má své individuální rysy, které tyto faktory ovlivňují. Chcete to popřít? Čili zahradník by měl... celý příspěvek > |  |
|  | Mohu již přenést do skleníku?, 12.4.2023 Zahradničíme téměř v horách (přes 500 mnm). Ale i tak si dovolím nesouhlasit s vašimi údaji. Jsou převzaté z nějakého oficiálního obecného zdroje. Nelze je aplikovat na všechny zahrady v okolí. To za prvé. Měřil jste na své zahradě?
Za druhé,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 12.4.2023 Ano, Andreje znám. Díky. Jen tak mimochodem, které z těch loňských si vedly nejlépe? Sarayev Shtambovyi? Ten už přece měl plody, když jsi ho tam dával. Vzpomínám na Tvůj snímek.
Milan |  | Hynoucí sazenice cuket a okurky, 12.4.2023 PePé, ale já už v tom nejedu, nemaje skleník. Ale to přirovnání kocoura a uvažování vlády sedí.
Možná se nemůžou rozhodnout a tak žádají o radu. A kdyby něco nevyšlo, není to na nich.
Milan HP |  | Hynoucí sazenice cuket a okurky, 11.4.2023 Kadete Bieglere, pokud tam odtud pochází váš nick, dospěl jsem přesně ke stejnému závěru: doma vypěstované okurkové sazenice představují příliš vysoké riziko selhání po přesazení. Nejspíš díky tomu rozdílu v nadmořské výšce (cca 400 m). Raději se... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 11.4.2023 Rozumím-li správně, dílo je hotovo k Tvé spokojenosti. A celkem rychle. No a o tom to je.
Už jsi je vysadil? Jaké odrůdy tam máš či dáš? Musel jsi něco ubrat?
Milan |  |
 |
|
|
|